Czekam na opinie i instrukcję od Ewkikonweki bo wyskubałam stipę
jeśli ktoś inny się zna to też chętnie radę rzecz jasna przyjmę
co z tymi nasionkami teraz zrobic?!
Czas w końcu wziąć się za robotę w tym roku udało mam sie wybudować domek, w przyszłym będzie nas wykańczał. Chciałabym jesienią 2016 zacząć zakładać ogród. Planuję zacząć od rabaty przed domem. Problem w tym, że jest to rabata zacieniona - przy północnej ścianie budynku a ja chciałabym tam róże.
Wnęka przy wejściu/schody do domu będą granitowe. Nie będzie szerzej niz ta wnęka. Pod samymi oknami chcę posadzic paprocie, w drugim rzędzie róże i najniższa część - coś zielonego -bodziszki (?) Długość tej rabaty to ok 3m (wzdłuż ściany), szerokość - wedle uznania, ale myśle, ze też ok. 3m. Rabata różana bedzie otaczać cały dom, więc nie będą to takie wysunięte placki z kwiatami, ale część większej kompozycji.
Danusiu, to ogromne wyróżnienie, docenienie naszej pracy i starań, aby zgodnie z dobrymi obyczajami forum, upiększać ogród i równać do najlepszych
i się poryczałam, bo to taki szczery i piękny prezent, najcenniejszy...nie dla mnie parcie na szkło, ten artykuł jest dla mnie najważniejszy
Bardzo, bardzo Tobie dziękujemy. Nie od razu pisałam podziękowanie, bo jak na złość, zawirowania z netem, w domu tablet ładował się i nie naładował, dziś od rana gonitwa, ale już jestem.
Dziękuję też wszystkim moim gościom, za miłe i życzliwe wpisy, za pamięć, za docenianie naszego trudu. Bardzo jesteście wszyscy wspaniali i kochani
Na konkretne pytania odpowiem, za chwilę, bo chcę jeszcze dać komentarz pod artykułem.
dziękuję Danie kwiatkiem róży New Dawn, zakwitła chyba specjalnie dla niej, jednym kwiatem
potem też Wam podam, jakie cenne rady dostałam, co będę zmieniać i porządkować
a Wam kochani dziękuję kwiatkami od Danusi