Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

bozga 19:54, 06 sty 2016

Ok , zajęłaś I miejsce w rankingu śniegowym
Basilikum 20:14, 06 sty 2016

dziekuje bardzo za wyroznienie
drogi juz czarne wiec teraz niech sobie polezy. Jutro bedziemy balwana lepic z dzieciakami.
Basilikum 20:20, 06 sty 2016

a wracajac do Bad Ischl

ta lawka bardzo mi sie podoba w swojej prostocie i moze uda mi sie R namowic, by nam taka zrobil

truskawki w skrzyniach dla posiadaczy malych ogrodow

jak Sisi to koniecznie konie

i miejsce na odpoczynek

tam u gory wisza krysztalki i gdy nimi wiatr porusza tworza piekna muzyke
Hana75 16:12, 07 sty 2016

Izabella, witaj w nowym roku
Ależ u Ciebie ruch. Owieczki jak zawsze piękniste (szczególnie Helena ), żótawy ptaszek, serce w zimowej scenerii - piękne a zdjęcia z Bad Ischl super, szczególnie "kryształowa orkiestra".
Sylwestrowa fryzurka bardzo urokliwa, faktycznie ładnie Ci w odsłoniętej szyi. Takie upięcie wysmukla i dodaje elegancji.
U nas mróz wreszcie zelżał do - 7 st.C i wczoraj padał śnieg. Mamy taką 10 centymetrową, białą kołderkę. Przyroda śpi.
Mi też rano, do pracy wstawać się nie chciało
Dzieci nie zawiodły, w przedszkolu 90 % obecnych.
Basilikum 16:21, 07 sty 2016

a to ju nas byo 75% niektorzy rodzice jeszcze wolne maja
Z Bad Ischl jeszcze pozniej cos wkleje. Troche wolno mi to idzie, bo zdjecia wolno sie wgrywaja a ja zawsze cos pomiedzy robie. Nsz snieg niestety juz sie topi. Ja sie tylko martwie by kolejny nie spadl w nocy a jesli juz to by drogowcy zdarzyli posprzatac zanim wyrusze do pracy. Jezdze przez takie krete i waskie drogi i raz pod gorke musze wjechac.

Fajnie, z e wpadlas
wlasnie obfotografowalam ciemierniki zaraz wrzuce fotki
Basilikum 16:27, 07 sty 2016

Cos mi podgryza platki, nie mam pojecia co to.

Hana75 16:30, 07 sty 2016

Basilikum napisał(a)
a to ju nas byo 75% niektorzy rodzice jeszcze wolne maja
Z Bad Ischl jeszcze pozniej cos wkleje. Troche wolno mi to idzie, bo zdjecia wolno sie wgrywaja a ja zawsze cos pomiedzy robie. Nsz snieg niestety juz sie topi. Ja sie tylko martwie by kolejny nie spadl w nocy a jesli juz to by drogowcy zdarzyli posprzatac zanim wyrusze do pracy. Jezdze przez takie krete i waskie drogi i raz pod gorke musze wjechac.

Fajnie, z e wpadlas
wlasnie obfotografowalam ciemierniki zaraz wrzuce fotki

Aj faktycznie, zapomniałam, że Tobie śnieg nie na rękę. Górskie drogi są często kręte i wąskie. Jak w październiku podróżowałam przez Niemcy, Austrię i Pn Włochy to często zastanawialiśmy się jak tam ludzie funkcjonują zimą. Były miejsca w których nasz autokar tarasował całą drogę i żadne auto już nie mogło się przecisnąć.
Widoki górskie piękne, ale przyznam, że miałam kilka razy sporego stracha.
Raz nawet zaczęliśmy się staczać w dół, po takiej dróżce. Brrr!
Zatem życzę Ci bezśnieżnych i nieoblodzonych dróg
Hana75 16:34, 07 sty 2016

Basilikum napisał(a)
Cos mi podgryza platki, nie mam pojecia co to.

No pięknie: śnieg, mróz i jaszcze jakiś łobuz obgryza płatki pięknym kwiatkom.
Czy te ciemierniki to znak końca zimy ?
Basilikum 16:44, 07 sty 2016

Hana75 napisał(a)

No pięknie: śnieg, mróz i jaszcze jakiś łobuz obgryza płatki pięknym kwiatkom.
Czy te ciemierniki to znak końca zimy ?

niestety ale chyba nie, one kwitna od grudnia

Ja w gorach wpradzie nie mieszkam, tak troche pagorkowato u mnie, w kazda strone pod gore mam troche na uboczu mieszkam gdzie same gminne drogi. Musze 10 km przejechac by sie do porzadnej dopchac.
Basilikum 17:24, 07 sty 2016

a dzis w pracy dostalam taki prezent

Polecilam jednej z mam klinike gdzie sobie naprawilam oczy i ona miedzy swietami a trzema krolami tez pozbyla sie okularow i z tego szczescia mnie obdarowala