Hortki na dziś - część ma juz limonkowe "otwarte" kwiaty
Tak to carex The Beatles... one dość szybko się zbierają... kupiłam dwa lata temu malutkie sadzonki... ładnie przyrosły Twoje pewnie też dadzą radę... daj im tylko czasu troszkę
co do foty z hortkami co zacytowałaś to odpisywałam Gosi Malkul kilka stron wcześniej:
5 hortek sadzone co ok 70cm - na dziś tworzą szpaler długości ok. 4,5m. Co do szerokości rabaty to ona "idzie" po łuku ma mniej więcej od 2 do 3m (w najszerszym miejscu) hortki maja 1,50cm szerokości
Angelika,
Moje myśli cały czas krążą wokół hortensjowej
Mogłabyś mi powiedzieć ile masz posadzonych hortensji na rabacie wglębi (chodzi o tą po prawo)? i jaka ona jest szeroka?
Ps A pokazywałaś ostatnio na zdjęciach tą rabatę hortensjową gdzie planujesz dosadzić drzewa?
Angelika - dzisiaj mam już niemal wszędzie ogarnięte Kanciki w trawniku są, rabaty wyplewione, badyle przycięte. Nawet zdążyłem przed burzą trawnik skosić i nawóz rozsypać W rabatach ofkors, w trawniku się bojam
Wypaśnie. A teraz się zastanawiam czy mi wystarczy trawy. Rabata 3m, chciałam posadzić 4szt tego trzcinnika, ale nie wiem czy nie za mało, żeby nie było wolnych przerw. Nie wiem na ile on się rozrasta.
Myślę, że jesień i wczesna wiosna będzie dobra - jak wolisz
A i jeszcze napiszę Ci, że ona łatwo się rozsiewa... przy "matkach" mam pełno maleństw... też planuję przesadzić je w inne części ogrodu W sumie to korci mnie aby już im nową miejscówkę znaleźć