Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W zielonej aptece 11:07, 11 gru 2015

Do góry
Tak Vito
ogniki przemarzają w zimniejszych rejonach. Ale taki nisko prowadzony w zacisznym miejscu, na słoneczku...ubrany w kolorek wedle uznania...mhm

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:07, 11 gru 2015

Do góry
Uwielbiam te zielone, szklane kule Są przepiękne!

W zielonej aptece 10:47, 11 gru 2015

Do góry
Filomena napisał(a)

a tu ognik skromnie prezentuje swoje wdzięki
Parę dni temu zobaczyłam u kogoś ognika: pięknego, oblepionego owocami, gałęzie uginały się pod ciężarem. Kusi, żeby pojechać tam jeszcze raz i choc poprosić o mozliwość zrobienia zdjęć!
Owoce ogników są w różnych kolorach czerwieni, pomarańczu i żółci i teraz najpiękniej się prezentują. Niestety w chłodniejszych rejonach często przemarzają, co widać u mnie. Jednak warto dla niego znależć jakieś stanowisko na ukolorowienie burego przedzimia.

Pozdrawiam Cię Vito i wszystkich czytających
wybaczcie kiepską jakość zdjęć, no jakoś ciągle muszę poćwiczyć

Poćwiczyć w robieniu zdjęć muszę i ja. Miałam, kilka lat temu fazę fascynacji ognikiem. Posadziłam nawet z niego żywopłot, niestety zimy nie były dla niego łaskawe. Twój pomysł na wyeksponowanie go przy tarasie (widoczny jest z salonu) uważam za bardzo trafiony. Zapamiętałam go wprawdzie z innej perspektywy, ale nic nie szkodzi. Muszę jeszcze raz zaprosić ognika do siebie, irgę chyba też
Dzięki za fotki, gdybyś jeszcze znalazła czas na pokazanie owoców tej róży rosnącej przy ogrodzeniu, byłabym bardzo zadowolona. Twój ogród inspiruje mnie bardzo

W kamiennym kręgu od początku 10:42, 11 gru 2015

Do góry
Zostawiam dla odwiedzających moją pierwszą dekorację świąteczną...życzę Wszystkim miłego dnia

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 10:21, 11 gru 2015

Do góry
Sylwio, znalazłam te zdjęcia, dzieli je kilkanaście lat. Samej trudno mi uwierzyć, jak szybko ten czas minął.

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 10:10, 11 gru 2015

Do góry
Co Ci przywieźć na długie zimowe wieczory?
edit.
No chyba, że jakaś klasyka, jest trochę u mnie różnego dobra
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:03, 11 gru 2015

Do góry
Ty nas Gosiu chyba nigdy nie przestaniesz zaskakiwać

Mam w inspiracjach takie kwiatki

A te Twoje gwiazdki to z gwoździ czy jakichś innych szpikulców zrobione? - efekt jest wow!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:02, 11 gru 2015

Do góry
i po całości
W zielonej aptece 10:00, 11 gru 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Witam serdecznie
Podglądam czy bombeczki z koronkami już zrobiłaś, bo widziałam gdzieś na wątkach, że Cię interesują. Bardzo lubię Twój ogród oraz konstruktywne dyskusje na wątku. Zaglądam bardzo często. Pozdrawiam

hej Renatko
a jakże, zrobiłam, czekają grzecznie na choinkę

Aniołków też nie mogłam odpuścić

Zrobione są z plastikowych bąbek, starych koronek i firanek. To już kolejne, gdyż co roku od jakiegoś czasu robię samodzielnie parę drobiazgów. W tamtym roku ozdoby zrobiłam z synem z traw, patyczków i żdźbeł miskanta giganteusa. Te ostatnie podobały mi się najbardziej owinięte miedzianym drutem lub delikatną złotą mieniącą się tasiemką. Wybacz, zbyt głęboko jeszcze zakopane, by do nich sięgnąć teraz.
pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:59, 11 gru 2015

Do góry
Tu gwiazda która musze poprawić (musze podwizać i dociąć jeden róg), ale czekam na dużą mężowską drabinę
a wszyscy wiedzą jak sie czeka na męża...

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:58, 11 gru 2015

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:55, 11 gru 2015

Do góry
i coś dla tych , którzy wolą pismo obrazkowe

W zielonej aptece 09:49, 11 gru 2015

Do góry
dajana napisał(a)
(...) a ogród bez drzew nie ma uroku. Nie mam gdzie ich posadzić z powodu skały na każdym wzniesieniu, a prostego kawałka nie jest zbyt wiele i to mój najgorszy problem .Dodatkowy to jak u prawie wszystkich finanse dość skromne .Aby podbudować skarpy ,utworzyć tzw tarasy potrzebuje ogromną ilość kamienia Najbardziej podoba mi się polny, ale na moim terenie go nie ma .Tak wiec mój ogród to bardzo powolna realizacja ,a jaki będzie na końcu sama nie wiem Nie mogę obiecać ze będę codziennym bywalcem u ciebie, ale mogę obiecać ze będę do ciebie zaglądać i zostawię choćby uśmieszek aby było ci miło .I nie będę robiła tego z grzeczności lecz dla ciebie i twego ogrodu .Dobrego dnia ci życzę

Dajano
myślę, ze każdy ogród, w którym widać kochającą rękę ogrodnika zasługuje na uznanie, bez względu na jego kształt, aranżację, gust tworzenia. Twój już rozsiewa czar romantycznej kobiecej duszy. Kamień i ja bardzo lubię, mam go trochę w ogrodzie i ciągle mam go za mało. Ten polny - niemalże stal budowana przez przyrodę latami wielu lubi najbardziej za jego ogromną róznorodność i ukryte w nim drobiazgi koloru, odmiennych smug, zastanawiam się wtedy, która smuga moze być przyczyną jego kruchości, gdzie ten twardziel ma swój słaby punkt Czasem nosząc ładny kamień w kieszeni obracam go w ręce jak kasztana, czuję jak staje się ciepły, ożywa - taki mój!

Najprzyjemniejsze są te niewymuszone spacery...nie jest moim celem, aby mój wątek pędził jak szalony, naprawdę czuj się u mnie swobodnie

vita napisał(a)
Pokaż ognika i irgę przy tarasie, najlepszy na to czas

Spąsowiała całkiem irga

Jeszcze niedawno wyglądała tak

a tu ognik skromnie prezentuje swoje wdzięki
Parę dni temu zobaczyłam u kogoś ognika: pięknego, oblepionego owocami, gałęzie uginały się pod ciężarem. Kusi, żeby pojechać tam jeszcze raz i choc poprosić o mozliwość zrobienia zdjęć!
Owoce ogników są w różnych kolorach czerwieni, pomarańczu i żółci i teraz najpiękniej się prezentują. Niestety w chłodniejszych rejonach często przemarzają, co widać u mnie. Jednak warto dla niego znależć jakieś stanowisko na ukolorowienie burego przedzimia.

Pozdrawiam Cię Vito i wszystkich czytających
wybaczcie kiepską jakość zdjęć, no jakoś ciągle muszę poćwiczyć
Co z tym ogródeczkiem począć 09:31, 11 gru 2015

Do góry
Dziewczyny Kasiula była pierwsza
SORY TAKI MAMY KLIMAT
Miałam trójkę w totka

KASIU DLA CIEBIE ,ALE WYBACZ RÓŻOWYCH NIE BYŁO

Ogród z pergolą 09:08, 11 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
tak planuje na wiosne. altana na wprost tarasu i obok rabaty.do altany proadzić będę wpuszczone w trawę płyty betonowe. na rogach takie rabaty w wieksze kwadraty w srodku z drzewem, ambrowiec i grujecznik

Też chodzi mi po głowie ścieżka z płyt, która prowadziłaby do wgłębnika
Gożdzikowa - wiejski ogród 09:03, 11 gru 2015

Do góry
gobasia napisał(a)

Bardzo dziękuję.
wiesz, ja teraz dopiero zrozumiałam ,że swoją przygodę z ogrodem to tak na prawdę dopiero zaczynam.Do tej pory to tylko namiastka ogrodu.Róże uwielbiam one mnie chyba też Zdjęcia -to będzie moja druga pasja

Piękna pasja A jaka jest Twoja pierwsza pasja?
A co do podsadzenia starych iglaków to nie doradzę niestety, bo ja iglaków w ogrodzie nie mam.
Kamienny ogród patykiem malowany 08:37, 11 gru 2015

Do góry
Piękny pieris
Sylvana napisał(a)
W ziemi znajduję czasami wielkie białe "rogaliczki", a potem pewnie przeistaczają się w to.

Czy ktoś wie co to i czy szkodzi....duże jest.

A ten czarny chrząszcz, to chyba Biegacz skórzasty.Ale jaki jest to nie wiem.Poczytaj,,coś na pewno znajdziesz o nim
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:27, 11 gru 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)

O jejku zawstydzasz mnie, ale to co piszesz jest bardzo miłe. A pomysłami mogłabym obdzielić pół Ogrodowiska. No to dla Ciebie.

Prześliczne.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:17, 11 gru 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Bogdzia - nie tylko u Ciebie gorsze wyposażenie.. u babcio-mam muminkowych też gorsze Inwestujemy w talent młodego ... czym skorupka za młodu nasiąknie..

Czy cos sie może równac z takim Muminkiem ? żadne kwiatki , krzaczki , pieski , kotki, nic. Muminki górą.
Rododendronowy ogród II. 07:56, 11 gru 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Azalie też mogę oglądać codziennie...mam dopiero młode krzaczki...
ale zostawiam Tobie to,co oglądam codziennie na spacerze...

Fajne zdjecie , ostatnio się specjalizujesz w nietypowym robieniu zdjec , fajna zabawa a kaczuszek zazdroszczę .Pozdrówka Bogusiu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies