zapisałam sobie te które bym widziała u siebie: boscobel, tradescent, lavender ice i minerva. powiedz mi długo trzymają kwiat czy śmieciuchy? one krzaczaste czy raczej pokrój wyprostowany? za co je lubisz?
masz u siebie Baronesse?
dlatego ja w kulki nie lecę kostki są prostsze
Iwonka widzę w tle palenisko, powiedz mi czym w nim palicie?weglem drzewnym czy drzewem? rozmyslam nad ogniskiem u mnie właśnie z takim stojakiem nad nim i jedyne co mnie powstrzymuje przed natarciem na eMa to fakt czy nam się bedzie chciała po drewno latać...
też polujesz na Lavender Ice ja tez czekam na te tańsze. wbrew pozorom jedyne róze jakie mi wypadły w tą zimę to właśnie te kupowane latem w doniczce a te z lutego 2015 golasy rosną jak szalone
w tamtym miejscu rosły rudbekie i je podejrzewałam o tę samowolkę
ale fiołki..jakie fiołki?ja mam fiołki? :/
z mikołajka bym się bardzo cieszyła, chciałabym go mieć.
w tym roku na nic nie liczę ale rosną na rabacie przekopywanej z obornikiem i dodatkowo poplon wysiewałam to zeby chociaz krzak ładny budowały a potem bede się dzielić bo 20szt na 6m to trochę ciasno
Iwona tak jezówki są za hortkami i pewnie kiedyś będę jak radzisz je przesadzać. ale narazie one dwa razy mniejsze i myślę ze zanim je wyprowadzę na ludzi to minie z 5 lat bo naprawde pokraki straszne...
Firletkami chętnie się podzielę
okaze się za rok pielić nie będę, zwykłych chwastówm mam tyle ze mi wystarczy. powoli dochodzę do wniosku ze nasiona chwastów miałam w kompoście którym ściółkowałam różankę bo jest ich mnóstwo a przecież busz juz spory to chyba az tyle by z wiatrem się ich nie przedostało...
wiesz ja się specjalnie tym nie przejmuje, wazne że same bukietówki zeby wiedziec jak ciąć a reszta to z czasem wyjdzie. az takiego parcia na znajomośc odmian generalnie to ja nie mam
u Madzenki chyba o coś okrywowego chodziło, w sumie ok. pielić nie będę musiała tylko skąd ja bym to miała???
właśnie niewiem co w środku i raczej nic docelowego bo nie mam pomysłu...chyba kocimietke tam narazie dam bo teraz gdy hortki i jezówki jeszcze nie kwitna ona daje czadu.. wogóle to taka trochę rabata na odwal się zeby mnie chwasty nie zarosły