Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 21:57, 25 paź 2015

Do góry
Rumianka napisał(a)
W sobotę zlikwidowałam okrąg z iglaczkami, gdyż wyglądało jak napstrzone. Trawka też posiana.

Zabrałam się za wysypywanie kamyczkami okręgu huśtawkowego, ciężka praca...

pod kamyczki dawałam gazety i kartony,

eMuś zlitował się i donosił mi kamyczki, poszło od razu szybciej... i skończone. Przyjdzie deszcz obmyje kamyczki i będzie czysto.

Ja też wielokrotnie byłam w twoich progach
nie wiem czy zostawiłam ślad, czy tez nie..
Świetne zmiany, pracy, ojojo..to mnie tez czeka.zarysy mamy.Główne rabaty też.
Roślin i kasy brak,,ale pomału nowy ogród znowu będę budować na całości...Aby zdrowia dopisało.Bo to ostatnio szwankuje , po tym wypadku,,
Czytałam,że wysiałaś teraz trawę.Ja kipiałam do nowego ogrodu, na dosiewki.Ale jeszcze nie wysiałam,zastanawiałam się czy jeszcze można , czy dopiero na wiosnę ???
Ogród w Tarnowie 21:55, 25 paź 2015

Do góry
Richie napisał(a)
Przyznam się nieskromnie, że wygrałem konkurs na najpiękniejszy ogród w Tarnowie. Miałem nie brać udziału ale...był to ostatni już raz
Poproszono mnie o pokazanie ogrodu. Kilka aktualnych jesiennych fotek.

[

O matizen noga, jaczi piankny łegród. Jak widac, Ty knopie nie błeisz se robłety w łegrodze. Inni też robio wialdże łeczy, bo je na co. Wielkie gratulacje, nie dziwię się, że Twój ogród został nagrodzony. Tyle piękna tam można spotkać. Chylę czoła za pracowitość. Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:54, 25 paź 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
To ja już siadam przy tak pięknie zastawionym stole, to lubię.
Przypomina mi się dyskusja na forum na temat babeczek, dziewczyny stwierdziły że po nich rośnie biust.

Ewo coś chyba w tym jest, bo ja do płaskich nie należę.Zapraszam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:53, 25 paź 2015

Do góry
Bardzo proszę osoby z Wrocławia o fotkę lip drobnolistnych, które posadzono przy wyremontowanym Barze Barbara na Kazimierza Wielkiego. Aktualnie cudownie wybarwiły się na złoto-pomarańczowo i umarłam na ich widok.

http://www.propertydesign.pl/architektura_centra_handlowe/105/nowy_bar_barbara_we_wroclawiu_to_projekt_major_architekci,5276-20059.html#img
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:53, 25 paź 2015

Do góry
U mnie płoną berberysy!

Tak to wygląda zza płotu od ulicy

Kondziowy ogrod cz II 21:41, 25 paź 2015

Do góry

Bajecznie, czego dusza zapragnie, cała paleta barw...Pozdrawiam i zapraszam do mojego watku

O....! 21:39, 25 paź 2015

Do góry
marzena napisał(a)

Malownicza jesień u Ciebie...
Życie w wiejskim ogrodzie 21:30, 25 paź 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Aniu pamiętam Twoje brązowe carexy i białe begonie Piękne połączenie
Moja turzyca to Bronze form Niedawno kupiona na giełdzie kwiatowej w Krakowie

A widzisz... moja też Bronze form, tak się pięknie u Ciebie mieni, że myślałam, że to praire fire.. obie mają swój urok
Moja Praire fire po zimie padła, zobaczymy jak zimę przetrzyma Bronze form
Życie w wiejskim ogrodzie 21:26, 25 paź 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Przemek, ale Ty masz hektary!
Cudnie to wszystko wymysliłeś. Dużo pracy, ale efekt powala.
Te krzesełka to żebyś mógł odpocząć jak już te wszystkie marchewki wyrwiesz?
A tak na serio, podoba mi się takie nowatorskie spojrzenie na ogród Serio.
Pozdrówka
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:15, 25 paź 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Fascynujące foty Renatko, jak na tę porę roku i jak ty uchwyciłaś tego dzięcioła, super akcja...z obiektywem
Twój klonik cudownie się przebarwił
Gdzie Ty wyszperałaś u mnie te zdjęcia z początków zakładania ogrodu

Dzięciołów u mnie mnóstwo, nawet zielone są, ale ciężko im zrobić zdjęcie. Ogólnie ptaków jest mnóstwo. Zawsze się dziwię, bo w poprzednim miejscu, w którym mieszkałam widywałam tylko wróble i gołębie, a tutaj wróbelków jest mało

Czasami zamiast nadrabiać zaległe wątki cofam się do przeszłości I tak zrobiłam dzisiaj u Ciebie

Sebek napisał(a)

Hahaha, zrobiłbym to samo Renatka jednak dostrzega to, czego nie widzą inni - stąd tu takie artystyczne zdjęcia

Wiesz Sebek... Mam taką reflekcję, że im mam mniejszy kontakt z ludźmi, tym więcej dostrzegam cudów w przyrodzie Za pochwałę zdjęć dziekuję mąż obiecał, że mnie podszkoli w technice

Mathildis napisał(a)

Jeszcze nie widziałam takiego zjawiska

Powiem Ci, że ja też Zdjęcie nie oddaje rzeczywistości. Cały trawnik falował w promieniach słońca jak w bajce

ryska napisał(a)
Piękne zdjęcia pozdrawiam

Dzięki
Krowy, staw i my... 21:12, 25 paź 2015

Do góry
Dziś rano staw w słoneczku, albo słoneczko w stawie
Jeśli ktoś wykopał staw i martwi się, że nie ma w nim roślinności pocieszę, wszystko co rośnie w moim stawiku wyrosło samo. Pewnie kaczki i inne zwierzątka przyniosły. Pałka rozrasta się jak szalona, co dwa sezony mąż zakłada wodery i wyrywa.

Leszczyny w stawie
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:09, 25 paź 2015

Do góry
Sylwio będzie mi bardzo miło jak mnie odwiedzisz, jestem otwarta na spotkania, chętnie też w przyszłym roku wybiorę się do Ciebie. U mnie kawa i ciastko zawsze się znajdzie. Dziś częstuję wirtualnie, ale na przyjazd też się postaram.
Sprzeczność w ogrodzie 21:01, 25 paź 2015

Do góry

Jana napisał(a)
przebarwiły się aronie i porzeczki, na 2 zdjęciu widok ze spaceru -kilkusetletni dąb a obok modrzew, na końcu widoczek z tyłu mojego ogrodu

widoki masz piękne z ogrodu - pozazdrościć Ci tylko takiej panoramy na góry
pozdrawiam
Jan
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:59, 25 paź 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Przymiarka na lampion

ha, ha ...ja też przylgnęłam do takiego słoją (trochę mniejszego). Trzymam w nim makaron, ale jest pewne, że będzie robił za lampion, z Przemkiem załatwione...
Krowy, staw i my... 20:58, 25 paź 2015

Do góry
Większość roślinek w mojej okolicy nie zdążyło się przebarwić tej jesieni. Mrozy, które były dwa tygodnie temu zrobiły swoje.

Jarząb brązowy, a owocki dawno zjedzone przez ptaki

Za to borówki nic nie ruszyło, pięknie wybarwiona

Mój ogród nad rzeką... 20:56, 25 paź 2015

Do góry
chojna napisał(a)
Nie mogłam się im oprzeć. Irge zastąpią wrzosy.

Ola to jest piękne !
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:54, 25 paź 2015

Do góry
Danko, jakie one wysokie? Bardziej 20cm? czy 40cm? Pozdrawiam, Magda

Gardenarium napisał(a)

Paczka po 10 szt

Z lewej pojedynczy bukszpan z dużym korzeniem (w torfie)

Ogródek Ewy 20:52, 25 paź 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Twój ogród miał plebiscyt na najbardziej wytrzymałą roślinę. I co wygrało? Nasturcje czy wiciokrzew? Ten drugi coś mi się zdaje kaprysił albo miał towarzystwo na liściach a teraz tak pięknie wygląda. Te kretowiska miały podobno studnię zakopać a toć to takie małe, że ledwie widać
Przebarwienia jesienne piękne

Masz rację Reniu, wiciokrzew miał tyle mszyc że stracił prawie wszystkie pąki, miał iść pod szpadel. Dostał jednak szansę i to chyba wdzięczność z jego strony. W plebiscycie nie wygra wiciokrzew ani nasturcja, w tym roku wygra zawilec japoński, dopiero się zbiera do kwitnienia. Muszę mu cyknąć jutro zdjęcie.
Małe kretowiska? dziękuję, większych nie chcę.

Moja bajka 20:50, 25 paź 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
A wieczorkiem zrobiliśmy nowe elfie drzwiczki do ogródka, schodki i muchomorki . Jutro sklecimy to razem w ogródku

Hmmmm, no prawie

Drzwiczki gdzieś to już widziałem
Ogrodowe przygody 20:49, 25 paź 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

też je w tym roku kupiłam i jestem ich bardzo ciekawa. A ja chętnie zaglądam do Ciebie

Ewa tak samo czuję
Z parrotów z pewnością będziesz zadowolone kwiaty miały prawie jak pięść takie mięsiste i olbrzymie do tego długo się trzymały
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies