Patrz, że nawet zewnętrzna linia płyt jest idealnie dobrana, tak właśnie trzeba te płyty układać, aby nie było ostrych brzegów po zewnątrz, a linia ciągła
Tu są płyty w trawniku, a tam dalej ze żwirkiem. Poniżej pokazuję ideę kładzenia tych płyt
Kamienie są za małe, powinny być płyty dość płaskie i spore. I albo trawnik pomiędzy płytami, albo same płyty, ale już bez chwastów między płytami tylko żwirek.
Utnij równo nawet już teraz, 20 cm od ziemi a nawet krócej, wtedy wypuści mnóstwo kolorowych gałązek. Stare są brzydkie bo nie mają koloru.
Co jakiś czas wytnij do ziemi najstarsze (ciemne) gałęzie.
U Kondzia krokusiki rządzą , ten jego nastruj "hihi" jest niepowtarzalny w jego wydaniu .....
A u Ciebie , widziałam , widziałam Danuś ..... Twoja nowa lokatorka ogrodowa napiszę ,że ogrodowo króluje ! .... zastanawiam się jakie obiejmie stanowisko w "nie tylko bukszanowym"
Ja również zbieram się do ogrodu ..... porozstawiałam chłopaków po kontach ogrodowych i sama uciekam do swojego również mam w planie pozbycie się śniegu
Całuję i ściskam !!! (u mnie w cieniu +6 a w słońcu nie mam pojęcia .... ale ciepło bardzo jest
To jest właśnie ta bolączka Brak miejsca, mus szklarnię stawiać, myślałam żeby ogrzewanie była panelami słonecznymi
A u Ewci to chyba jakaś elektrownia wodna
Syla, ja też mam dzisiaj słoneczko, choć zimne jakieś. Wszystko idzie do przodu, druciana ogrodniczka rządzi
Mam zamiar rozrzucić placki śniegowe żeby szybciej te resztki stopniały, widziałaś u Kondzia krokusy?