Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Kondzio 15:16, 02 mar 2013

Slawko napisał(a)
A najlepiej najpierw nadać rabatą jakieś bardziej geometryczne kształty, gdyż takie krzywe nie prezentują się za ciekawie (hee, sam takie mam...niestety). Kamienie bym poukładał podobnie jak Danusia robi w ogrodach, że np. co krok.
A ten warzywnik, gdzie ma być? Pomiędzy oczkiem a domem?
pokazuje zdjęcia na których jeszcze nie robiłem kantów jakoś nie mam wizji jak nadać im kształtu hi hi może masz rację z położeniem kamieni co krok przemyśle to
Kondzio 15:17, 02 mar 2013

A ten warzywnik, gdzie ma być? Pomiędzy oczkiem a domem?
nie na końcu ogrodu hi hi hi
Slawko 15:19, 02 mar 2013

A w warzywniku to jestem za żwirem... nie ma lepszego dla mnie materiału, który by tak świetnie komponował się roślinami.
Madzenka 16:37, 02 mar 2013

Kondzio napisał(a)
pokazuje zdjęcia na których jeszcze nie robiłem kantów jakoś nie mam wizji jak nadać im kształtu hi hi może masz rację z położeniem kamieni co krok przemyśle to

Skopiuj Sebka kamienie w trawniku. Polecam położyć kamienie łukiem aby komponował się z tym półkolem na zdjęciu z kostki betonowej .
Kondzio 16:51, 02 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)

Skopiuj Sebka kamienie w trawniku. Polecam położyć kamienie łukiem aby komponował się z tym półkolem na zdjęciu z kostki betonowej .
Marzenko najgorzej że ja nie umiem sobie tego wizualizować cholera jaki jestem ciemny
Gardenarium 16:59, 02 mar 2013

Kondzio napisał(a)

Muszę się zastanowić.

Tutaj to nie tylko ścieżkę trzeba zmienić, ale też prawą linię rabat, jak byśmy robili, to wytyczę Ci tę linię idealnie.

Instagram Ogrodowiska
Kondzio 17:01, 02 mar 2013

Gardenarium napisał(a)

Muszę się zastanowić.
Dobrze to czekam hi hi
JulkAd 17:03, 02 mar 2013

Kondziu nie bardzo wiem czy ta ścieżka od altany do domu, czy gdzieś jeszcze miałaby prowadzić?

Madżenka ma rację kamienie jak u Sebka, a ja poukładałabym je tak, żeby "otuliły" ten placyk z kostki (tylko od strony domu), później ją zwężyć i przy samym domu znowu poszerzyć. Nie potrafię tego za bardzo wytłumaczyć o co mi chodzi, ale mniej więcej ma z tego wyjść klepsydra taka z wydłużonym środkiem -musi być proporcjonalna, a kamienie muszą być porozrzucane jak tutaj mniej więcej

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-milosnikow-roslin
Gardenarium 17:07, 02 mar 2013

Masz doklejone powyżej.

Kamienie są za małe, powinny być płyty dość płaskie i spore. I albo trawnik pomiędzy płytami, albo same płyty, ale już bez chwastów między płytami tylko żwirek.

Instagram Ogrodowiska
Kondzio 17:11, 02 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Kondziu nie bardzo wiem czy ta ścieżka od altany do domu, czy gdzieś jeszcze miałaby prowadzić?

Madżenka ma rację kamienie jak u Sebka, a ja poukładałabym je tak, żeby "otuliły" ten placyk z kostki (tylko od strony domu), później ją zwężyć i przy samym domu znowu poszerzyć. Nie potrafię tego za bardzo wytłumaczyć o co mi chodzi, ale mniej więcej ma z tego wyjść klepsydra taka z wydłużonym środkiem -musi być proporcjonalna, a kamienie muszą być porozrzucane jak tutaj mniej więcej

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-milosnikow-roslin
sam nie wiem juz taka ścieżkę mam

od tej ścieżki do tamtej pergoli z różą i nawet tego nie widać