Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:13, 26 paź 2015

Do góry
Kamila zmiana linii rabaty tak jak zaznaczyłaś to zbędna robota ten dodatkowy skrawek nic nie zmienia. Wogóle ten "cypelek" bym zlikwidowała tym bardziej jeśli w pozostałej części ogrodu masz łagodne łuki :

Mój mały ogródeczek :) 12:04, 26 paź 2015

Do góry
Poszłam dzisiaj do ogródka wyrwać marchew i to co zobaczyłam to aż płakać się chciało połowa marchwi zjedzona

mus zrobić skrzynki na warzywa i dobrze siatką zabespieczyć bo innego wyjścia nie ma
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 12:02, 26 paź 2015

Do góry
W samo południe jesiennego słonecznego października kolory w moim ogrodzie

Hirutkowy raj:)) 12:00, 26 paź 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Krater w trakcie-melioracja juz zrobiona,wyrownana ziemia,cebulki beda pewnie wsadzone w sobote,reszta wiosna,przez zime podumam co posadzic

Pięknie
Berberysiki uporządkowane ... "zapraszają" do domu
I cisy doczekały się nowej miejscówki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:59, 26 paź 2015

Do góry
BOZGA
Bożenko dzięki
będę robić hortensje na pniu, mam z czego

FREZJA
Ewo, miskanty Zebrinus i ML, rzadko w Polsce kwitną, ale ostatnimi czasy taka pogoda, że to się zmienia.
Tu już coraz jaśniejszy kwiat Zebrinusa
Moim wielkim marzeniem są trawy pampasowe, wielkości 3-5metrów, do tego kwitnące

SYLWIA
bardzo miałam fajnie
AGATA
już jest i wysłałam dziś trawki
EDA
oczywiście zapraszam, kiedy ci pasuje
miłorząb Mariken, tez jak kurczak

ROZAJERYCHA
Martuś, no widzisz, czasami u mnie coś zaskoczy dzięki za bukiet, pozdrawiam serdecznie
ULA
koniecznie daj w grunt, szybciej rosną; ja z kolei chcę pobawić się w hortensje na pniu, taki test, bo pora nie ta, ale co tam

DANUSIA Z LILIOWEGO
Danusiu, nie dosypywałam ziemi, susza jest, ale mniejsza, jak właśnie są igły, ja nie usuwam tego, dodatkowo, jak mąż mieli gałęzie, sypię to na te rabaty, dzięki temu wilgoć się trzyma, nawet w ten sposób tataraki mają się świetnie, a one wilgoć muszą mieć; sadząc rośliny, przedzierałam się przez korzenie, ciut niszcząc, ale przy tak dojrzałych okazach, nic im to nie zaszkodzi.
tu nowa rabata i tataraki, te kwitnące, to trzcinnik pośredni, magnolie i azalie, nawtykałam jeszcze innych roślin, jak trzmielina japońska, monardy i hibiskus sadzonki
Hirutkowy raj:)) 11:59, 26 paź 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Tak to teraz wyglada ,moj kręgosłup mówi nie !!!!

Suuuper
Cieszę się, ze w końcu Ci się udało
Już bliżej niż dalej
Będzie pięknie na wiosnę
Ranczo Edy 11:42, 26 paź 2015

Do góry
Witam Wszystkich Nowy dzień tygodnia słońce pięknie świeci ....

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 11:41, 26 paź 2015

Do góry
Agcia napisał(a)
Weekend wśród cudownych dzieł stwórczych

Wspaniały weekend miałaś Agato.

Agcia napisał(a)
Denerwują mnie te klony i berberysy ....

Popieram, kto by zniósł tyle purpury w ogrodzie. A jeszcze złoto do kompletu. Masakra jakaś....

Ogródek Iwony 11:39, 26 paź 2015

Do góry
Hortensje po przymrozkach gubią listki, kwiaty brązowe. W zeszłym roku mnie te brązy denerwowały, poobcinałam kwiaty , w tym roku zostawiam na zime kwiaty. Nauczyłam się, że brązowy, to też kolor w ogrodzie.
Bardzo ładnie napisała o jesiennych kolorach Ewa z Wilczej
" ...bo mleczna czekolada, bo gorzka czekolada, bo miód, bo bursztyn, bo koniak...same piękne desenie...ciepłe, smaczne i przytulne "

Ogródek Iwony 11:29, 26 paź 2015

Do góry
Dziś obudziło mnie słoneczko. Taki widok z okna sypialni miałam.

Czasami na jodle siadają ptaszki i świergocą. Dziś przyleciały troszkę później.
Jak mi brakowało słoneczka.
Na rododendronach jeszcze była rosa

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:26, 26 paź 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Irenko zaglądam i podziwiam cały czas. Twój ogród kofam wiesz o tym No i czekam na tę jedną fotkę bo cały czas wracam do zeszłej soboty i naszego cudownego spotkania Buziaczki

Gosiu juz dałam to był intensywny weekend, ale bardzo udany
wczoraj jeszcze u córci i wnusiów na koniec po męczącej drodze byliśmy
ogród i miłki-miłorzęby dziękują za tę twoją miłość

niedługo się poprzeplatają, jak w Łańcucie
złocą się w tym roku, muszę sięgnąć do archiwum i porównania zrobić, na razie na bieżąco lecę
nudzę fotami, jak niktogród zachwaszczony, kanty z wąsami lub wcale, liści i roboty huk, kiedyś się zrobi
czy ta stodoła się kiedyś zawali???
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:18, 26 paź 2015

Do góry
Proszę bardzo o poradę. Czy powinnam zmienić brzeg tej rabaty? Zaznaczyłam nową linię wężem ogrodowym. Za sprawą ogrodowiska jestem na etapie rewolucji nasadzeń w całym ogrodzie aktualnie pod lupą jest ta rabata, część roślin już wysadziłam, kolejną pewnie zaraz przesadzę. Zanim to zrobię zaczęłabym od zmiany kształtu, zmieniłam go jakieś dwa miesiące temu i cały czas mi coś tam nie pasuje. Nie umiem niestety znaleźć zdjęcia z góry,
wcześniej było tak

(fotka z 2011)

to już 2014
Obecnie jest tak

i trochę szersza perspektywa
W całym ogrodzie mamy dość łagodne łuki.
a może jeszcze inaczej?
Co i jak? Nowicjuszka 11:17, 26 paź 2015

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
A te wrzosy cudne to u nas gdzies rosną?

Danusia miałaś dać znać jak będziesz w pobliżu makro, to są dzikie wrzosowiska niedaleko mnie dokładnie rosną u nas w Rybniku na Śląsku. Obecnie wyglądają tragicznie, suche brązowe patyki mam nadzieję, że w przyszłym roku odbiją po suszy.

Dokładnie tak jak mówisz w tym roku pogoda nas nie oszczędzała grad, huragan, susza
z zakupionych roślin to 60-65% przetrwało pomimo podlewania. Żurawki wszystkie poszły, turzyce z 8 możne 4 będą, 24 młode tuje ( posadzone wiosną) szkoda mówić.

Co do zwierzaków, to tak jak kotce nie umiem zrobić zdjęć, bo non sto się rusza, to pies pcha się do zdjęć, dlatego zdjęć z Lai będzie u mnie sporo

To na koniec 1 zdjęcie łąki, polanki pospolite kwiatki, ale w ilości ich siła zobaczcie sami. Zdjęcia nie są najlepsze, bo robione komórką

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:16, 26 paź 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Cześć Edzia Muszę zaraz zobaczyć co u Ciebie, bo w Twoje obijanie nie ma co wierzyć U mnie pada od kilku dni, a jak nie pada ciurkiem to siąpi, niewielka różnica, a jak nie siąpi to jest zimno jak diabli, nic się nie da robić Chyba się zmuszę i donice na zimę już pochowam..... brrr napisałam zima fuj...
Prawdopodonie ostatni kwiatek róży. Jeszcze na innej pączki są, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby zdążyły zakwitnąć.

Ewcik może jeszcze zakwitną ma być cieplej ooo dziś słońce choć rano rześko brrr było buziolki a ja herbatkę z cytrynką piję kcesz nawet cukru dałam

Twoja różyczka pływała ale i tak śliczna
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 11:09, 26 paź 2015

Do góry
I to jaki wnusio, 4kg

Kasiu, dziękuję za odwiedzinki i big lawendę było super, liczę na kolejne spotkania, bo bardzo nam z Wami dobrzemieliśmy super weekend
na pamiątkę
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 11:08, 26 paź 2015

Do góry
I to tyle, POZDRAWIAM !

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 11:06, 26 paź 2015

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:06, 26 paź 2015

Do góry
nazbieraliśmy jabłek, ekologiczne, pełno dla nas i naszych dzieci
z powodu suszy w tym roku są mniejsze, ale obrodziły

moja kochana mama

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 11:05, 26 paź 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:04, 26 paź 2015

Do góry
czy ten liściasty krzew po prawej stronie zdjęcia to azalia?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies