Moja królowa, której otoczenie mnie przytłacza..i trzecie oczko...brakuje mi pomysłów.....wiem, że jest piękna Acer palmatum Crimson Queen...teraz
jej towarzystwo, siewka klona palmowego
Witaj Paweł dziękuję za uznanie i zapraszam częściej
Paweł,Iwono wszystkie chryzantemy zimowały już w ogrodzie rosną w ziemi oczywiście te chryzantemy były kupowane ale nie w tym roku jako zimujące w gruncie
Dziś była piękna pogoda, byłyśmy w lesie potem troszkę porobiłam w ogrodzie.
Muszę dorobić nowe rabaty i jeszcze bardziej uporządkować obecne.
Sezon 2015 zaliczam do bardzo udanych i życzę sobie następnego przy najmniej takiego samego
wiosna
Kasiu masz go na fotkach i już opisałam wcześniej, po 3 latach drzewo szczepione ma koronę średnicy nie przekraczającej 1m...chciałabym żeby szybciej przyrastał i się zagęszczał...czyli na ten moment ani nie przyrasta w kulkę, ani nie w kolumnę, nie mogę ci doradzić, tyle, że nie choruje... wolę oglądać klony, których u mnie nie ma i poznawać ich więcej i więcej
a ja miałam tylko 120 szt. do wsadzenia więc szybko dziś poszło gorzej z wymyślaniem gdzie jeszcze mogę je upchnąć
te w tamtym roku najbardziej mi się podobały
Liście brzozy doorenbos Long Trunk
Po lewej z początku sezonu a po prawej - juz takie jak powinny być 8-10 cm - wyrosły pod koniec sezonu. Za rok wszystkie gałęzie będą mieć tylko takie wielki liście. I jak widać są jeszcze calutkie zielone a pospolitych sa żółte jak jajecznica