Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 19:44, 01 sty 2016

Sosna rumelijska dla Ani.
wiosna 2013

2014
Kasya 20:03, 01 sty 2016

JoannA napisał(a)
Sosna rumelijska dla Ani.
wiosna 2013

Joasiu a to pierwsze po prawej to co to ?

twoja stipa zachwyca
anka_ 20:15, 01 sty 2016

Dziękuję Asiu, piękna jest.
Ja podobnie jak ty i Agatka mam glinę- jakie jeszcze iglaki byś polecała?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
JoannA 20:21, 01 sty 2016

Kasya napisał(a)

Joasiu a to pierwsze po prawej to co to ?

twoja stipa zachwyca

Choina kanadyjska
Kasya 20:30, 01 sty 2016

JoannA napisał(a)

Choina kanadyjska

bardzo ladny egzemplarz
bedziesz ja jakos przycinac ?
JoannA 20:54, 01 sty 2016

anka_ napisał(a)
Dziękuję Asiu, piękna jest.
Ja podobnie jak ty i Agatka mam glinę- jakie jeszcze iglaki byś polecała?

Ja kocham wszystkie igiełkowe Aniu i mam ich sporą kolekcję w ogrodzie i tak naprawdę to miałam tylko problem z sosną ościstą i wejmutką.
Z czystym sumieniem mogę natomiast polecić:
Świerk serbski
Choina kanadyjska
Jodła kaukaska
Masz bardzo duży ogród Aniu i sporo miejsca do obsadzenia, a lubisz sosny to może sosna himalajska którą uwielbiam za jej długie igły.
I jeszcze taka perełeczka jak Sosna Wiethorst 'Schwerina'

JoannA 20:56, 01 sty 2016

Kasya napisał(a)

bardzo ladny egzemplarz
bedziesz ja jakos przycinac ?

Kasiu,
przycinam ją jak wszystkie iglaki ale tak delikatnie. W tym roku przytnę ją zdecydowanie mocniej.
anka_ 00:31, 02 sty 2016

JoannA napisał(a)

Ja kocham wszystkie igiełkowe Aniu i mam ich sporą kolekcję w ogrodzie i tak naprawdę to miałam tylko problem z sosną ościstą i wejmutką.
Z czystym sumieniem mogę natomiast polecić:
Świerk serbski
Choina kanadyjska
Jodła kaukaska
Masz bardzo duży ogród Aniu i sporo miejsca do obsadzenia, a lubisz sosny to może sosna himalajska którą uwielbiam za jej długie igły.
I jeszcze taka perełeczka jak Sosna Wiethorst 'Schwerina'

Asiu ja też kocham iglaczki, choć narazie dużo ich w ogrodzie nie mam. Serba oczywiście mam, choinę również. Co do jodły kaukaskiej to ktoś mi kiedyś odradził, ale u sąsiadki pięknie rośnie, więc chyba i ja się skuszę.
Himalajkę mam - choć mam z nią mały techniczny problem. Czy cięłaś swoją może kiedyś? Sosna Wiethorst 'Schwerina'- perełeczka jak najbardziej warta miejsca w ogrodzie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Agania 10:54, 02 sty 2016

JoannA napisał(a)

Dziękuję Aganiu
Przymroziło i to nieźle, ale ja już się przyzwyczaiłam, że u mnie zawsze biegun zimna. Ogród oglądam zza szyby, pod ciepłym kocykiem z sunią się ukrywam bo rozbudzone po nocy sylwestrowej waryjaty co chwila fajerwerki odpalają. Mam nadzieję że do jutra zapasy im się skończą.
Dni do wiosenki od dzisiaj już odliczam, a jak się troszkę ociepli to jeszcze cebulowe do donic wsadzę bo przyszły w Sylwestra.
I za chwilę zaczniemy siać nasionka, zazielenią się parapety Aganiu

Opisałam się i cały tekst mi wcięło..
Joasiu o mrozie już nie będę pisać, najważniejsze, że w domku cieplutko z sunią i rodzinką

Trafiłam na sesję wspomnieniową, lubię spacerować po Twoim ogrodzie i ogladać cuda jakie posadziłaś, podobają mi się nasadzenia i połączenia różami w rabatach, podpatruję, bo chciałąbym więcej róż i u siebie posadzić...a iglaczki masz wszystkie godne polecenia

Joasiu w wolnej chwili, może zrobisz sesję zdjęciową w ramach wspomnień, skrzynek na warzywka, taką z opisem i wymiarami, chcę takie jak ty, a sama muszę sobie materiały zdobyć do montażu, jak będę mieć oczywiście, możliwie jak najwięcej zdjęć i informacji technicznych

ag_zie 10:58, 02 sty 2016

I ja podczytuję listę polecanych iglaków czas zacząć planować
Widzę że stipe masz - podobno jednoroczna jest - a jak ona u Ciebie się zachowuje? Na razie jest ładna.