Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skąpana w słońcu 17:26, 23 paź 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Uwielbiam wszystkie jeżówki

Sylwuś, to na pewno Ci się spodoba

Jeżówka Pink Double Delight

Bardzo sympatyczna, niewysoka jeżówka, na obrzeża rabat. Wcześnie startuje, szybko się rozrasta. Moją wiosną tego roku dzieliłam. Szybko się ukorzeniła i kwitła mnóstwem kwiatów. Łodygi niby cienkie, ale się nie pokłada, do tego sympatyczny róż kwiatów. Bardzo długo kwitnie.

CDN
Skąpana w słońcu 17:19, 23 paź 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
W oczekiwaniu na jeżówki życzę wszystkim kolorowych snów

Tę zakupiłam, ale bez nazwy.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:14, 23 paź 2015

Do góry
Dziękuję wszystkim za życzenia dla młodych i dla mnie. Potrójny post poprawiłam. Bardzo czuły mam sprzęcik, albo moja ręka wyważona tylko do wideł ostatnio.

Popiół można sypać nawet na śnieg, a jeżeli w piecu pali się drewnem bez węgla, to tez takiego można użyć.
Skąpana w słońcu 17:09, 23 paź 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Evening Glow

Ta jeżówka zapewne Waszych serc nie podbije,....

Ewo no coś ty! Moje przecież podbiła już dawno.
Moje małe wielkie marzenie 17:08, 23 paź 2015

Do góry
alis napisał(a)
Oooo, Iwonka, jesteście nieocenione dziewczyny. Poczytam o tych anabelkach, może nie będę musiała wydawać kasy na hortensje ze szkółki, tylko sama je sobie rozmnożę.

zobacz jak wygląda anabelka jak zaczyna kwitnąć, ona ma duże okrągłe kwiatostany, po prawej stronie jest właśnie limka, zupełnie inny kwiatostan, bardziej stożkowaty

a tu anabelka już przebarwiająca się

Jak obejrzysz to usunę
Nasz przydomowy ogródek 17:02, 23 paź 2015

Do góry
A to dobre Haniu. Nie znałem tego dowcipu. Masz rację to pewnie chwilowe smętki.

Pani Jesień chodzi z pędzlem po ogrodzie
i wprowadza nowe barwy w przyrodzie.
Wcale się nie martwi- aby jakoś grało
zobaczcie jak u mnie dziwnie pomaziała.

Zapowiada, że berberys jeszcze poprawi
- bardziej na rudo Jej się jawi.
Nawet jałowca rewitalizacja nie minie
chlasnęła mu żółtą plamkę w czuprynie.

Podobno dopiero połowa prac wykonana
a wpadnie w listopadzie kiedyś z rana.
Obiecuje że berberysom zrobi "kuku"
i że będziemy się śmiać do rozpuku.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:58, 23 paź 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Ale masz piekne kolory w ogrodzie...hortensja pnąca, trzmielina oskrzydlona cudna.....
A jakie rozplenice wielgasne .... Nie mam czasu na odrabianie zaległości, bo mam młyn w pracy a drugi w domu związany z tym remontem....czytałam tylko ze Misia ci wykopuje cebule które wsadzasz. Moja psica ma prawie 8 lat i dotychczas nie psociła w ogrodzie ale w tym roku kopie doły, po raz pierwszy od tylu lat...podkopała mi wielka tuje i brzeg rabaty, na zakręcie przy furtce do sasiada....i to takie doły do kolan

Małgoś dzięki
czytałam właśnie o remoncie, działasz ostro w tym roku. Ciekawe, czemu tak ci teraz kopie, czyżby jacyś podziemni lokatorzy się wprowadzili? U mnie tak z reguły jest, wywęszy Sonia i kopie...
Czekam na finał schodów, popatrzę sobiebuziolki

a to klon Flamingo

śmiesznie wyglądają nowe kwiaty, bo białe, dostały deszczu u wyłażą

fajne rośliny od Justyny, tu lepieżnik variegata

i kolejna fajna roślina od Justyny, niestety nazwy nie pamietam, one cieniolubne są
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:55, 23 paź 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Nie pamiętam, wiem tylko, że szybko jej bryła przesychała na upałach i miała ciągle zwiędły pokrój ..... ale teraz ma się już dobrze

I asterek mikrusi.. nawy nigdy nie pamiętam..

Widziałąm twoja jesien, kolory, klony, trawy...cudnie i Muminka widziałam jak ci przy papryce dzielnie pomagał.... Ja teraz czekam na moje Muminki które przyjada do mnie w przyszłym tygodniu...oj sie bedzie działo
Zacytowałam tę fotke z płozacym asterkiem bo ja u siebie mam przecież sadzonki jego od ciebie i ładnie wu=yglądją, nie zmarnowały sie, nie za duzo urosły ...ale nie kwitną sa zieloniutkie ale nie maja kwiatów. W którym roku od posadzenia zakwitły u ciebie ? Pamietasz ?
Moje małe wielkie marzenie 16:52, 23 paź 2015

Do góry
to jeszcze raz wkleję

Tamto wcześniejsze robiłam 11 października, mi też zdawało się, że było tam trochę zieleni, ale kwiaty na pewno białe ma ta hortka.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:48, 23 paź 2015

Do góry
eda napisał(a)
czyli Irenko zebrinusy kwitną na trochę żółto i ciemno od góry czy całe wiechy ciemne są ?

Zebrinusy najpierw na czerwono zaczynają, a potem taki słomkowy kolor i pokarbowane włosy, są długaśne, jak od fryzjera
w tym roku tu najpierw zaczęły, a większy cień, ale miały więcej wody, a w innym patelnia i sucho

tamaryszek żółknie, ten od ciebie musze przesadzić, dam go na miejsce pigwowca

tawuły Gold Carpet slicznie się mienią kolorami

trawy niesamowicie szybko rosną
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:42, 23 paź 2015

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ale piękna jesień

dzięki
na razie buk i albizja ten sam kolor trzymają, albizja będzie przsadzona
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:39, 23 paź 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Piękna kolorowa jesień u Was Irenko.

Bardzo Zbysiu, ale jednak rok temu było piękniej
te rozplenice nie wszystkie mi w tym roku kwitły, winna susza, podlewanie, to za mało jednak
Skąpana w słońcu 16:38, 23 paź 2015

Do góry

Evening Glow

Ta jeżówka zapewne Waszych serc nie podbije, ale dla mnie jest cudna. Kupiłam ją jako jeżówkę brzoskwiniowo-różową. Okazała się kameleonem. Rozkwitając jest żółta, potem na małą chwileczkę jest brzoskwiniowo-różowa, następnie bordowo-kremowa. Tą ostatnią barwą podbiła moje serce. Mam rabatę w tej tonacji kolorystycznej więc idealnie się tam wpasowała. Rośnie w towarzystwie bordowych i kremowych liliowców, bordowego berberysa i róż. Szybko się rozkrzewia, ma dożo kwiatów osadzonych na sztywnych łodygach, nie wymaga podwiązywania.

Moje małe wielkie marzenie 16:38, 23 paź 2015

Do góry
To nie jest chyba limelight, poniżej zdjęcie porównawcze do limelight którą kupiłam.
Po lewej ta moja bez nazwy, po prawej limelight.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:36, 23 paź 2015

Do góry
BASILIKUM
ale wcześnie dzień doberek był
BOGDZIA
one takie powolne, w 3 roku mam najpiękniejsze, będę je dzielić, bo wielkie kępy.
RUMIANKA
Elu, to mąż wymyślił, jak gałęzie młócił...gorzej, teraz wnusie chcą domek na drzewie, a to juz poważna budowla
EWSYG
Ewa, rok temu piękniej kwitły, w tym dopiero zaczynają ale czy zdążą w pełni, trudno stwierdzić.
szukałam w pełni rozwiniętych i nie mogę znależć, tu
grudzień 2014

REN133
Reniu dzięki
SYLWIA
mnie teżduża juz jest, muszę usunąć skrzynki z pergoli, bo jej przeszkadzają

podoba mi się wybarwianie indygowca Kiriłowa i derenia Kousa
Moje małe wielkie marzenie 16:36, 23 paź 2015

Do góry
Dziewczyny zrobiłam zdjęcia tej hortensji, mam nadzieję, że teraz lepiej będzie widać

Zdjęcia odwróciły mi się mimo wcześniejszej edycji

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:34, 23 paź 2015

Do góry
Milka napisał(a)
KASIEK
cieszę się, że tak to odczułaś
LOJALNA
och Jolu, czy ja wiem, różnie to bywa
KINDZIA
no teraz, stale skubię i sypię, ja nie przykrywam, więc może ty tez nie, zwłaszcza, że u mnie goła ziemia, u ciebie kora...może gdzieś odgarnij i sypnij na ziemię, a w innym miejscu na korę
Kasia, miałam białe marcinki zabrać od ciebie, skleroza
z kolei ja swoje siewki przesadzam, upycham, gdzie miejsce, a tego juz brak. Buziaki

EDA
Edytko, Misia ma dużo z Dżagi, reinkarnacja jakaś?
klony japońskie lubię bardzo, o trzmielinie sie tyle naczytałam, ale dopiero od 4 lat, taki pokaz.
rok temu zebrinusy lepiej kwitły,czemu...skoro ten rok taki gorący, czyżby susza?
patrzyłam na fotki, o wiele ładniej było rok temu, czyli susza/
zebrinusy 2014

a tak kwitł miskant ML 2014
czyli Irenko zebrinusy kwitną na trochę żółto i ciemno od góry czy całe wiechy ciemne są ?
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:29, 23 paź 2015

Do góry
Super Hanusia baw się dobrze i Wszystkiego dobrego dla Młodych na nowej drodze

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:26, 23 paź 2015

Do góry
KASIEK
cieszę się, że tak to odczułaś
LOJALNA
och Jolu, czy ja wiem, różnie to bywa
KINDZIA
no teraz, stale skubię i sypię, ja nie przykrywam, więc może ty tez nie, zwłaszcza, że u mnie goła ziemia, u ciebie kora...może gdzieś odgarnij i sypnij na ziemię, a w innym miejscu na korę
Kasia, miałam białe marcinki zabrać od ciebie, skleroza
z kolei ja swoje siewki przesadzam, upycham, gdzie miejsce, a tego juz brak. Buziaki

EDA
Edytko, Misia ma dużo z Dżagi, reinkarnacja jakaś?
klony japońskie lubię bardzo, o trzmielinie sie tyle naczytałam, ale dopiero od 4 lat, taki pokaz.
rok temu zebrinusy lepiej kwitły,czemu...skoro ten rok taki gorący, czyżby susza?
patrzyłam na fotki, o wiele ładniej było rok temu, czyli susza/
zebrinusy 2014

a tak kwitł miskant ML 2014
Ja i mój ogródek, a może ogród 16:25, 23 paź 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies