Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:31, 11 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ostatnie sadzenie tulipanów

Danusiu. Czy ja dobrze widzę, że sadzisz tulipany w kolorze niebieskim?
Ogródek Iwony 07:14, 11 gru 2015

Do góry

Iwonka, pozdrawiam z mojego ogrodu

Edit: jak się teraz przyglądam tej fotce, to pomyślałam sobie że mam tu namieszane jak cyganka w tobołku.Coś chyba trzeba będzie pozmieniać na wiosne.
Mój mały ogródeczek :) 07:06, 11 gru 2015

Do góry
U mnie dzisiaj przymroziło troszkę -3 i takie wzorki na oknie
W moim małym ogródeczku - Dorota 06:26, 11 gru 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)

A tu kolejna praca mojego zdolnego bratanka.

Wow fajnie mieć takiego bratanka ma talent i pomysły
Ogrodowy spektakl trwa ... 03:15, 11 gru 2015

Do góry
Witaj Mira, Jesień w tym roku była piękna, długa i ciepła, w sumie to cały czas jest ciepło. Od dwu tygodni robię tylko na dworze, nawet zostaję do 7, bo aż grzech jechać do domu. Tu jest inaczej niż w naszym kraju, gdy jest ciepło to cały czas i w dzień i w nocy. To właśnie podoba mi się tu najbardziej, te ciepłe noce to jest coś wspaniałego. Przez drugą połowę lata i do końca października, całe noce grają różnej maści świerszcze piechotki i nie wiem co jeszcze, takiego grania w Polsce nie usłyszy. Zawsze gdy wracam z wycieczki nocą, przygrywa mi ta owadzia olkiestra, Tych ciepłych nocy i grania będzie mi brak najbardziej, gdy wrócę. Nieraz już się zastanawiałem kiedy one śpią, granie rozlega się na okrągło ale wieczorem i w nocy to istne szaleństwo. Jesień tu skończyła się w połowie listopada ale gdy jest tak ciepło, to i teraz jest całkiem fajnie, te gołe drzewa też mają swój urok. Już pisałem, że klimat podobny do naszego ale różnica baaardzo wielka, w drzewach, owadach, ptakach i zwierzętach, jedynie w kwiatach jest najmniejsza różnica ale tych ogródkowych, bo w dzikich to już ho, ho. Tu Marcinki, Nawłoć i Trojeść amerykańska, są największymi chwastami, jest ich wszędzie pełno. Naprawdę się cieszę, że było mi dane to wszystko zobaczyć, wspomnienia będę miał wspaniałe. Wszystkim co kochają przyrodę, życzę aby mieli okazję tu przyjechać i zobaczyć, opowiadania to nie to samo. Mira, co jakiś czas będę zmieniał fotki na swoim dysku gogle, napiszę o tym. Teraz na stronie 304 są linki, jak nie byłaś to zajrzyj. Twój drewka przyprószone świetnie wygladają. Wszystkie pory roku mają swoje piękne akcenty, ale ja stanowczo wolę ciepłą jesień. Dla ciebie pasące się gąski, jest ich tu więcej niż u nas wróbli a wróbli tyle tu, jak u nas 30 lat wstecz. Mają się tu dobrze. Pozdrawiam.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:24, 11 gru 2015

Do góry
A oto szopka autorstwa mojej córci

Kamienny ogród patykiem malowany 00:12, 11 gru 2015

Do góry
Proszę o pomoc w identyfikacji.

Wiem, że to pieris....ale nie wiem jaka odmiana.....
Muszę wiedzieć jak duże to urośnie.
W necie znalazłam podobne z informacją, 1m wysokości, a gdzie indziej, że do 3m wysokości i rozpiętości.
Spora rozbieżność.
Nie wiem czy nie powinnam przesadzić....więc jeśli ktoś wie to proszę o pomoc.

Ta odmiana ma czerwone przyrosty, które później przebarwiają się na żółto, aby w końcu osiągnąć właściwą zieloną barwę.

Kamienny ogród patykiem malowany 00:05, 11 gru 2015

Do góry
W ziemi znajduję czasami wielkie białe "rogaliczki", a potem pewnie przeistaczają się w to.

Czy ktoś wie co to i czy szkodzi....duże jest.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 00:04, 11 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wyjaśnienie co do wianka, zrobiony jest z kostropatych gałązek i zielonego bluszczyku kurdybanka i na końcach są styropianowe, pokryte opalizującą farbą kuleczki różnej wielkości.

Danusiu chroń proszę ten wianek przed mrozem, miałam taki kilka lat temu w czerwonym kolorze, kuleczki popękały, farba odpadła i czar prysł
Nosek do góry Nasza Kochana Szefowo!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:47, 10 gru 2015

Do góry
Mróz idzie, przestraszyłam się, więc szybka reakcja. Jutro kolejne zmiany na tarasie, będę ograniczać.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:40, 10 gru 2015

Do góry
Sprzątanie podczas słonecznego dnia Odkurzyłam cały taras i poprzestawiałam donice, przybyła jedna duża, którą miałam w zapasie z tyłu domu.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:38, 10 gru 2015

Do góry
Ostatnie sadzenie tulipanów
Wyjaśnienie co do wianka, zrobiony jest z kostropatych gałązek i zielonego bluszczyku kurdybanka i na końcach są styropianowe, pokryte opalizującą farbą kuleczki różnej wielkości.

Ogród Cioci cz. 3 23:10, 10 gru 2015

Do góry
Gosia to i ja z życzeniami spóźnionymi przylatam

Pomysł na ogród 22:45, 10 gru 2015

Do góry
tak na szybko i w strasznym oświetleniu...

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:36, 10 gru 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Pochwalę się i ja
Ozdoby papierowe i słomkowe miałam przez całe dzieciństwo,więc teraz jak sroka zbieram błyszczące.
Te dostałam od Mikołaja

I moje pierwsze nalewki,jestem dumna jak paw

I jeszcze cytrynówka ogrodowiskowa będzie.

Naleweczki pierwsza klasa Po lewej to bożonarodzeniowa, a po prawej to co?
Musisz dolać alkoholu, żeby całe owoce były zanurzone
Ogród w Puszczykowie 22:28, 10 gru 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Jedną z nielicznych chyba zalet tej burej pory roku jest ta, że nie trzeba na wschód słońca się zrywać
dziś godzina 8:10

albo przed wschodem słońca wstawać trzeba
Skąpana w słońcu 22:20, 10 gru 2015

Do góry
Wspomnienie Piaskowni

Skąpana w słońcu 22:10, 10 gru 2015

Do góry
eda napisał(a)
Ewcia kochają Cię taki im raj stworzyłaś czekaj aż wiosną cię całkiem zaskoczą buziolki wieczorne

Cierpliwie czekam. Pogoda nasuwa mi jednak pomysły, czy nie powinnam przesadzić dwóch hortensji - Limonki i omszonej

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:02, 10 gru 2015

Do góry
bylam dzis troche w ogrodzie. Niestety nie dlugo, bo zmarzlam brrr. Posadzilam ciemernika kupionego w Aldim za pol ceny. Mam ich teraz 4 i calkiem fajnie wgladaja. Te kupione wczesniej rosna jak zwariowane Maja duzo nowych pedow a jeden pieknie do gory strzelil. Niestety cos je pozdzera ale nie mam pojecia co, no bo przeciez nie slimaki hmmm. a grzadce warzywnej calkiem ladnie rosnie Mangold (nie wiem jak to polsku). Wlasciwie powinnam go zjesc ale jakos szkoda mi go wyrywac, bo jest teraz ozdoba grzadki.

bylam tez u owiec. Wczoraj R oddzielil od mamy malego baranka i ten placze jeszcze za cycem. No i dal sie pieknie sfotografowac.
Fotografowanie zenskiej czesci stada nie za bardzo mi sie udalo, bo taka jedna ciekawska Haydi wstawial pysk do aparatu.

i z cyklu dekoracje swiateczne moja choineczka przed domem.

Ogrodowe przygody 21:49, 10 gru 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Pozdrawiam Iwonko

pozdrawiam
czas tak szybko płynie w tym tygodniu miałam urwanie głowy, sprzedaż auta, dzieci jutro urodzinki dla maluchów. Torty załatwiania wszystkiego. Do tego zadzwonił znajmomy, że może mi w dobrej cenie zaoferować cebulek kwiatowych. Zamówiłam jeszcze czosnki i tulipany. Może coś mi z tego wypali. Starsza córka ma w tym roku komunię więc wzięłam białe i różowe może zakwitną na 15 maja
A może piwonie już będą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies