Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

07_Rene 11:13, 22 cze 2017

babka napisał(a)

Rene poznajesz gościa ?

Te czosnki główkowate w tym roku jakieś spóźnione. Pamiętam że wzeszłym z piwoniami kwitły. Też muszę przesadzić swoje.
Katkak 21:30, 22 cze 2017

Ola jeśli jeszcze nie podjęłaś decyzji co do drzew jakie posadzić, to gorąco polecam śliwę wiśniową Pissardi. Zobacz na ten kolor
Juzia 22:27, 22 cze 2017

Tak czekałaś na Fairy i się doczekałaś!!!
A u mnie jeszcze cisza

Tego siwego przetacznika też mam....w przechowalniku....i nie wiem gdzie go posadzić

babka 23:25, 22 cze 2017

Aniula
Pośpiech to zły doradca, czasem po prostu trzeba dojrzeć do zmian, oswoić się z nimi a jak już załapiesz o co Ci chodzi to już masz z górki I chyba dobrze, że dałaś sobie chwilę wytchnienia, tez tak miałam
Zdjęciami częstuj się do woli chociaż dziwnie mi, że mogą być dla kogokolwiek inspiracją Bardzo mi miło

Mateusz przez ostatnich kilka lat wykopywałam co roku ale to raczej z racji tego, że wciąż mi się nie podobało i zmieniałam im lokalizację. Wcześniej rosły przez kilka lat w jednym miejscu i nic się z nimi nie działo. Ale ja mam tylko te pospolite, stare odmiany, one trochę inaczej się jednak zachowują niż nowe.

malkul napisał(a)
PLenisko twoje wędruje już po pinterescie. Hihi a przetacznik fatycznie zachwycający

Żartujesz sobie z tym pinterestem. haaa

Zana, nad drzewami cały czas dumam, muszę dobrze to przetrawić
Komplementy niezasłużone ale i tak bardzo miłe

Reniu czy powinnam drzewko jakoś uszczykiwać ?
Wiele rośli opóźnionych, moje niektóre jeżówki po kilka listków tylko mają, bieda z nimi będzie w tym roku

Kasiu, dziękuję za zachętę Z początku je odrzuciłam ale teraz już nie jestem taka na NIE Kolorek śliczny a jak jeszcze zza pleców dostałoby zachodzące słońce ... miodzio

Juzia, no pomału zabierają się do kwitnienia a pąków mają całą masę, już nie mogę się doczekać kiedy się wszystkie zaróżowią

babka 23:28, 22 cze 2017

Juzia napisał(a)

Tego siwego przetacznika też mam....w przechowalniku....i nie wiem gdzie go posadzić

Moja koleżanka ścina im kwiatostany zanim się wychylą, jak dla mnie to zbrodnia
One fajnie w żwirku by wyglądały z tymi srebrnymi liśćmi. Fajne są, kwiatki kwitną i kwitną.
Subtelne piękności
babka 23:37, 22 cze 2017

A teraz znów Giardina ... póki jest, póki cieszy

I lawenda.

Viva się ociąga

A odmiana, której nazwy nie znam już kwitnie i pięknym kolorem świeci

Katkak 06:33, 23 cze 2017

Masz rację- Pissardi plus slonko to przepiękny, żywy witraż . Ten kolor cały czas cudny, poza tym cudnie kwitnie wiosną, a jesienią bardzo dlugo trzyma liście. Wad nie posiada ;-:.
Juzia 08:38, 23 cze 2017

babka napisał(a)

Moja koleżanka ścina im kwiatostany zanim się wychylą, jak dla mnie to zbrodnia
One fajnie w żwirku by wyglądały z tymi srebrnymi liśćmi. Fajne są, kwiatki kwitną i kwitną.
Subtelne piękności

Mówisz w żwirku??? Hmmm.... pomyślę
polinka 09:38, 23 cze 2017

Olu, liście wiśni można mrozić do aroniówki. Co roku tak robię i jest wszystko ok.
babka 19:15, 23 cze 2017

Katkak napisał(a)
Masz rację- Pissardi plus slonko to przepiękny, żywy witraż . Ten kolor cały czas cudny, poza tym cudnie kwitnie wiosną, a jesienią bardzo dlugo trzyma liście. Wad nie posiada ;-:.

Dumam