Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;)

AGDULA 22:02, 25 lis 2015

zabaewa napisał(a)
Wczoraj po południu miałam drugi zabieg na przeszczepie. Mam nadzieję, że to już ostatni raz. I znów jestem wyłączona na jakiś miesiąc z prac wszelakich. Dobrze, że w niedzielę (jeszcze przed tym mrozem) schowałam moje fuksje i pelargonie i posadzonkowałam w doniczki szczepki pelargonii. Robię to pierwszy raz - zobaczymy czy się przyjmą i ukorzenią
W niedzielę też - w ramach relaksu przed zabiegiem - pojechaliśmy na grzyby do lasu - chyba już ostatni raz w tym roku. Efektem była torba kanii - nie koniecznie czubajek kanii W poniedziałek od rana urzędowałam w sanepidzie w instytucie grzybów Cały zespół się zleciał Zabrali mi dwie dorodne kanie czerwieniejące - jako okazy do opisu i zakatologowania. Reszta poszła do garnka i zamrażarki na potem

Właśnie się zastanawiałam czy są jeszcze grzyby, bo w ogrodzie cała masa trujących wyrosła. Gdzie byłas na grzybach? gdzieś blisko?
Zabacz na priv. Wysłałam Tobie wiadomość
Warmia 22:15, 25 lis 2015

Ewcia trzymam kciuki za Twoje zdrówko
Anda 09:57, 12 gru 2015

zabaewa napisał(a)

Tak - można. Z każdej róży można Rzecz w tym, żeby róża była pachnąca i miała ładny kolor. Dlatego ta pomarszczona czy dmasceńska są najlepsze. Aaaa i jeszcze coś. Niektóre róże mają specyficzną goryczkę a niektóre są wręcz słodkie i te są najlepsze - takie są właśnie róże pomarszczone. Słyszałam też, że Niemcy mają różę "cukrową" na konfitury ale nie wiem o jaką różę tu chodzi.

Znalazłam ten stary już post i nie wiem, czy już wiesz, co to ta róża cukrowa, więc chciałam tylko podpowiedzieć, ze to róża galicyjska Conditorum.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AGDULA 21:38, 12 gru 2015

Ewka jak ze zdrowiem? Mam nadzieję, że wszystko dobrze i że niebawem się pojawisz na forum
iwonadm 21:45, 12 gru 2015

Dużo zdrowia życzę i pogody ducha
Warmia 21:44, 23 gru 2015

Ewciu, zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia
MirellaB 07:31, 24 gru 2015

Ewa życzę Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku
AGDULA 21:28, 24 gru 2015

Ewka, Zdrowych, Wspaniałych Świąt Bożego Narodzenia!!!
waldek727 04:43, 25 gru 2015

Gardener27 09:40, 26 gru 2015