Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 20:42, 13 gru 2015

Jana napisał(a)
Macham czy mnie ominęły Twoje pierniczki czy też ich nie pokazałaś idę lukać wstecz

Nie pokazywałam, upieczone były i wszystkie się rozjechały zostały mi tylko spalone

został mi jeszcze kawałek ciasta to sobie może upiekę choć mam jeszcze komu dać to mi nic nie zostanie ale nie ma żalu bo nie powinnam jeść mąki

pozdrawiam
mira 20:46, 13 gru 2015

Filomena napisał(a)
Drobiazgi świąteczne rzeczywiście masz niepospolite, bardzo lubię takie cacuszka
Wianek chyba z winobluszczu? wykończony różnymi fakturami farb i brokatu?

Tak wianek kupiłam za 17 zł na giełdzie.
Można też zrobić samemu bo z winobluszczu ale jest też tam biała włóczka no i te farby i brokaty - w zasadzie nie trzeba go dekorować sam w sobie ładny ale ja sobie coś dodam i wtedy też pokażę

pozdrawiam
mira 20:50, 13 gru 2015

Życzę wszystkim dobrego czasu i radości z wszelkich przygotowań

vita 09:55, 14 gru 2015

mira napisał(a)
No z tymi ptaszkami kłopot - bo skąd wziąść naturalne mam takie co deszczu by raczej nie zmiosły na razie wstawiłam takie niby całoroczne

Ogród piękny zimą Pozdrawiam przedświątecznie.
Milka 11:51, 14 gru 2015

mira napisał(a)

Mam ze sklepu - to produkcja Dagmary z Jasła u mnie były w Almie ale też widziałam od tego producenta towar w Castoramie.

Mam też na żabkach ptaszki z piórkami bardzo wiekowe.

A to sowa też tej produkcji

no i raz jeszcze jeż hehe

Śliczne te ozdóbki, zbierasz nową kolekcję
mira 17:05, 17 gru 2015

vita napisał(a)

Ogród piękny zimą Pozdrawiam przedświątecznie.

Dzięki, wg zdjęć tak bo się pokazuje urywki.
Ogród zimą piękny to wyzwanie.I tak naprawdę teraz można myśleć o ogrodzie o tych formach dużych o trwałych a nie o bylinach które tak cieszą ale teraz ich nie ma.
Teraz cieszą też kolory nawet te sztuczne.

mira 17:07, 17 gru 2015

Milka napisał(a)

Śliczne te ozdóbki, zbierasz nową kolekcję

a tak, bardzo lubię choinkę- choinkę i leśne dobro, widziałam wiewiórkę i jak ją za rok spotkam to jej nie odpuszczę .

a na razie produkcja z innej bajki

mira 17:19, 17 gru 2015

Już wszyscy zanurzeni w przygotowaniach świątecznych, kto więc o ogrodzie myśli.

A tam jakby wiosna, po wiatrach wszystko rozwiane no i wogóle jakiś taki dziwny nastrój ni to wiosenny ni zimowy ni jesienny.
Na dodatek mi przynajmniej do głowy by nie przyszło coś robić w ogrodzie co nie oznacza że nie ma co robić.

Zaglądam przez okno bo przy zapaleniu tchawicy i szalonym kaszlu tyle aż mogę
i głupie połączenia wyszły

gwiazdy betelejemskie lubię i choć się może przejadły to staram się wcześniej zakupić i przynajmniej tyle mam przez cały adwent z ozdób.

jakby za oknem spadały bajeczne gwiazdki białe to wówczas gwiazd a by nabrała gwiaździstego charakteru.

Nawet moja śnieżna panienka już się przyzwyczaiła do pogodowych zmian i się śmieje bo jaki na to mamy wpływ

mira 17:25, 17 gru 2015

W tym roku szalone upały chyba mi przeszkodziły w myśleniu. Nie zasuszyłam prawie nic - no poza słoiczkiem płatków z róż - o! własnie zaraz będzie herbatka.
A jeszcze czosnki mam no ale przecież można wszystko suszyć.
Dopiero o suszkach teraz się myśli bo przydalyby się do stroików.

Kto był w Łańcucie i widział bukiety na salonach to wie o czym myślę.

Tak więc ostatnim szusem z miesiąc temu poszłam na łąkę i zebrałam szczeć - tak chyba się zwie i teraz wraz z gałązkami z pęcherznicy zdobią moją wysoką donicę w domu - ciapłam śniegiem sztucznym żeby było wiadomo że mamy zimową porę.

mira 17:28, 17 gru 2015

Kiedyś powiesiłam pod oknem kuchennym takie sopelki i krążki i jak jest brzydko szaro to jakoś to wygląda a jak świeci słońce jak dziś to trochę dziwnie.
Chyba źle bym się czuła teraz pod jakąś palmą choć za jakieś 2 tygodnie to już całkiem dobrze