Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 22:24, 15 wrz 2025

Polowa rusztowań zdjęta , widok od strony lasu, czyli z tyłu domu

Monia81 07:15, 16 wrz 2025

Widzę że temat drzwi jeszcze ja mam drewniane, 15 lat temu założone z firmy Stolpaw, dałam 10 tyś. wtedy. Zakładane dopiero po wylewkach, jak wszystko wyschło, nic się z nimi nie działo, wejście od strony południowej, wiesz jak mam bo byłaś teraz widzę, że malowanie by się przydało, ale fakt nie zamieniłabym ich na inne
Agatorek 09:02, 16 wrz 2025

Monia, 15 lat temu i taka cena… no to chyba nie jest jeszcze tak najgorzej teraz. Chociaż mogłoby być oczywiście taniej
TAR 09:11, 16 wrz 2025

Moja frendowa tez ma Stolpawa, piekne drzwi, chwalila i polecala. Tylko u nas nie bylo wowczas jakiegos sensownego dystrybutora. I naraila mi wtedy tego Baranskiego. Maja piekne drzwi, ja sobie chwale tez Art-Tom i bardzo ładne mial Cal. Ale te juz polka cenowa nie dla mnie.
Agatorek 11:18, 16 wrz 2025

No nic, zobaczymy, jak przyjdą wyceny
mrokasia 12:27, 16 wrz 2025

Agatorek napisał(a)
Polowa rusztowań zdjęta , widok od strony lasu, czyli z tyłu domu

I cień od drzew na tarasie będzie . O której godzinie zrobiłaś fotkę?
Judith 13:09, 16 wrz 2025

Trzymam kciuki za Brutusa
Agatorek 19:42, 16 wrz 2025

Mrokasiu, tą fotkę robił mi tata (i nie wiem o której to było), ale tam cień na tarasie będzie tak, czy inaczej, bo część tarasu od strony salonu będzie miała normalny dach. No i tam są drzewa z obu stron.

Wizualizacja

Agatorek 19:55, 16 wrz 2025

Judith, dziękuję ❤️

Z Brutusem jesteśmy już w domu. Wszystko ok, chociaż ostateczna diagnoza okazała się inna.

W zeszły piątek padła diagnoza o zerwaniu wiązadeł krzyżowych, było to na podstawie badania „macanego” i zdjęcia rtg. No i objawów (kulenie, ból przy dotyku itp), które pasowały w 100%.

Ale dziś się okazało, że ta diagnoza była błędna. Wet zrobił dziś kolejne badanie rtg przed zabiegiem i jeszcze USG. Nic nie wskazywało, że jest inaczej, niż w piątek, tzn wskazywało nadal, że ta diagnoza o zerwaniu wiązadeł jest prawidłowa. Pies został uśpiony i rozcięty. I wtedy okazało się, że wiązadła są ok, tylko ma w tym miejscu jakieś krwiaki, które powodowały ucisk na mięśnie i wiązadła.
Krew została odciągnięta i wysłana do dalszych badań.
Prawdopodobne przyczyny wystąpienia tych krwiaków są dwie. Jedna to prawie pewnik. Czyli krwiaki powstałe po jakimś uderzeniu/upadku itp. A druga przyczyna jest mniej prawdopodobna, ale nadal możliwa, czyli jakiś nowotwór (wet podał mi jego nazwę, ale było to przez tel. , ja w tym czasie prowadziłam i nie zapamiętałam).
Także za kilka dni się okaże, czy we krwi coś wskazuje na jakąś chorobę. Ale najprawdopodobniej nie (bo w innych wynikach krwi, takich podstawowych, nic nie ma).

Margo2 21:16, 16 wrz 2025

No to super wiadomość, jeśli się potwierdzi, bo mimo wszystko wiązadła to nie jest taka prosta sprawa.
Trzymam kciuki.
Już nie mogę się doczekać kiedy zasiądę na tym tarasie