Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:52, 19 cze 2017

Do góry
ivo napisał(a)
Krzysztofy w Ice dance uważam za absolutny HIT! Dzięki Magnoliu jak zawsze niezawodna!

Przpięknie ID jakie wielgachne... buksy jakie soczyste zieloniutkie i te czochy... bajka
Na zielonej... trawce :) 08:49, 19 cze 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

podpisuję się pod słowami Gosi, przepięknie

Taki komplement od właścicielki pięknego ogrodu... tym bardziej buzia mi się cieszy
Na zielonej... trawce :) 08:47, 19 cze 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

wypas

Na zielonej... trawce :) 08:46, 19 cze 2017

Do góry
jolka napisał(a)
Dzięki za informację w sprawie odkurzacza.
A ostatnie fotki ,,, ach, ach,, katalogowe

Marci
Na zielonej... trawce :) 08:46, 19 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Angelika, ciąć to Ty umiesz jak mistrzyni - pięknie to zrobiłaś!

Hortki pięknie zapączkowane, ale będzie wow!

Czy przy cisach w tym Twoim uroczym zakątku to są carexy The Beatles?

Ja swoje tak po kątach przerzucam, ale w końcu dostały ostateczne miejsce, gdyby zechciały tak wypięknieć jak Twoje to może je w końcu polubię.

Dzięki Edyta

Hortki na dziś - część ma juz limonkowe "otwarte" kwiaty

Tak to carex The Beatles... one dość szybko się zbierają... kupiłam dwa lata temu malutkie sadzonki... ładnie przyrosły Twoje pewnie też dadzą radę... daj im tylko czasu troszkę
Na zielonej... trawce :) 08:43, 19 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Angelika,
Moje myśli cały czas krążą wokół hortensjowej
Mogłabyś mi powiedzieć ile masz posadzonych hortensji na rabacie wglębi (chodzi o tą po prawo)? i jaka ona jest szeroka?

Ps A pokazywałaś ostatnio na zdjęciach tą rabatę hortensjową gdzie planujesz dosadzić drzewa?

Reniu, moje też krążą wokól niej... mam nawet już plan... tak na dziś widzę tam bordowe buki... coś jak na inspirce

https://pl.pinterest.com/pin/463307880405661838/

miejsce to tu - foto z wczoraj:

co do foty z hortkami co zacytowałaś to odpisywałam Gosi Malkul kilka stron wcześniej:

5 hortek sadzone co ok 70cm - na dziś tworzą szpaler długości ok. 4,5m. Co do szerokości rabaty to ona "idzie" po łuku ma mniej więcej od 2 do 3m (w najszerszym miejscu) hortki maja 1,50cm szerokości

tu aktualne foto:

Na zielonej... trawce :) 08:25, 19 cze 2017

Do góry
Dzięki Fajnie się czyta, że i mój ogród (wśród tylu pięknych na O.) ma swój punkt rozpoznawczy Lubię ten kącik... jest taki całkowicie po mojemu

A tak wogóle w sobotę kupiłam dwie duże poduchy... muszę dziś je zawieźć do krawcowej, aby im ubranka uszyła
Na zielonej... trawce :) 07:36, 19 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
To może pokarzę wczorajsze zmagania ogrodowe, jak Wam przypadły moje kulki do gustu

Ogarnięte kulki przy kręgu, już bez czosnków i bez chwastów (sporo ich się pod kulaskami chowało) dodatkowo trawnik + kanciki trawnika poszły pod ostrze - nawozem też sypnęłam

Trudno....zacytuję wszystkie ujęcia,bo tak mi się podobają. Dla mnie to miejsce to jest taki znak rozpoznawczy Twojego ogrodu.Pięknie!
Anulajda w raju 00:03, 17 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Matko jaka ona piękna i kolor i faktura i jak pachnie jeszcze to nie mam więcej pytań

ale jakbyś miała to z chęcią odpowiem))
Ogródek Iwony II 23:40, 16 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Kolejna porcja fot.... super...

Dzięki
Bardzo mi się podobały te orliki. Ładnie się rozrosły od zeszłego roku

Na zielonej... trawce :) 22:51, 16 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Angelika,
Moje myśli cały czas krążą wokół hortensjowej
Mogłabyś mi powiedzieć ile masz posadzonych hortensji na rabacie wglębi (chodzi o tą po prawo)? i jaka ona jest szeroka?

Ps A pokazywałaś ostatnio na zdjęciach tą rabatę hortensjową gdzie planujesz dosadzić drzewa?
Na zielonej... trawce :) 20:26, 16 cze 2017
Do góry
AngelikaX napisał(a)
To może pokarzę wczorajsze zmagania ogrodowe, jak Wam przypadły moje kulki do gustu

Ogarnięte kulki przy kręgu, już bez czosnków i bez chwastów (sporo ich się pod kulaskami chowało) dodatkowo trawnik + kanciki trawnika poszły pod ostrze - nawozem też sypnęłam

wypas
Coś jeszcze, coś więcej... 16:12, 16 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Gdzie ten "burdel" bo na fotach widzę ład i porządek

Angelika - dzisiaj mam już niemal wszędzie ogarnięte Kanciki w trawniku są, rabaty wyplewione, badyle przycięte. Nawet zdążyłem przed burzą trawnik skosić i nawóz rozsypać W rabatach ofkors, w trawniku się bojam
Na zielonej... trawce :) 15:42, 16 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Myślę, że jesień i wczesna wiosna będzie dobra - jak wolisz
A i jeszcze napiszę Ci, że ona łatwo się rozsiewa... przy "matkach" mam pełno maleństw... też planuję przesadzić je w inne części ogrodu W sumie to korci mnie aby już im nową miejscówkę znaleźć

To super, w tym miejscu może się rozsiewać. Ja właśnie stipę przenosiłam w różne miejsca w ogrodzie. Żyje
Na huśtawce miło płynie czas... 15:37, 16 cze 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

No jak możesz... kolor właśnie jest bardzo imponujący, ja tam lubię takie żaróweczki

ps. Zakupowo wypaśnie

Wypaśnie. A teraz się zastanawiam czy mi wystarczy trawy. Rabata 3m, chciałam posadzić 4szt tego trzcinnika, ale nie wiem czy nie za mało, żeby nie było wolnych przerw. Nie wiem na ile on się rozrasta.
Mój ogród pod górkę... 15:30, 16 cze 2017

Do góry
Brawo! Trzymam kciuki
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 15:10, 16 cze 2017

Do góry
AniMa napisał(a)

Angel na razie jeszcze w pąku, ale dzisiaj przejdę się po ogrodzie z aparatem

Koniecznie obfoć, a wogóle to gdzie te foty dwa dni cykasz... będzie uczya dla oczu
Na huśtawce miło płynie czas... 15:06, 16 cze 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Dzięki one muszą się dobrze sprawować, bo ostatnio nie patrzę na nie zbyt łaskawym okiem. Ogólnie ok, efekt robią, tylko ten kolor dający po oczach...

No jak możesz... kolor właśnie jest bardzo imponujący, ja tam lubię takie żaróweczki

ps. Zakupowo wypaśnie
Anulajda w raju 15:03, 16 cze 2017

Do góry
anulajda napisał(a)

)) Dla różanego kuszenia pachnące falbanki Gartentraume

Matko jaka ona piękna i kolor i faktura i jak pachnie jeszcze to nie mam więcej pytań
Na zielonej... trawce :) 14:58, 16 cze 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
To pocieszające. Będę musiała je jednak przesunąć nieco w ramach tej samej rabaty, bo za bardzo wcisnęłam je w głąb. Jak myślisz, lepiej to zrobić jesienią czy na wiosnę?

Myślę, że jesień i wczesna wiosna będzie dobra - jak wolisz
A i jeszcze napiszę Ci, że ona łatwo się rozsiewa... przy "matkach" mam pełno maleństw... też planuję przesadzić je w inne części ogrodu W sumie to korci mnie aby już im nową miejscówkę znaleźć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies