Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 07:54, 16 wrz 2025

Dzięki Monika

Właśnie tam byłam zawiozłam namioty więcej ramek dla pszczół lampy i jakieś graty ze strychu.

Pan od schodów bardzo miły chcę je skończyć dzisiaj chłopaków od granitu nie ma bo całą noc lało.

Pan Mirek ma dziś wolne bo już wczoraj było mokro a co dopiero po tych nocnych burzach. Będzie po weekendzie. Szkoda bo bardzo się nie mogę doczekać

Miłego dnia!
Kontonaogrod 18:19, 16 wrz 2025

Jarmuż

Gratisowy regał pod opony

Schody gotowe. Polecam. Nakladkinaschody na fejsbuku , lity buk, 7 tys zł i dwa dni roboty. Stolarz z warsztatem w vanie, szkoda że nie zrobiłam fotki

LIDKA 20:01, 16 wrz 2025

Może to ten sam co kupiłam te nakładki żeby pólki zrobić. Jak uslyszał że to na pólki to mi postanowił wyszlifować spodnią stronę. Pólki mam śliczne

Karo schody śliczne.
LIDKA 20:02, 16 wrz 2025

Może to ten sam co kupiłam te nakładki żeby pólki zrobić. Jak uslyszał że to na pólki to mi postanowił wyszlifować spodnią stronę. Pólki mam śliczne

Karo schody śliczne.
Kontonaogrod 20:08, 16 wrz 2025

Zadowolona jestem bo mieliśmy robić sami a tak pyk i gotowe. A my z robotą nadal w lesie bo pełen etat , urlopy się skończyły, ciemno się robi coraz szybciej. Olej nie przyszedł więc sufity czekają. Wiertła zostały w domu więc co z tego że wkręty i klamki są na budowie - oslonilismy schody folią i zmontowaliśmy regał na opony w garażu i to wszystko co dziś zrobiliśmy.

Jutro zajęcia z młodą więc jestem taksówką. Może we czwartek coś się uda zrobić.

Na sobotę pan Mirek na nam poprzewozić trochę gratów - kurniki, beczki metalowe z ogrodu, taczkę, leżaki, wirówkę do miodu. Może jakiś regał czy komodę o ile je opróżnię na czas…

Pozdrawiam
Kontonaogrod 09:52, 17 wrz 2025

Zamówiłam zmywarkę. Jeszcze wyciąg, ale do końca miesiąca na koncie zostało mi 700zł więc wyciąg będzie musiał poczekać masakra, kasa idzie jak woda.

Kuchnia gotowa, stolarz czeka na blaty i przyjeżdża montować. Czekamy z niecierpliwością!

Wczoraj było sucho, brukarzy nie było. Dzisiaj pada od rana - drobny deszcz ale jednostajny i uciążliwy - są. Pewnie niespecjalnie zadowoleni... no ale nic na to nie poradzę.

Dziś przyjdzie rekuperator - wczoraj wreszcie zakupiłam. W przyszłym tygodniu przyjedzie gość go zamontować i połączyć z instalacją wentylacji. Wtedy będę mogła zaprosić kominiarza na rekonesans, potrzebuję kwitu do odbioru budynku. Ścigam też w tej samej sprawie elektryka i kierbuda, bo chcielibyśmy się niedługo przeprowadzać a najpierw wypadałoby zrobić odbiór jednak...
Sonka 10:19, 17 wrz 2025

Obserwuję i zastanawiam sie, jak takie dwie połówki miały szansę, by się spotkać w realnym życiu?
Jesteście niesamowici, dlatego wspólnie góry przenosicie. Pozdrawiam.
Kontonaogrod 10:37, 17 wrz 2025

Krysia to moja wina on sam z siebie w obcym kraju by domów nie budował
A robi bo chce, bo umie, bo będzie tam mieszkał jestem wdzięczna i korzystam, bo za montaż drzwi bym zapłaciła i z tym nie byłoby problemów, ale sufitów z boazerii nikt montować nie chciał - może krótko czy słabo szukałam, bo sam wymyślił że może/chce to zrobić.

Już niedługo i przeprowadzka, musimy przyspieszyć z przewożeniem gratów. I rośliny jeszcze chcę kopać i przesadzać... będzie sajgon i sprint...
mirkaka 17:00, 17 wrz 2025

Czytam, nie wpisuję się bo pędzisz, ale śledzę twoje poczynania U nas też budowa domu córki, jesteś dla mnie wzorem i inspiracją
Czy schody będą po bokach miały jakąś listewkę?
Kontonaogrod 18:17, 17 wrz 2025

Nie, tylko silikon. Mamy poprawki tynkarskie czy szpachlowanie do zrobienia w kilku miejscach ale to tyle. W górnym biegu schodów może jakąś maskownice boczną damy - chyba że to szpachlowanie nam ładnie wyjdzie

Pędzę nie mam wyjścia haha

Właśnie kopalam miskanty memory przez godzinę i zaraz padnę. Przed sadzeniem na nowej działce dobrze byłoby je podzielić ale bez siekiery i Piły się chyba nie obejdzie. Masakryczne to ma korzenie i kłącza cały tył auta mam zapakowany ledwo podniosłam z taczki na pakę nie polecam