Poszłam szukać jakie to jeszcze szafirki wyszły ...a tu pacze gość był i sobie lata jak nie widzę i kopczyki robi
Poprzednio był w warzywniakowej części ogrodu tu to cegieł moc pewnie nie jednego guza nabił
O matko jakie cuda! Też chcę mieć tak utalentowaną koleżankę Korzystać z tego jako podkładki to grzech, powiesiłabym na ścianie, żeby codziennie podziwiać
Hanuś i lepiej jak się rośliny nie spieszą, nie wiem jak w moim, ale w ogrodzie rodziców mróz magnolie dzisiaj załatwił w nocy. A mogły być takie piękne. Nic nie poradzimy na to
Widzę widzę Hanuś śliczne są twoje i mają białawe czapeczki
Miałam też te wysokie ciemno niebieskie ale zostawiłam z nasionami cały skalniak mi oblazły musiałam wykopać a te takie miniaturki cebulki parę kolorów było mam chyba trzeci rok i białych było najmniej i takie jasne niebieskie były .Mam jeszcze w innym miejscu ciekawe czy wyszły ...
Teraz fotka Magnolii- Ricky zrobiłam i już nie jest tak różowa dostała mrozem i chyba idzie znów na noc .Przepowiednia się sprawdza jak co roku gdy śliwka na przystanku kwitnie to będzie zimno brr...
Bo TY masz szafirki, co jesienią wypuszczają listki. Moje jakieś inne. Nie takie mają liście, Bardziej sztywne i krótkie i jesienią są bezlistne. Zobacz.