Madzia, cisy możesz już przyciąć tzn.jak nowe przyrosty ściemniały to jest znak, że czas na cięcie. Aby pobudzić cisy do cięcia powinno się każdą gałązkę skrócić, taka koronkowa robota naprawdę jest opłacalna
Dużo, dużo więcej na temat cisów podpowie Ci Toszka
Iwka, czy Ty tak na poważnie z rozdawaniem werbeny?
Czy Twój trzcinnik KF stoi sztywno, trzyma pion? Moje kłosy a jest ich ogrom chyba są za ciężkie i lekko zaczynają się przewieszac, tzn. te kłosy bo żdzbła stoją dalej prosto. To normalne?
Traw masz tyle, że zaczynam zazdraszczać I wszystkie z rewelacyjnej kondycji!
Współczuję Ja marudzę Ci o podłodze a tu takie problemy
Czasami boję się wchodzić do Ciebie i Kokoszki...wstrętny sezon Wam się trafił a najgorsze, że są tak wielkie straty i wierzę, że się odechciewa wszystkiego.
Z misecznikiem sobie poradzisz, w razie problemów z cisami napisz do Toszki-zna cisy jak mało kto.
Trzymam kciuki aby Mazan miał lekarstwo na chorobę drzew.
Ja też Luki! Ale ogólnie to mam stracha czy podołamy z tą altaną...
W razie wątpliwości pozwolę sobie trochę Cię pomęczyć, choć póki co temat teoretycznie prawie ogarnięty
To ja mogę polecić szałwię Deep Blue. Fajna kompaktowa odmiana, równo, elegancko rosnie, nie wykłada się, łatwo ją skomponować z trawami i ekspresowo przyrasta. Idealna bylina do uporządkowanych ogrodów
Zdobyliśmy dzisiaj kolejne dwa szczyty do korony gor polski.o szczytach nie ma co pisać bo jak i Kłodzka Góra tak i Waligora nie zachwyciły nas...ale najważniejsze,że dzień aktywnie spędzony
Chciałam Wam pokazać czym się dzisiaj zachwyciłam łąka lubinowa w okolicach schroniska Andrzejówka.
Tu może być problem bo robię na oko.
Do dużego wiaderka (mam 20 albo 25l) wrzucam 3/4 skrzypu i zalewam deszczówką albo odstaną wodą. Codziennie,lub co drugi dzień mieszam. Po ok. dwóch tyg. jest gotowa do użycia. Do oprysku stosuję takie samo stężenie jak do podlewania czyli 1:10.
Mazan podawał dokładny przepis na kg i litry. Możesz zapytać Walerka albo wpisz w wyszukiwarkę "Mazan skrzyp" i poszukaj Na pewno gdzieś ten przepis jest na O.