Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja codzienność - ogród Oli 14:56, 20 paź 2015

Do góry
Oluś z drugiej strony masz skrzynkę na listy? Szukam rozwiazania co by w betonowym słupie dziury nie robic , bo przeciez zapomnieli w trakcie budowania go

Ogród z łezką II 14:48, 20 paź 2015

Do góry
Wiosna była magnolia u Kasik, a jesienia jest Jarząbek u Ciebie

Cudo, fajnie jak jest pamiątka ze spotkania
Ogród z łezką II 14:45, 20 paź 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Na dobranoc moja ulubienica, Barkarole. Zdjęcie z wczoraj.

Kindzia Ciebie to wszystkie róże kofają...miło cię znowu zobaczyć i twój ogród
Różaneczniki - choroby i szkodniki 14:26, 20 paź 2015

Do góry
Rododendrona posypałam ukorzeniaczem i wsadziłam do ziemi dla rh. Popatrzyłam na "guzy", ale ja nic nie widzę. Natomiast mozliwe jest przelanie .Chiałam mu dogodzić i b,często podlewałam (było przeciez upale lato), a ziemia jest gliniasta. Dżdżownice były duże tłuste, raczej jasno różowe i jak je wyjmowalismy z korzeni to nie widać było, żeby były łamliwe. Nie wiedziałam co mam sprawdzać i nie wiem czy miały śluz , ale czyba nie. Raczej takie normalne, ale wypasione i b.duże i długie.Teraz posadziłam wysoko tak jakby na górce. Może coś z tego będzie.
Załączam jeszcze jedno zdjęcie, moze tam lepiej widać.
Bardzo dziękuję za informację, pomoc i nadzieję, że to może nie opuchlaki.

Pozdrawiam
adnawka
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 14:23, 20 paź 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Gdybyśmy dali radę wykarmić, to też by wszystkie zostały
Każdy inny, ale wszystkie trzy razem to wypisz, wymaluj - matka

No ale naprawde, jak ta kotka pieknie podzielila swoje kolory na dzieci
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:22, 20 paź 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
ciekawe dlaczego wszyscy nie jedza bezglutenowo? ...ja tam jestem leń i poszłabym na łatwiznę i gotowała bezglutenowo dla wszystkichaaaa......znawcy mówia, że bezglutenu to zdrowiej

ciekawi mnie też jak adopcyjne murzynki masz w Afryce? nie pojmuję na czym polega matkowanie?

Wszyscy nie jedzą bezglutenowego bo po tygodniu takiego żywienia z torbami byśmy poszli kamienie zbierać na obiad Za trzy bułeczki mniejsze od kajzerek płacę ok 6 zł kilo mąki to koszt 12-13 zł paczka makarony kolejne 7-8 zł, łysy spód do pizzy wielkości talerzyka śniadaniowego to koszt 16 zł za dwa placuszki. Paczka ciasteczek 10-12 zł ok 150 gr. W domu trzech chłopa łatwo policzyć.......a potrafią zjeść Paczka chleba ryżowego to 3 zł , a taka wystarcza dla jednego na jeden posiłek lekko nie ma.

Adopcja serca - płacę im za utrzymanie ( pełnowartościowy posiłek 3 x w tygodniu, szkołę, leki, mundurek szkolny i przybory) ok 50 zł raz w miesiącu, wysyłam paczki z żywnością , odzieżą i podstawowymi produktami użytku codziennego, piszemy do siebie listy , wysyłamy zdjęcia. Mam je nagrane na płytce. Mogłabym do nich pojechać, ale koszty i stan zdrowia uniemożliwiają mi to. Ale wiem , że dzięki mnie mają możliwość przeżyć w godnych warunkach nie głodując.

Moja młodsza córunia Anitka ma teraz już 5 lat, ale adoptowałam ją jak miała 5 miesięcy i ważyła zaledwie 3 kg już będąc połowicznie sierotą, mama zmarła Jej 2 miesiące po urodzeniu, zajęła się małą babcia, ale nie miała czym karmić. Dziecko było skrajnie zagłodzone
Starsza Daniellka ma 10 lat i chodzi do szkoły jest sierotą całkowicie - oboje rodzice zmarli na Aids.

Gdyby Ktoś był zainteresowany taką formą pomocy więcej mogę napisać na priv bo to jest forum ogrodnicze

Kwiatuchy dla tych co pomagają gdziekolwiek i komukolwiek

Typografia ogrodu 14:22, 20 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

ja kul betonowych z klosza nie ogarniam a ona takie gwizdy poczyniła. O urzędzie patentowym słyszała?
Podwórkowa rehabilitacja 14:08, 20 paź 2015

Do góry
ryska napisał(a)

Jolu kochana to nie moje tylko Ani

Hi, hi
Dynie zrobiły furorę i zamieszanie jednocześnie.
Reniu, nie pozostaje ci nic innego, jak spróbować takie zrobić i nie będziesz się musiała tłumaczyć z Anulkowych dyń, tylko pokażesz swoje
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:04, 20 paź 2015

Do góry
A dziś niespodziewanie wylądowałam w lesie! Na ostatnim grzybowym rekonesansie. Szału nie było, ale 2 suszarki znów chodzą. A ja chodziłam takimi ścieżkami. Naleśniłam się na cały tydzień. Kolory na razie zmienił dąb.
Pozdrawiam

Basia - Mój Świat 13:53, 20 paź 2015

Do góry
Rabara po liftingu
Basia - Mój Świat 13:50, 20 paź 2015

Do góry
Tak jest przy furtce, myślę że fajniej, większy porządek, hortensje w tym miejscu wprowadzała haos. Teraz jest więcej przestrzeni. Chyba mało jeszcze widać, z drzewa spadły liście, a bukszpany dookoła drzewka małe. No ale popatrzcie jak jest.
Mój ogród - trudne początki - Paula 13:45, 20 paź 2015

Do góry
Muszę się pochwalić
Właśnie dostałam paczuszkę od Joli - lojalna_ i moim oczom ukazał się taki widok:

Kokardeczki jak na małych prezencikach :

A po odpakowaniu jednego pakuneczku:

Oczami wyobraźni widzę już wiosną falujące na wietrze łany stipy w moim ogrodzie
Mega miły początek tygodnia

A teraz pytanie czy wsadzone w doniczki mogę je trzymać w chłodniejszym pokoju na parapecie czy jednak garaz/piwnica??
Basia - Mój Świat 13:44, 20 paź 2015

Do góry
Przesadziłem bestię. Nie wiedziałam, że jest aż taka wielka. Obiecałam część sąsiadowi musiałam przeciąć siekierą, szpadel nie dał rady.
Lawendowy zawrót głowy 13:27, 20 paź 2015

Do góry
Mam, mam !!
Zobacz co właśnie dorwałam w swoje ręce :

Kokardeczki jak na małych prezencikach :

A po odpakowaniu jednego pakuneczku:

Bardzo, bardzo bardzo dziękuje :* Jesteś niesamowita szczerze przyznam że nie liczyłam na to że będę takie ładne i duże a już wogóle że tak dużo sztuk myślałam sobie że może na 3-4 maluszki się załapie.

Co prawda nie mam żadnych bajerów ale gdyby coś kiedyś Ci się u mnie spodobało to z chęcią wyśle Ci sadzonki

Mega miły początek tygodnia
Pozdrawiam

Ps. Podczas naszej rozmowy mój rozrabiający syn nie dał mi pomyśleć i dopiero teraz dotarło do mnie że masz coś wspólnego z moją mamą,też ma na imię Jola i jak dobrze zrozumiałam to ma tyle lat co Ty

Zawsze uważałam że Jole są the best
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:13, 20 paź 2015

Do góry
Wirująca przyroda....ale efekty na fotach

ekstra doświadczenie i super przygoda w okolicznościach przyrody...a avatarkiem się nieustająco zachwycacm
Pan Maluśkiewicz 13:02, 20 paź 2015

Do góry
Moje propozycje do tego miejsca za tatarakiem

taras jest na wys. 110cm.Na lewo od kwadracika będą schody. To będzie miejsce obserwowane z dołu.

1. U nas w szkółce jest Miłorząb pendula Pa 140....., najepszy byłby Mariken ale nie ma w okolicy nic większego niż to co mam
2. Hortensja szczepiona na pniu, widziałam w jednej z okolicznych centrów
3. Klon "Sango kaku", propozycja Jana
4. Stożek bukszpanowy
5. Ekran z cisów pomiędzy filarami,zamiast gabionika a przed nim trzmielina na pniu, propozycje Eweliny
6. maja też fajne ale niewysokie ok 80cm, sosenki szczepione różne

W planie jest mały gabion pomiędzy filarami, zasłaniający bebechy tarasu
Kiedyś będzie tu ogród 12:57, 20 paź 2015

Do góry
Agania napisał(a)

... w tym punkcie zgodzę się z dekalogiem, że bez ciężkiej pracy efektów nie zobaczę i pomału sobie dłubię, bo to lubię i też lubię gęsto w ogrodzie

Agatko ja też się jak najbardziej zgadzam ... i tak sobie dłubię w tym ogródku i dłubię ....

Agania napisał(a)
... kobieta ma to już w sobie zauważa to piękno, ale sił jej brakuje na realizację.....słaba płeć

Oooooo, chyba ktoś mnie podpuszcza. A ja już miałam pokazać moje wypociny stawowe....Tak poważnie, to przyznaję -przydałyby się jakieś męskie ręce do pomocy przy przewalaniu tych ton. Ale wiesz Agatko, ja skorpionica jestem. Jak wiem czego chcę to na czterech nawet, ale do przodu.

Pokaże za to niedobitki pomrozowe w jesiennych barwach.

Miskant Blütenwunder

Jabłoń Sargenta- przywiozłam z Rogowa. Mam nadzieję, że zaszczyci mnie jabłuszkami.

Irga błyszcząca

Jarzębina (wiem, wiem- Jarząb pospolity) chyba nigdy nie była tak ładnie przebarwiona

Droga do spełnienia 12:48, 20 paź 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
u mnie zimno i typowo jesiennie
poranne mgły, mżawki, słonka jakoś brak

Mgły lubię, słońce też . Idelanie jest rano mgła, a potem ciepły, słoneczny dzień. Wczoraj tak u mnie było

Podoba mi się zestawienie red barona z lawendą . W tej samej tonacji widziałam też red barona z czyścem.
Podwórkowa rehabilitacja 12:34, 20 paź 2015

Do góry
Aniaaa napisał(a)

Sylwio to dyńki ze starego swetra tak jak napisała Ryska

Wspaniały pomysł na jesienną dekorację
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies