Dziękuję Asiu, piękna jest.
Ja podobnie jak ty i Agatka mam glinę- jakie jeszcze iglaki byś polecała?
Z czystym sumieniem mogę natomiast polecić:
Świerk serbski
Choina kanadyjska
Jodła kaukaska
Masz bardzo duży ogród Aniu i sporo miejsca do obsadzenia, a lubisz sosny to może sosna himalajska którą uwielbiam za jej długie igły.
I jeszcze taka perełeczka jak Sosna Wiethorst 'Schwerina'
Asiu ja też kocham iglaczki, choć narazie dużo ich w ogrodzie nie mam. Serba oczywiście mam, choinę również. Co do jodły kaukaskiej to ktoś mi kiedyś odradził, ale u sąsiadki pięknie rośnie, więc chyba i ja się skuszę.
Himalajkę mam - choć mam z nią mały techniczny problem. Czy cięłaś swoją może kiedyś? Sosna Wiethorst 'Schwerina'- perełeczka jak najbardziej warta miejsca w ogrodzie.
Joasiu o mrozie już nie będę pisać, najważniejsze, że w domku cieplutko z sunią i rodzinką
Trafiłam na sesję wspomnieniową, lubię spacerować po Twoim ogrodzie i ogladać cuda jakie posadziłaś, podobają mi się nasadzenia i połączenia różami w rabatach, podpatruję, bo chciałąbym więcej róż i u siebie posadzić...a iglaczki masz wszystkie godne polecenia
Joasiu w wolnej chwili, może zrobisz sesję zdjęciową w ramach wspomnień, skrzynek na warzywka, taką z opisem i wymiarami, chcę takie jak ty, a sama muszę sobie materiały zdobyć do montażu, jak będę mieć oczywiście, możliwie jak najwięcej zdjęć i informacji technicznych
I ja podczytuję listę polecanych iglaków czas zacząć planować
Widzę że stipe masz - podobno jednoroczna jest - a jak ona u Ciebie się zachowuje? Na razie jest ładna.