Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 13:59, 03 gru 2015

Do góry
Sylwia to szacun dla młodego bo podejście na Czarny Staw staje się dla mnie coraz trudniejsze, wprawdzie w sierpniu starczyło mi jeszcze sił na Rysy ale jak długo..

dzisiaj znowu do przodu - łapanie poziomów w schodach i dopasowanie kamieni (wstępnie)

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:19, 03 gru 2015

Do góry
gobasia napisał(a)
Może teraz kilk lili

Cudowne... a ten zapach
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 12:12, 03 gru 2015

Do góry
Kasik napisał(a)

Odszukuję, odkopuję...Pozdrawiam

To jest cudne Takie "osobiste" mi się wydaje Rośliny dla serca i od serca.
Ja i mój ogródek, a może ogród 12:10, 03 gru 2015

Do góry
iwka napisał(a)
no moje przedpłocie to ma z jednej strony bramy całe 40 cm, a z drugiej 60 cm. na razie rośnie trawa, ale planuję to zmienić i nie zamierzam chodzić i pytać czy mogę sobie coś tam posadzić, w razie czego będę przesadzać
też najpierw o tym myslałam, bo u mnie też jest jakieś 0,5 metra przed ogrodzeniem i już droga - tylko jak mi te chaszcze rosną i psy srają to mnie wkurza - a badyle miałam do kolan

po plewieniu

a teraz znowu rosnie chwascisko
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:03, 03 gru 2015

Do góry
Anda napisał(a)

Dzieki Kasiu. To nie jest luk. To wyglada tak, fotka z maja:

Fotka jest zrobiona od strony tarasu. Mieszkam w szeregowcu. Z obu stron sasiedzi i siatki. To rabata zaczynajaca sie przy tarasie. W najszerszym miejscu ma niecale 3 m.

Moze na fotce z gory bedzie lepiej widac. To fotka z wrzesnia:

Bardzo dziękuję Teraz wszystko jasne
A nie myślałaś o jakiejś dyskretej przesłonie od strony sąsiadów, np. maty? Wiem, że u Was nie można wysokich przesłon stosować.;
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 11:57, 03 gru 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Teraz już rozumiem z tych rysunków, ależ dużo roboty wykonałaś, niejasne dla mnie było to powiększenie rabaty południowej- nie widziałam, że tak bardzo ja powiększyłaś. Dziękuję za wyjaśnienie i gratuluję

Uff.. cieszam się.. w końcu ktoś.. prace trwały od września i oprócz wysypania czymś ścieżek wszystko skończone. Było bardzo dużo pracy.
Wierzę, że przyszłosezonowe fotografie przybliżą efekt tych prac. Zapraszam wtedy do podglądania

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:54, 03 gru 2015

Do góry
Takie coś dziś wymodziłam. Może być?

Kwitnące skarpy 11:53, 03 gru 2015

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:48, 03 gru 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Danuś, ten wianek zimowy to jest najpiękniejszy ze wszystkich (poza tym z ostrokrzewu) - szyszki ma, serduszka i choinkę. I jest prawdziwie zimowy. Świeży w swej bieli.

A może by tak rozpiąć miłorzęby na ścianie na stelażu - widziałam takie gotowce.

Bardzo lubię do Ciebie zaglądać po solidną dawkę piękna. I zachwycam się detalami.

Wianek też mi się podoba i podoba mi się ostatnia wersja wiankowania. Ten przetrwa, bo nie mogę przeboleć, że muszę potem wyrzucać. Chciałabym kiedyś zrobić wystawę na wielkiej ścianie, cudnie to by musiało wyglądać.

Mam marzenie, abyśmy mogli spotykać się w znakomitym gronie Ogrodowiska, mniej więcej w takiej scenerii żebyśmy mogli "ględzić" o wszystkim bez końca Przy miłym daniu z własnego warzywnika i jajeczku od bajecznych kurek z takiego domku

Kwitnące skarpy 11:47, 03 gru 2015

Do góry
Nowe foteczki
Ogród MUZY 11:39, 03 gru 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

Witraże ciekawie wyglądają, nigdy nie próbowałam takich robić. Przepis na pierniczki z ogrodowiskowej kuchni?

Tak i jestem z niego bardzo zadowolona pierniczki pyszne moja mała pomocnica
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:34, 03 gru 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Iwonko, bardzo ładnie gwiazdki wyglądają Super widoczki.
Pytanko mam: jak dawno sadziłaś szmaragdy, wydaje mi się, że nie dak dawno, a takie duże już? Czy kupiłaś już wypasione?

te szmaragdy sadzone były na wiosnę, tak wyglądały

nie były małe, ale przyrosły dużo, i w szerokość i w wysokość. Podlewałam je systematycznie i dwa razy dostały chyba gnojówkę z pokrzyw
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:19, 03 gru 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Piękna jest ta różanka. Powiedz mi proszę ile ona ma szerokości w najszerszym miejscu- to jest taki łuk wokół tarasowego rogu, prawda?

Nie, chyba jednak coś źle myślę, bo widze teraz w tle siatkę

Dzieki Kasiu. To nie jest luk. To wyglada tak, fotka z maja:

Fotka jest zrobiona od strony tarasu. Mieszkam w szeregowcu. Z obu stron sasiedzi i siatki. To rabata zaczynajaca sie przy tarasie. W najszerszym miejscu ma niecale 3 m.

Moze na fotce z gory bedzie lepiej widac. To fotka z wrzesnia:

W oflisowym ogrodzie 11:12, 03 gru 2015

Do góry
Znalazłam zdjęcie gdzie idealnie widać jak szkodniki załatwiły świerk wszystkie stare igły zbrązowiały są tylko młode przyrosty
Pogubiłam się po drodze... 10:41, 03 gru 2015

Do góry
a o takie, podpatrzone u wujka google miska zmienię, zamiast kropelek różowe serduszka, bo kropelki chce mody
Znowu na wsi 10:26, 03 gru 2015

Do góry
Joku napisał(a)
Z aktualności najnowsze ujęcia kaliny bodnantskiej, bardziej wiosenny niż poźnojesienny.

Moja może po tych deszczach ruszy, czekam zwłaszcza na jej zapach.
Typografia ogrodu 10:14, 03 gru 2015

Do góry
Margo napisał(a)
A to moja produkcja pierniczkowa z Twojego przepisu. W końcu udekorowana i jutro pojedzie do córki do przedszkola na Mikołajki

ale sliczne choineczki bardzo pomyslowo
Ogród z pergolą 10:12, 03 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
a moze lepiej taki układ, trawy te same, dołożyłam milkę

a tak chcialabym zeby wygladała za parę lat
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4577-ogrod-anety?page=37

u Anety sa inne trawy
rozplenica, carex palmowy, miskanty...carex FC chyba...
Ogród z pergolą 10:02, 03 gru 2015

Do góry
a moze lepiej taki układ, trawy te same, dołożyłam milkę

a tak chcialabym zeby wygladała za parę lat
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4577-ogrod-anety?page=37
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies