Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 08:47, 24 cze 2017

Dla odmiany coś innego niż róże. Allium Giganteum - czosnek olbrzymi.

Miłego dnia!
inka74 16:53, 24 cze 2017

Z różą omyłkową się już wyjaśniło. F wiedziało o możliwej pomyłce. Podobno to Marry Ann Tantau. I to by się zgadzało z opisem. Princess Anne obiecali dosłać na jesieni. Poczekamy, zobaczymy. A z tymi muszę zrobić przemeblowanie. Tu pomarańcz mi zgrzyta. Niestety do września się muszę przemęczyć.
tulucy 17:05, 24 cze 2017

Mary Ann cudowna jest...

Ja mam pomyłkę od Hy...ch. miały być 2 aspirin, a nie wiem, co to jest. Kwiatki małe, pojedyncze ew. półpełne, listki też drobniejsze.
Muszę foto zrobić i reklamować... A posadziłam je razem z moimi starszymi 3, no i zonk...
Madzenka 22:08, 24 cze 2017

inka74 napisał(a)
Martek - u ciebie odpiszę.

Łucja mi się wydaje, że ta moja Princess Anne mimo metki Austina to nią nie jest. Kupiłam ją w F. Najwyżej będę reklamować. Tej kolor okropnie mi zgrzyta z Leosiem i Goethe. Obie w różu jasnym i magencie a to co dostałam jako PA - pomarańcz z morelą normalnie i inny kształt kwiatu. Inna sprawa, że już znalazłam na pseudo PA miejsce do przesadzenia tylko czekam co dalej będzie. Jeszcze chyba jedną pomyłkę mam. Kupowałam Ebb Tide a rozwija się pąk w różu. Czekam. Na niektórych zdjęciach ma ona jaśniejsze pąki.

W sumie jeszcze ponad 40 róż mam w pąkach. Jak wszystkie się pootwierają zrobię jakieś zestawienie co ja tak w końcu mam.

Wg mnie to nie jest Princess Anne. Moja jest typowa pink, która przy przekwitaniu nabiera chłodnego odcienia.
Moja Princess Anne ma zupełnie inne kwiaty. Kolor może czasami być zmienny ale kształt kwiatów rzadko

alis 22:37, 24 cze 2017

Iwonko, śliczności pokazujesz, uwielbiam róże jednak, pomimo nieładu jaki wprowadzają na rabatach
OlgaKol 23:41, 24 cze 2017

inka74 napisał(a)
Moja ukochana Boscobel

Boscobel boska
SlonecznyOgrod 11:16, 28 cze 2017

Witaj, trafiłam tu właśnie, a tu piękne róze, naprawdę piękne.
podobaja mi sie takie pełne duże, ale żeby dobrze przezimowały coś mi polecisz?
anna_t 13:45, 28 cze 2017

inka74 napisał(a)
Buksikowo nieuczesane i uczesane ale nieposprzątane. Skończyłam czyszczenie żwirku o 22. Powiem tak - mam ogromny szacunek do osób, które mają więcej niż 20 kulek. Ja pół dnia spędziłam nad 9 sztukami. Bąble na 2 palcach od nożyczek. Ledwo zginam ręce. Ale fajne są teraz takie gęste.

dlatego ja w kulki nie lecę kostki są prostsze
Iwonka widzę w tle palenisko, powiedz mi czym w nim palicie?weglem drzewnym czy drzewem? rozmyslam nad ogniskiem u mnie właśnie z takim stojakiem nad nim i jedyne co mnie powstrzymuje przed natarciem na eMa to fakt czy nam się bedzie chciała po drewno latać...
anna_t 13:52, 28 cze 2017

zapisałam sobie te które bym widziała u siebie: boscobel, tradescent, lavender ice i minerva. powiedz mi długo trzymają kwiat czy śmieciuchy? one krzaczaste czy raczej pokrój wyprostowany? za co je lubisz?
masz u siebie Baronesse?
inka74 15:49, 28 cze 2017

Aniu palenisko na drewno takie jak do kominka po prostu. My kociołek i patelnię mamy zawieszane do tego ale można i kratę grilową więc i brykiet można.

Boscobel i Lavender u mnie trwałe. Tradescent i Minerva średnio. Wszystkie świeże dopiero 2 sezon. Bosco kocham za kolor, kształt kwiatu i zapach oraz pokrój krzaczka (to się może zmienić ale na razie tak jest). Śmiecą w ograniczonym zakresie. Tradescant na początku jest w kolorze ciemnym bordo. Potem przy przekwitaniu w fiolet wpada.T i M na razie marne krzaczki objętościowo.

Edit - Baronesse nie mam. Może Łucja ma?