Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwórkowa rehabilitacja 12:24, 20 paź 2015

Do góry
Przeuroczy efekt estetyczny twórczy ...ale masz cudne pomysły

Ogród to moje hobby 12:20, 20 paź 2015

Do góry
Piekne barwy ja czekam na te wybarwienia ale jakos słabo sie drzewka zmieniają.

Twoj juz jest taki mocno pomarańczowy to dlatego ze bardziej w cieniu? Czy moze od gleby tez ?

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:14, 20 paź 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Taki świat oglądam z domu..

Śliczny widok z okna
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:07, 20 paź 2015

Do góry
Aniu co to za drzewko na pniu? pieknie żółte

Cudne widoki
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 12:07, 20 paź 2015

Do góry
Zaczątek "czystek" przed domem - to po bokach też do przesadzenia.

Planuję z tyłu morning light (dosadzę wiosną, bo sadzonki z podziału 3 większych kęp sprzed domu), a reszta kulkowisko buksowe + prairie fire (18 sadzonek mam) + czosnki Krzyśki. Będzie git??
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:07, 20 paź 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Aniu, Ty masz świetne podejście do dzieci! Widać to na każdym zdjęciu, gdzie w akcji wnusio I cudownie o nim piszesz

Podejście można mieć jak się ma takie dobro raz na tydzień Ale mi dobrze

I Mini MIni z oddali i zwiewam, bo nic nie zrobię..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:05, 20 paź 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Uniknęłaś potopu? Poczekaj jak w przyszłym roku Tobie zaczną pomagać!

Ale to jest najcudowniejszy okres u dzieciaczków. Bawcie się dobrze. Buziaczki.

No cóż..straty muszą być.. też twierdzę, że to najfajniejszy wiek.

Borówek nie zdążyłam przesadzić.. chyba teraz muszę czekać do wiosny, czy jeszcze można???

A to perwoskia.... jeszcze nie łysa.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:02, 20 paź 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
No to masz piękne jesienne, miłe widoki z domciu
I Zdróweczka życzę

Dzięki i nawzajem.

ID dała radę pod brzozą w te upały, ale podlewałam czasami.. Mini mini Wojsławice mam
Moja działka na Dębowym Lesie 11:56, 20 paź 2015

Do góry
AnnaCh-Anuś Witaj!
Oj jesiennie , jesienie sie nam robi,cóz taka pora,Szkoda,że przymrozki trochę roślin popsuły.
Pozdrawiam również

Mala_Mi napisał(a)
Jak zwykle z braku czasu zachowałam się niegrzecznie i nie pochwaliłam pięknych fotek i pięknego ogrodu.. ALe co mam pisać, sama wiesz, że masz ładnie I że robisz fajne focie

Przez kilka lat żurawki miałam cudne, dorodne a potem ..jak nie opuchlaki to co inne.. i jestem na etapie fochania się na nie. Wiem jedno, nie kupię już żadnej więcej. Wiec pozachwycam sie Twoimi

Oj Aniu , dzięki.Żadnej niegrzeczności tutaj od ciebie nie czuję.
Dziękuję za tak miłe słowa.Trochę mi uśmiech wraca, bo coś mam nędzny humor dzisiaj.może dlatego,że włączę jeszcze bólem.
Opuchlaków jeszcze nigdy nie miałam.I nie chcę mieć,
A żurawki bardzo lubię. Trochę je na wiosnę podzielę, przemebluje ogrodowo, posadzę nowe w nowe miejsca dołożę do nich trochę trawek .Powinno być inaczej i ładnie,Zobaczymy w co mi z tego wyjdzie

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:54, 20 paź 2015

Do góry
Zajrzałam, ale śpimy więc mogę chwilę popracować..

U nas sezon chorobowy, a mamy jak w reklamie urlopu nie mają.. i niestety życie nie reklama i reklamowane środki nie pomagają .. sezon kaszlowo, katarowo trwa...

Pogoda była ładna... ale zgodnie z przypowieściami wróżbitów pada.. i ma lać do końca tygodnia.. zostają się widoki zaokienne.. te akurat w słoneczku i wczorajsze.

Taki świat oglądam z domu..

Tysiąc radości i utrapień 11:52, 20 paź 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Śliczny zakątek jesienny
Oj Asiu. może i bliska wygląda to gorzej, bo liście zwieszone i marne.
Ale jeszcze jest ślicznie i kolorowo!!
Nie marudź kobieto!Zaraz nic nie będzie i to dopiero będą widoki nawet z daleka szarzyzna z z bliska jeszcze gorzej

Aniu, nie jest tak jak na zdjęciu.
Stan faktyczny to ten:

Natomiast to jest zdjęcie archiwalne:

Koniec jednak marudzenia. będę patrzeć na te miejsca, które są ładne Na przykład tawuła ładnie się przebarwia

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:47, 20 paź 2015

Do góry
Dziękuję , Zbyszku za odwiedziny. Od razu mi się humor poprawił. Znak, że prace już u Ciebie na ukończeniu przed zimą. Potem to już tylko odśnieżanie, czego nie zazdroszczę. To jedyny mój plus mieszkania w blokowisku.

Pogubiłam się po drodze... 11:41, 20 paź 2015

Do góry
iwka napisał(a)

Opcja 1

To jak tu po lewej stronie upchnąć: świerki serbskie, choine kanadyjskie, tuje szmaragd, sliwe wiśniową Nigre, magnolie białą, tulipanowca, fortegilię, hortensje Vanilla Fraise, berberysy golden carpet, starbust, admiration, perovskie, miskanty Gracillimus, ML, Variegatus,cyprysik groszkowy filifera aurea nana, ilex golden gem, kosty i żórawki, kule bukszpanowe lub z cisa, i carexy i nie wiem co jeszcze bo aż mi słabo
Tysiąc radości i utrapień 11:36, 20 paź 2015

Do góry
jona napisał(a)

Mi chyba właśnie najbardziej winolbuszcza żal. Mogłobyć tak pięknie...

Śliczny zakątek jesienny
Oj Asiu. może i bliska wygląda to gorzej, bo liście zwieszone i marne.
Ale jeszcze jest ślicznie i kolorowo!!
Nie marudź kobieto!Zaraz nic nie będzie i to dopiero będą widoki nawet z daleka szarzyzna z z bliska jeszcze gorzej
Ogródek Iwony 11:33, 20 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Tak Iwonko tak to u mnie wygląda. Variegatusy sa w sporej odległosci za kulkami bukszpanowymi. Mam tam sporo miejsca może kiedyś zasadzę świecznice albo rh jeszcze nie wiem ........ ale u Ciebie chyba nie ma takiego zamysłu.

Stipe mam w drugim rzędzie tak gdzie są cztery kulki bukszpanowe, miedzy buksikami i jeszcze 5 sztuk stip za kulkami .

Kindzia napisał(a)
Mam Variegatusy, pokładają się, niestety. U mnie są do przesadzenia wiosną na inną rabatę. Mam je z hortusiami vanilkami i bordowymi, pachnącymi świecznicami właśnie. Tak się trawy rozkokosiły, że nic tam poza nimi nie widać. Tak Ci piszę, żebyś wiedziała, że Variegatusy szybko rosną, szybciej niż inne miskanty mam wrażenie. Potrzebują więcej miejsca niż ML na przykład.
Ja Variegatusy sadziłam w zeszłym roku, są tak duże jak np. Zebrinusy 3-letnie, tak dla porównania.

Macham

Wyszłam dziś popatrzeć na tę rabatę, tak mnie Kasia i Jola pokusiły, że chyba poszerzę wiosną rabatę o metr. Tym bardziej, że nie mam jeszcze trawki posianej przed, więc będzie łatwiej

Byłoby miejsce na świecznicę. Mam 4 sadzonki Vanili Fraize, byłaby jak znalazł. Musze tylko na wiosnę nasadzenia poprawić. Uffff, znowu projektowanie łopatą i za pomocą fotek. Na fotkach widać różne błędy z każdej perspektywy
Vanilki i tak muszę zadołować, to może je od razu posadzę za hostami. A między Variegatusy zaplanuję świecznicę, trochę przed nimi, skoro miskanty będą duże.
Po lewej stronie tej rabaty mam w planie ściankę wodną, a za nią jest brzoza płacząca i hosty. I powtórzenie Barona, ale tylko w jednym miejscu, jako plama kolorystyczna.
Nie chce mi się rysować całego planu...
Takie mam miejsce:

Jesienią wylecały tu żółte kwiaty na inną rabatę, a tu zadomowiła się baronowa

Taka jest moja inspiracja na wodę tylko będzie z cegły
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:32, 20 paź 2015

Do góry
Reporterka jak z expresu. Karabin maszynowy po prostu! Gratuluję i wyjazdu, i wizyty u Kasi, i reportażu! I imieninowy kwiatek dla Ciebie.

Moja działka na Dębowym Lesie 11:23, 20 paź 2015

Do góry
lojalna_-Jolu,jona-Asiu; Ewa777-Ewuś Witajcie!!
Ja też lubię ciepłą, słoneczną jesień.Ale od wczoraj coś słoneczka nie widać.I od razu chłodniej.
Kolorki też małe.
Deszczu nie ma.Sucho.
Może i mniejsze te przymrozki były, ale i tak niektóre kwiaty już poszły spać. Szkoda.a mogło być jeszcze tak pięknie
To prawda,Asiu,.niektóre funki ładne są i jesienią.A niektóre marnieją brzydko, podsychają.Szkoda,że one takie wrażliwe na przymrozki, na nadmiar słońca, który u mnie jest.Zobaczymy jak w nowym ogrodzie sobie poradzą.
Dużo zależy od miejsca na którym rosną.Oj dużo. Najlepiej im służy półcień. u mnie takowego nie mają.I jest jak jest.
ale w nowym trochę takiego jest i cienistego, też.Ale wszystkie do tego miejsca się nie zmieszczą wiec będą też inne rosły na słońcu, trudno.
Bo zamierzam każdą ( mam ich już 77- podzielić )
Wielkie przesadzanie, dzielenie ich czeka mnie na wiosnę.

Jak zdrówko??.Ano,,,
Wczoraj miałam kolejną kontrolę u ortopedy.Pojechałam już po 9 do przychodni.a wyszłam z stamtąd 15 po 13!!I byłam miesiąc temu zarejestrowana!!
Koszmar ta nasza służba zdrowia.!!
cóż jeszcze 5 zastrzyków mam i przeciwbólowe .ból jeszcze mam w dalszym ciągu mniejszy ale odczuwalny.I to uciążliwe już jest.
I dalej w kołnierzu mam jeszcze chodzić
Następne skierowanie na rezonans teraz .Zapisałam się od razu .wyszło na 9 listopada.A następna wizyta u ortopedy z wynikami 23 listopada.I to jest najbliższy wolny termin.Znowu taka kolejka!
Trudno będę czekała,Nie będę z tym chodziła prywatnie,Tyle płacimy ,i widać jak mamy
Kawa-Kamilciu Od wczoraj słoneczko się schowało.I nijak jest.Zimno niby nie.Ale radości jesienne nie mam.Zwłaszcza po wczorajszym moim dniu w przychodni.
Napia-Agnieszko Jak słoneczka nie ma, to też mi sie wydaje,że jakoś robi się szaro i buro.Owadów nie widać.
Ale i deszczu nie mam.
Ale pochmurno, to może coś te chmurki przyniosą.I oby tak.Bo sucho dalej mam.

coś na poprawę humorku - wspominkowe

i jesiennie

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:23, 20 paź 2015

Do góry
aktualne nic nie zmieni bo tutaj tak ja były tak sa tylko
tuje
te ciemne zielone kółka to brzozy
5 szt przy wgłebniku
1 przy trasie
1 przy eLCE białej ścianie koło basenu

Róże w naszych ogrodach 11:16, 20 paź 2015

Do góry
Też się pochwalę moimi okazami
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:15, 20 paź 2015

Do góry
i jeszcze piramidka

a jak stożek to ciąć na okrągło, bez ostrych kantów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies