Kusicielko Aganiu
Piękne są ale musiałabym znowu karczować trawnik, a do dziś czuję skutki moich jesiennych poczynań.
Na magnolię już znalazłam miejsce, mandżurska wylatuje wiosną z ogrodu! I jeszcze Olę planuję posadzić.
Buziaki
Himalajską spróbuj przesadzić jak nie pasuje do koncepcji ogrodu. Posadzisz nową jak się nie przyjmie.
Kalifornijska piękna chociaż problemowa, w tym roku ciągle walczyłam z mszycą. Zbyt duża do mojego ogrodu ale ograniczam ją mocno cięciem. Możliwe że kiedyś będzie drzewkiem Bożonarodzeniowym.
Nie mam lepszego zdjęcia kaukaskiej ale zobacz jak jest zdrowa i jaki ma idealny, gęsty pokrój. Wiosną delikatnie tnę to co zbyt odstaje poza koronę.
Sikorko wyślę liścikem w poniedziałek, wiem jak nie możesz sę doczekać zielonych parapetów, ja zbierałam plastikowe pojemniki po owocach i też bedę siać...muszę sprawdzić czy cynie, mi wykiełkują, bo zbierałam mokre i wyglądające na przegniłe kwiatostany, zasuszone mam, jak nic z tego nie będzie to będę się pilnować następnym razem, przy zbieraniu też trzeba być czujnym
Jeszcze moje dwa świerki pospolite Bohemicki...lubię je
jeżowzgórze
magnoliowy szpaler
miskanowa łacha z magnolią parasolowatą liści jeszcze nie pozbierałam..mam dużo czasu