Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

AlKa 17:14, 21 gru 2015

U nas wigilia rodzinna jest raz u mojej mamy raz u cioci i każdy ma coś przygotować. Ja miałam zrobić pierogi i uszka i zrobiłam w sobotę są zamrożone, eM zrobi barszcz do uszek bo ja w wigilie pracuję.
Poza tym czeka mnie w środę pieczenie sernika i jakiegoś ciasta z orzechami jeszcze dumam co upiec?
AlKa 17:15, 21 gru 2015

Co do okapów i stali to ja mam taki preparaty na bazie sylikonów i oliwki i się super sprawdza.
nawigatorka 17:59, 21 gru 2015

Kasya napisał(a)

A orkiszowa możesz? Ona czesto zamiast pszennej jest stosowana. Ja razowej uzywam np do keksa ale dzieci w zwyklym ciescie ja wyczuwaja i nie lubia.
A poza tym jaz zrobilas pierniki bez maki,cukru i miodu to i z tym dasz rade

no..pierniczki dobre, juz polowy nie ma

orkiszową mogę ale tez pelnoziarnistą, ale przenną tez moge tylko musi byc z pelnego przemialu typ 2000 czyli razowa

zastanawiam sie czy do pierogow lepiej uzyc orkiszowej plenoziarnistej czy pszennej pelnoziarnistej...

Nie znam.sie tak na makach by umiec pomoc.ale moze poszukaj przepisow na pewno znajdziesz odpowiedz na swoje watpliwosci
nawigatorka 18:03, 21 gru 2015

ren133 napisał(a)
Asiu
Czy to u Ciebie widziałam przepis na zupę grzybową?

Tak cos kiedys pisalam ale nie pamietam gdzie wiec napisze jeszcze raz: do warzywnego wywaru dodaje: surowe grzyby b podsmarzone na masle z cebula,oraz grzyby suszone,ugotowane i zmiksowane na gladko z woda w ktorej sie gotowaly. Doprawiam i na koniec dodaje ubita na sztywno kremowke z odrobina soku z cytryny i podaje z grzankami. Bulionu nie moze byc za duzo bo zupa ma miec konsystencje kremu z plywajacymi w nim swiezymi grzybami.ubita smietana daje lekko musujaca,puszysta konsystencje.
nawigatorka 18:16, 21 gru 2015

AlKa napisał(a)
U nas wigilia rodzinna jest raz u mojej mamy raz u cioci i każdy ma coś przygotować. Ja miałam zrobić pierogi i uszka i zrobiłam w sobotę są zamrożone, eM zrobi barszcz do uszek bo ja w wigilie pracuję.
Poza tym czeka mnie w środę pieczenie sernika i jakiegoś ciasta z orzechami jeszcze dumam co upiec?

Orzechowe cuasto tez pycha.u mnie orzechowy tort.
Widze ze u ciebie praca zbiorowa
nawigatorka 18:30, 21 gru 2015

AlKa napisał(a)
Co do okapów i stali to ja mam taki preparaty na bazie sylikonów i oliwki i się super sprawdza.

AlKa,Amelio,Kasiu dziekuje! Jeszcze moj okap tak czysty nie byl i pachnie jak pupa niemowlecia

amelia_b 18:40, 21 gru 2015

nawigatorka napisał(a)

AlKa,Amelio,Kasiu dziekuje! Jeszcze moj okap tak czysty nie byl i pachnie jak pupa niemowlecia

He he he błyszczy się jak psu j...a na wiosne
leon60 18:42, 21 gru 2015

teraz to już dom lśni 100%
nawigatorka 18:46, 21 gru 2015

amelia_b napisał(a)
He he he błyszczy się jak psu j...a na wiosne

Dzieki Tobie a tyle z nim walczylam.
nawigatorka 18:46, 21 gru 2015

leon60 napisał(a)
teraz to już dom lśni 100%

Z naszymi corkami to jeszcze kilka sprzatan po drodze nas czeka.ale tam nie siegaja