To kalina bodnantska Dawn. Zaczyna kwitnąć bardzo późną jesienią, kończy wiosną. Kwiatki kulą się podczas silniejszych mrozów. Pod tym względem podobna jest moim zdaniem do oczara (-u?). Znalazłam takie zdjęcie (krzew pierwszy po lewej stronie), lepszego niestety nie mam. Latem nie kwitnie.
Witajcie Kochani!
U mnie trochę kiepsko z internetem, więc korzystam kiedy akurat jestem w domu i jest. Poza tym dużo teraz podczytuję Waszych historii i układam sobie różne rzeczy w głowie .
Za oknem jest jak jest, więc jak potrzebuję trochę zieleni, to przeglądam zdjęcia z warzywnika. To był jego i mój pierwszy sezon. Trudny, bo wiadomo susza, a wodę woziłam tylko autkiem.
propozycje Małgosi są bardzo trafne. Wianek z orzechów jest u niej pokazany.
Z tego co widzialam to na podkładzie słomianym.
Z szyszek najlepiej zrobić na podkładzie zrobionym z brzozowych, długich cienkich gałązek. Do tego tylko kokarda może być z materiału lnianego, albo bawełnianego z juty albo satynowa.Zdjęcia w załaczeniu.
Tu u mnie masz irgę dammera i trzmielinę , sąsiadują ze sobą irgha była sadzona na środku rabaty dwa lata temu dwie gałązeczki ....zobacz jak szybko wszystko przykryła i zaczęła się wspinać ....tylko ja jej nie puszczam wyżej, dopasowuje się do kształtu podłoża gałązkami i cały rok dekoracyjna , a jeszcze wiosną kwitnie , a jesienią czerwone koraliki - choć moja akurat jeszcze słabo. A trzmielina była gałązeczka posadzona pod ściana i wybrała drogę do góry
Gdybym wiedział że Ty również robisz takie piękne kucyki Ponny to bym zrobił u Ciebie zamówienie
Amelia szaleje na ich punkcie Następnym razem zgłosze się do Ciebie
Bardzo mi miło się zrobiło, że mi tyle opowiedziałaś o swoim stawie, lubię naturalne zbiorniki i szuwarkowe życie, a możesz mi jeszcze napisać czym utwardzałaś sam zbiornik, jak nie na folii, czy brzegi ci się nie osuwają?
Kłopot wiosną, ale kormoran pięknie zapozował
Czy to ma być kolejne wyzwanie?
Jutro wraca już eMuś więc czasu na tego typu zabawę będzie mniej ale kto wie....może kiedyś.
Tym czasem zobacz moje ostatnie stwory.