Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Przerwa na kawę... 13:52, 28 cze 2017

Do góry
zapisałam sobie te które bym widziała u siebie: boscobel, tradescent, lavender ice i minerva. powiedz mi długo trzymają kwiat czy śmieciuchy? one krzaczaste czy raczej pokrój wyprostowany? za co je lubisz?
masz u siebie Baronesse?
Przerwa na kawę... 13:45, 28 cze 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Buksikowo nieuczesane i uczesane ale nieposprzątane. Skończyłam czyszczenie żwirku o 22. Powiem tak - mam ogromny szacunek do osób, które mają więcej niż 20 kulek. Ja pół dnia spędziłam nad 9 sztukami. Bąble na 2 palcach od nożyczek. Ledwo zginam ręce. Ale fajne są teraz takie gęste.

dlatego ja w kulki nie lecę kostki są prostsze
Iwonka widzę w tle palenisko, powiedz mi czym w nim palicie?weglem drzewnym czy drzewem? rozmyslam nad ogniskiem u mnie właśnie z takim stojakiem nad nim i jedyne co mnie powstrzymuje przed natarciem na eMa to fakt czy nam się bedzie chciała po drewno latać...
Ogród Mirelli 13:40, 28 cze 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Czyli to Ty sprzątnęłaś ostatnią sztukę Lavender Ice
Wieczorem patrzyłam i były a dziś w południe już nie

edit: o sorki, znowu są
Ale ja poczekam jak będą z gołym korzeniem. 10 zł taniej będzie.

też polujesz na Lavender Ice ja tez czekam na te tańsze. wbrew pozorom jedyne róze jakie mi wypadły w tą zimę to właśnie te kupowane latem w doniczce a te z lutego 2015 golasy rosną jak szalone
Ogród Mirelli 13:36, 28 cze 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Strong Annabelle mają duże kwiaty

wow ty masz już hortki?! ale zazdroszczę
Nowocześnie z różAnką :D 13:33, 28 cze 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Aniu, te siewki to mogą być fiołki. A po pierwszym spojrzeniu pomyślałam też o mikołajku. Na pewno nie są to te białe dzwonki.
A co rosło obok?

Rabata tarasowa bajkowa. Też się gapię

w tamtym miejscu rosły rudbekie i je podejrzewałam o tę samowolkę
ale fiołki..jakie fiołki?ja mam fiołki? :/
z mikołajka bym się bardzo cieszyła, chciałabym go mieć.
Nowocześnie z różAnką :D 13:28, 28 cze 2017

Do góry
MonikA napisał(a)

Fajnie, że ci się ukorzeniły, zobaczysz jak zaczną kwitnąć co to za odmiany
w tym roku na nic nie liczę ale rosną na rabacie przekopywanej z obornikiem i dodatkowo poplon wysiewałam to zeby chociaz krzak ładny budowały a potem bede się dzielić bo 20szt na 6m to trochę ciasno
Nowocześnie z różAnką :D 13:25, 28 cze 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Bardzo mi się twoje firletki podobają. I busz tarasowy

Aniu - pytanie głupie - jeżówki posadziłaś za hortkami? Odmiany hortek, które wymieniłaś duże rosną tak do 150-200 cm spokojnie. A i wyższe jak nie są mocno cięte. Jeżówki kiedyś a właściwie już za rok-dwa zginą za nimi...

Iwona tak jezówki są za hortkami i pewnie kiedyś będę jak radzisz je przesadzać. ale narazie one dwa razy mniejsze i myślę ze zanim je wyprowadzę na ludzi to minie z 5 lat bo naprawde pokraki straszne...
Firletkami chętnie się podzielę
Nowocześnie z różAnką :D 13:22, 28 cze 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ja pozwolisz siewkom zakwitnąć to się przekonamy który taką samowolkę popełnił
Ciekawam bardzo

ja też jestem ciekawe, zostawię je
Nowocześnie z różAnką :D 13:21, 28 cze 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Gipsówka wielka, ale fajnie wygląda
Liatra w stipie piękna

gipsówka brzydko pachnie ale na szczęście nie wyczuwalnie z daleka ale tło robi cudowne. liatry na jej tle też fajne

Nowocześnie z różAnką :D 13:08, 28 cze 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ależ Ty masz widoki z tarasu

dzięki różanka przy tarasie to jest genialny pomysł
Nowocześnie z różAnką :D 13:07, 28 cze 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

albo fiolki, podobne sa siewki, dzwonki maja wydluzone listki i bez łodyzki prawie

okaze się za rok pielić nie będę, zwykłych chwastówm mam tyle ze mi wystarczy. powoli dochodzę do wniosku ze nasiona chwastów miałam w kompoście którym ściółkowałam różankę bo jest ich mnóstwo a przecież busz juz spory to chyba az tyle by z wiatrem się ich nie przedostało...
Nowocześnie z różAnką :D 13:04, 28 cze 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Ja bym jednak stawiała na tego fiołka co u Marzenki. Mam dzwonki skupione ale u mnie inaczej wyglądają.

Z patyczkami hortek zrobiłam podobnie. Oznaczyłam na papierowych naklejkach i teraz dooopa. Nie mam bladego pojęcia jakie mi się ukorzeniły. Muszę poczekać jak zakwitną z identyfikacją.

wiesz ja się specjalnie tym nie przejmuje, wazne że same bukietówki zeby wiedziec jak ciąć a reszta to z czasem wyjdzie. az takiego parcia na znajomośc odmian generalnie to ja nie mam
Nowocześnie z różAnką :D 13:02, 28 cze 2017

Do góry
iwka napisał(a)

haha no widzisz, teraz wiesz o co w moich nasadzeniach chodzi

ważne żeby mniej roboty było i ładnie przy okazji
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 12:57, 28 cze 2017

Do góry
Magda oprócz tego białego dzwonka może wziąć Ci jeszcze kocimietkę, firletkę, rozchodnika zwykłego?
Nowocześnie z różAnką :D 08:54, 28 cze 2017
Do góry
anna_t napisał(a)

jezu Ania jaki ja mam kocioł w tych hortensjach...rok temu dostałam patyki od Bozgi chyba 10 odmian. wsadziłam za tuje zapomniałam i bystrzacha nazwy zapisałam mazakiem na taśmie papierowej :/
totalnie nie wiem co to za hortki spodziewam się limek, vanilek bo one podobno najłatwiej się ukorzeniają ale są jeszcze 2 odmiany bo przezimowały mi 4 grupy patyków tylko. w sumie tam jest ponad 20szt + 6szt na nóżce będzie

Fajnie, że ci się ukorzeniły, zobaczysz jak zaczną kwitnąć co to za odmiany
Nowocześnie z różAnką :D 22:56, 27 cze 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

to sa siewki tego skupionego? ale numer...zaden z nich mi jeszcze rok temu nie kwitł..

albo fiolki, podobne sa siewki, dzwonki maja wydluzone listki i bez łodyzki prawie
Nowocześnie z różAnką :D 22:46, 27 cze 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

u Madzenki chyba o coś okrywowego chodziło, w sumie ok. pielić nie będę musiała tylko skąd ja bym to miała???
właśnie niewiem co w środku i raczej nic docelowego bo nie mam pomysłu...chyba kocimietke tam narazie dam bo teraz gdy hortki i jezówki jeszcze nie kwitna ona daje czadu.. wogóle to taka trochę rabata na odwal się zeby mnie chwasty nie zarosły

haha no widzisz, teraz wiesz o co w moich nasadzeniach chodzi

Nowocześnie z różAnką :D 22:46, 27 cze 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

dzwonek skupiony

to sa siewki tego skupionego? ale numer...zaden z nich mi jeszcze rok temu nie kwitł..
Nowocześnie z różAnką :D 22:44, 27 cze 2017

Do góry
iwka napisał(a)
ładnie u Ciebie Aniu

a co w środku planujesz ?

te siewki, pewności nie mam ale wydaje mi się, że dyskusja ostatnio u kogoś była i to kwitnie na biało, zapomniałam jak się nazywa. W każdym razie jedni chwalą, drudzy narzekają ,że sieje się jak chwast i trudno później wytępić. U Madżenki chyba to było.

tu o tym fiołku było

jeszcze co do hortek, w przyszłym roku ich nie poznasz

u Madzenki chyba o coś okrywowego chodziło, w sumie ok. pielić nie będę musiała tylko skąd ja bym to miała???
właśnie niewiem co w środku i raczej nic docelowego bo nie mam pomysłu...chyba kocimietke tam narazie dam bo teraz gdy hortki i jezówki jeszcze nie kwitna ona daje czadu.. wogóle to taka trochę rabata na odwal się zeby mnie chwasty nie zarosły
Nowocześnie z różAnką :D 22:41, 27 cze 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

mam 2, to któryś z nich? chyba nieee

dzwonek skupiony
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies