będą zmiany wszstkie róże dam blizej bo tam w głębi mam pomponelle, first lady, heidy klum i nn od karoli. do tego tylko liatre i stipe chyba dam albo tylko bergenie i stipe. spodziewam sie ze naparstnice sie rozsieją i będę je przesadzać żeby zawsze pod oknem były. niewiem co z firletką zrobić..bo teraz robi dobrą robotę ale myslałam zeby mniej gatunków było :/
zapraszam na kawkę na taras nawet mój nieogrodowy M stwierdził że niesamowicie na nim pachnie od Louis Odier głownie
jezu Ania jaki ja mam kocioł w tych hortensjach...rok temu dostałam patyki od Bozgi chyba 10 odmian. wsadziłam za tuje zapomniałam i bystrzacha nazwy zapisałam mazakiem na taśmie papierowej :/
totalnie nie wiem co to za hortki spodziewam się limek, vanilek bo one podobno najłatwiej się ukorzeniają ale są jeszcze 2 odmiany bo przezimowały mi 4 grupy patyków tylko. w sumie tam jest ponad 20szt + 6szt na nóżce będzie
u Madzenki chyba o coś okrywowego chodziło, w sumie ok. pielić nie będę musiała tylko skąd ja bym to miała???
właśnie niewiem co w środku i raczej nic docelowego bo nie mam pomysłu...chyba kocimietke tam narazie dam bo teraz gdy hortki i jezówki jeszcze nie kwitna ona daje czadu.. wogóle to taka trochę rabata na odwal się zeby mnie chwasty nie zarosły
Ja bym jednak stawiała na tego fiołka co u Marzenki. Mam dzwonki skupione ale u mnie inaczej wyglądają.
Z patyczkami hortek zrobiłam podobnie. Oznaczyłam na papierowych naklejkach i teraz dooopa. Nie mam bladego pojęcia jakie mi się ukorzeniły. Muszę poczekać jak zakwitną z identyfikacją.