Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:59, 13 gru 2015

Do góry
Karol99, yolka, Anda, sylwia... dziękuję...wianuś zajął mi kilka godzin, tworzyłam na styropianowej oponce, szablonu do takiego wianka nie miałam jak pozyskać u nas, po prostu nie ma, znalazłam tylko na Ebayu, kosztował by mnie majątek sam szablon z kosztami przesyłki około 150zł, więc pokombinowałam po swojemu
przybrałam też krzesełka

Do raju daleko - u Ewy 20:58, 13 gru 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Teraz z braku śniegu stworzyłam bałwanka

Ale słodki

Skąpana w słońcu 20:56, 13 gru 2015

Do góry

hortensja Pinky Winky

hortensja Great Star

hortensja Kyushu

hortensja Pinky Winky

Do raju daleko - u Ewy 20:55, 13 gru 2015

Do góry
Teraz z braku śniegu stworzyłam bałwanka
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:50, 13 gru 2015

Do góry
Życzę wszystkim dobrego czasu i radości z wszelkich przygotowań

Moja działka na Dębowym Lesie 20:46, 13 gru 2015

Do góry
A dla tych co host nie lubią takie ma

Tych mam ok 70. także będzie co oglądać.chociaz trochę mam podwójnych
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:44, 13 gru 2015

Do góry
w pierwszym roku po wsadzeniu

czyli rok temu

i dla porównania ile urosła od zeszłej wiosny do teraz

Moja działka na Dębowym Lesie 20:43, 13 gru 2015

Do góry
Jana napisał(a)
ja mam jeszcze więcej w planie

Ja już mam 13 stuk.Na razie jeszcze 2 planuję.Ale nie mówię stop.
Także zobaczymy,,, na wiosnę i potem.wiesz jak oczy zobaczą, to często się kusza , znasz to prawda??
Jana napisał(a)
jakąkolwiek z Twojego ogrodu wiesz jak wszyscy lubią tu pismo obrazkowe

No , to proszę jakiekolwiek z mojego ogrodu
I takie są co jeszcze wam nie pokazywałam
To deko z każdej beczki, może być ?

Takie też mam
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:41, 13 gru 2015

Do góry
Iza oczywiście a do kompletu poszukaj jeszcze takie jak na foto - z tyłu cyprysik Jubilee bardziej smukły niż Pendula i z przodu kremowe plamy cyprysik Gloria Polonica

Typografia ogrodu 20:35, 13 gru 2015

Do góry
Domosze ze dzis tak wieje ze wianek zdjelam,rudolfa sprzatnelam bo odlecial, a szyszki w wiankach na bramie tak sie pozamykaly ze wianki przestaly wygladac.wiec wsiadlam w samochod,do lasu z sekatorem,nazbieralam galezi i poskrecalam choinki na brame.jutro je udekoruje bo teraz schna po lekkim malwaniu.mam nadzieje ze beda trwalsze niz wianki.
A jeszcze ostatni stroik zmajstrowalam-patere dostalam cztery lata temu a uzylam jej pierwszy raz-w żadnej szawce mi sie ona nie miesci
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 20:35, 13 gru 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
Powoli zaczynam sie rozkrecać swiątecznie

Ale super te ozdoby drewniane ,bardzo na czasie .Pierniczki tez apetyczne ,moje az tak ładnie nie wygladały ale za to dziecaki miały radoche uginaja sie od posypek )
Skąpana w słońcu 20:34, 13 gru 2015

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:31, 13 gru 2015

Do góry
Klamber napisał(a)
Witaj Mira, Jesień w tym roku była piękna, długa i ciepła, w sumie to cały czas jest ciepło. Od dwu tygodni robię tylko na dworze, nawet zostaję do 7, bo aż grzech jechać do domu. Tu jest inaczej niż w naszym kraju, gdy jest ciepło to cały czas i w dzień i w nocy. To właśnie podoba mi się tu najbardziej, te ciepłe noce to jest coś wspaniałego. Przez drugą połowę lata i do końca października, całe noce grają różnej maści świerszcze piechotki i nie wiem co jeszcze, takiego grania w Polsce nie usłyszy. Zawsze gdy wracam z wycieczki nocą, przygrywa mi ta owadzia olkiestra, Tych ciepłych nocy i grania będzie mi brak najbardziej, gdy wrócę. Nieraz już się zastanawiałem kiedy one śpią, granie rozlega się na okrągło ale wieczorem i w nocy to istne szaleństwo. Jesień tu skończyła się w połowie listopada ale gdy jest tak ciepło, to i teraz jest całkiem fajnie, te gołe drzewa też mają swój urok. Już pisałem, że klimat podobny do naszego ale różnica baaardzo wielka, w drzewach, owadach, ptakach i zwierzętach, jedynie w kwiatach jest najmniejsza różnica ale tych ogródkowych, bo w dzikich to już ho, ho. Tu Marcinki, Nawłoć i Trojeść amerykańska, są największymi chwastami, jest ich wszędzie pełno. Naprawdę się cieszę, że było mi dane to wszystko zobaczyć, wspomnienia będę miał wspaniałe. Wszystkim co kochają przyrodę, życzę aby mieli okazję tu przyjechać i zobaczyć, opowiadania to nie to samo. Mira, co jakiś czas będę zmieniał fotki na swoim dysku gogle, napiszę o tym. Teraz na stronie 304 są linki, jak nie byłaś to zajrzyj. Twój drewka przyprószone świetnie wygladają. Wszystkie pory roku mają swoje piękne akcenty, ale ja stanowczo wolę ciepłą jesień. Dla ciebie pasące się gąski, jest ich tu więcej niż u nas wróbli a wróbli tyle tu, jak u nas 30 lat wstecz. Mają się tu dobrze. Pozdrawiam.

Robert jest mi niezmiernie miło że zechciałeś u mnie napisać tyle ciekawych informacji pewnie nie tylko mi się przyda
a u mnie z roku na rok widzę coraz mniej ptaków i innych owadów a świetlików że mniej to widzą wszyscy - sił i zdrowia życzę
z 2 września dla ciebie widoczek z mojego ogrodu
a jak chcesz zobaczyć jesień kolorową to zobacz tu https://www.ogrodowisko.pl/assets/gartenea-350e3322bde45018bf3f4fd8d84edd0f.jpg

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 20:31, 13 gru 2015

Do góry
beata_m napisał(a)

mąż pozostawiony bez kontroli .... :

Beciu.
Takie coś na głowie męża to wyrasta wtedy, jak się żonę pozostawia bez kontroli.

Skąpana w słońcu 20:30, 13 gru 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
W przyszłym roku muszę się zająć rododendronami i hortensjami

Pięknie Ci wszystko rośnie.

Co to za hortensja na zdjęciu? Cudna jest. Ma takie delikatne kwiaty.

Moja bajka 20:26, 13 gru 2015

Do góry
Ale trafilam gratuluje i zycze nastepnego 1000!
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:23, 13 gru 2015

Do góry
mira napisał(a)
Margaretka3 - dokładnie tak zrobię z chryzantemą tylko muszę wreszcie mieć ten dzień na ogród.
Przedogródek to trudny temat - u mnie tak wyszło jak cały ogród -i do dziś coś zmieniam i zmieniam

Gabrysia - jest taka krakowska piosenka Bombonierka - uwielbiam ją - ja chciałabym ogród bardziej zwichrzony i nad tym dumam bo porządeczek pod sznurek to nie moja bajka - gdzie indziej jak najbardziej popatrzę

Filomena - żywopłocik jest z pięciornika i to jest kość niezgody ogrodników bo mi się marzy z buka - tak czy siak węża nie będzie choć pomysł fajny bo u mnie na słupie światełka i kurtynki - właśnie dziś kupowane nowe bo stare już padły - dziwne bo nie takie stare

Irenka - czytałam że jarząby tak mają czyli chorowitość
dzięki za doping w dekoracjach - ja jestem jak dziecko i mogłabym wszędzie coś powiesić - pomysłów nie brakuje a pierdułek przez lata się nazbierało

Katka - na choinkę nie dam czerwonych - bo umyślalam że przód ma być biały a z tyłu czerwono - bialy bo śniegu brak to tak właśnie
nie kupiłam tych kul ale fajnie by choinka w nich była - kupiłam jedną coby przymierzyć

mam takie samo zdanie na temat ogrodu, lubię uporządkowane oglądać, ale chyba nie u mnie..
Życie w wiejskim ogrodzie 20:23, 13 gru 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Przemo dekoracje jak zwykle wysmakowane , ale martwi mnie czy Ci się te szyszki nie zajarają od świeczek? bo wiesz świeczki służą do zapalania

Sylwia szyszki byłyby już dziś zjarane jak je suszyłem w piekarniku.
250 *C przez 20 min to zdecydowanie za dużo

Skąpana w słońcu 20:22, 13 gru 2015

Do góry
W przyszłym roku muszę się zająć rododendronami i hortensjami

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 20:21, 13 gru 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
z pozdrowieniami

i mąż pozostawiony bez kontroli .... :

mąż mnie powalił na kolana ale superowe wszystkie,
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies