Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:05, 21 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Mam obie te żurawki, są zachwycające i byc może nawet lepiej jak one będą, rozjaśnią, a jednocześnie nie zrobią szok kontrastu

bardzo sympatyczne zdjęcia ze spotkania, a dzieciaki przeurocze

Nie przypuszczałam, że Mała Laurka tak zauroczy moich chłopców Świetnie się razem bawili
Ania z zielonego wzgórza :-) 12:03, 21 cze 2012

Do góry
I ja też powzdychałam sobie...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:00, 21 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Rabata z lawendą świetna rozrośnie się i część kwiatostanów zostaw, niech się posieje;
natomiast tu gdzie bordo żurawki na korze, to albo dałabym drugi rząd Lime Marmelade, albo z tyłu za nimi trawy, gęsto w kolorze biało-srebrnym; fajnie, że do chodzą kolory, coraz ciekawiej

Irenko, tak właśnie myślę, że trzeba te bordo żurawki czymś rozjaśnić. Podobają mi się też żurawki takie pomarańczowe Marmelade albo Southern Comfort, ale czy nie będzie za pstrokato?

Noemi dziękować, dziękować! Tyle pochwał Sadzenie plamami to nie moja bajka, ale staram się Jak dojdą w puste miejsca trawki, to zgubią się niedociągnięcia w tych "plamach"
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:57, 21 cze 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Aga ta nowa rabata z bukszpanami....powala
Ty masz więcej kulek na jednej rabacie niż ja w całym ogrodzie
Ta wrocławska plantacja zmienia lokalizację...
Piękne widoki u Ciebie...i sympatyczni goście, pozdrowionka

Aniu ja też pozdrawiam i nie mogę się doczekać niedzielnego spotkania!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:36, 21 cze 2012

Do góry

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:32, 21 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
I lawenda na rabacie kulkowej:

Do efektu baaaardzo brakuje traw!!! Powinny wypełnić te puste miejsca. Sadzenie plamami to dla mnie katorżnicza praca . Oczywiście 18szt. lawend wsiąkło, mus dokupić

A dla mnie bosko !!! moje ulubione miejsce sadzenie plamami bardzo trudne , szacun i wychodzi Ci rewelacyjnie

... żurawki się rozrosną w jeden sezon , podlej jej po 2 tygodniach florovitem, to lubią ...ciemne carexami rozjaśnisz, mi się bardzo ta trawka podoba ... a limelighty już zaraz będą kwitły ... moje jeszcze malunie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:30, 21 cze 2012

Do góry
Dziecko, które je owoce! Bezcenne

Pozujemy

Mój mały raj na ziemi :) 11:18, 21 cze 2012

Do góry
Krys - to prawda ! wygoda jak nie wiem

aliniak - lubię kosic, a teraz będę miała na to wicej czasu.

Danusia - właśnie

asc - padam do stóp za dobre słowo !

Aniu monteverde dziękuję

Betysiu - uśmiecham się do Ciebie za miłe słowa. Zaglądaj ipisz- nieśmiałośc nie jest tu wskazana

Beatko - noooo ! po prostu bajkowo sika - teraz to ja będę siedziec i się gapic

Agnes - też sobie pomyślałam, że jak będzie znów duchota 30 st będę leże na trawce i namakac

Wieloszka - całuję !!!
u nas w nocy była dzisiaj burza chyba nad samym moim dachem....waliło i błyskało jak nie wiem.....i lało !

popcarol - innej ekipy bym do siebie nie wpuściła

Evchen - Danusi faktycznie udało się pokazac co moje kocię przeżywało wczoraj.... ale się nie skarżył

Danuszko - dziękuję !

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:36, 21 cze 2012

Do góry
A zobaczcie jakich wczoraj mieliśmy gości
GabiK z Jarkiem (Miniaturowy ogródek)

i z przeuroczą Laurką

Dzieciaki szaleją

a duzi chłopcy grillują
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:29, 21 cze 2012

Do góry
Dzięki Diana! Właśnie tych lime muszę dokupić, bo strrrrasznie mi się podobają, ożywiają to miejsce. Druga strona rabaty z bordowymi żurawkami nie wygląda już tak dobrze, musze ją trochę rozweselić
Ogródkowe perypetie:) 10:27, 21 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Fiu, fiu, fiu! Jakie profesjonalne kulkowanie! A lawenda i róże nie wymagają komentarza!
Aguś Twoja lawenda jak zakwitnie, to będzie cudo.. co z tego, że kulki som jak reszty nie ma
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:24, 21 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Obiecane fotki.
Żurawki Lime Marmelade za nimi hortensje Limelight i przymiarka trawek Carex Ice Dance:

Żurawki bordowe noname, nie widać ich za dobrze na tle kory... Za nimi hortensje Limelight. Pomiędzy nimi będą miskanty - waham się pomiędzy Gracillimusami a Variegatusami. I dołem, przy tych bordowych żurawkach przydałoby się coś żółtego albo limonkowego. Mam pomysła, żeby dosadzić tam jasnych żurawek, albo trawkę carex evergold

Hortensje są jakoś mało wyraźne na tle serbów, może jak zakwitną...? Ale mają już ładne pąki

śliczności jak limelight zakwitną to dopiero będzie cudnie...żuraweczki lime z hortensjami.........cudo
Ogródkowe perypetie:) 10:22, 21 cze 2012

Do góry
Fiu, fiu, fiu! Jakie profesjonalne kulkowanie! A lawenda i róże nie wymagają komentarza!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:20, 21 cze 2012

Do góry
Karola, Aga mam nadzieję, że za rok-dwa wszystko się rozrośnie i zagęści i dominować będą inne kolory, niż brąz kory
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:18, 21 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Carex Ice Dance - sadż tylko jedna doniczkę..urośnie szybko wielka kępa.....
Zaczyna mi sie bardziej podobać......wchodza kolory Za rok bedzie duuuuuużo ładniej....

Nie wiedziłam, że Ice Dance tak szybko rośnie! Robiłam przymiarki, ale wydaje mi się, że jest za mało wyraźna w tym miejscu... Może też carex evergold? Bo jeszcze w tle wyżej będą miskanty .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:09, 21 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Do efektu baaaardzo brakuje traw!!! Powinny wypełnić te puste miejsca. Sadzenie plamami to dla mnie katorżnicza praca . Oczywiście 18szt. lawend wsiąkło, mus dokupić

ale jak ci zakwitnie...ależ będzie widok
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:00, 21 cze 2012

Do góry

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:52, 21 cze 2012

Do góry
I nowe rabaty z dalszej perspektywy:

A widzicie tą wybujałą pasami trawę? Siałam nawóz i tak jakoś dziwnie wyszło...

Pomiedzy serbami a żwirem będzie pas rh, kiedyś...

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:46, 21 cze 2012

Do góry
Obiecane fotki.
Żurawki Lime Marmelade za nimi hortensje Limelight i przymiarka trawek Carex Ice Dance:

Żurawki bordowe noname, nie widać ich za dobrze na tle kory... Za nimi hortensje Limelight. Pomiędzy nimi będą miskanty - waham się pomiędzy Gracillimusami a Variegatusami. I dołem, przy tych bordowych żurawkach przydałoby się coś żółtego albo limonkowego. Mam pomysła, żeby dosadzić tam jasnych żurawek, albo trawkę carex evergold

Hortensje są jakoś mało wyraźne na tle serbów, może jak zakwitną...? Ale mają już ładne pąki

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:34, 21 cze 2012

Do góry
Motylla dzięki za odwiedzinki

Ocia francuska lawenda piękan, tylko nie zimuje niestety...

Karola przecież wiesz, że u mnie nie ma efektu przy TEJ ilości czegokolwiek Musiałaby być TA ilość razy 3
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies