Najprościej i bez zbędnych kombinacji Chodnik i przejazd zrobić jako jedno bez podziałów. Trawnik pasem wzdłuż przejazdu. Po obu stronach resztę przekształcić jako całościowe rabaty. Będzie kipiało roślinami, proste w koszeniu, w odśnieżaniu zimą, w komunikacji i ksztaltem pasujace do charakteru domu i obejścia, a jednocześnie pięknie. Nie napisałaś nic na temat miejsca parkingowego lub do nawracania samochodem. Można zrezygnować z rabaty przy samym tarasie i albo zostawić jako trawnik ten zaokrąglony trójkąt między tarasem a domkiem gospodarczym, albo przedłużyć tam ta drogę wjazdową., taras można obudować trejażem lub zrobić konstrukcję ażurową na słupach i obsadzić np powojnikami z grupy montana. Nie rysowałam tego bo nie wiem co lubisz, nie wiem tez jaki dalszy plan remontu domu czy by nie kolidowało
Godzilla Mocno tnę. Staram się zachować przy tym kształt półkola. Środkowe, najwyższe pędy mają po przycięciu ok. 70 cm. Całkowicie wycinam wszystkie chuderlaki. Zostawiam tylko grubsze pędy. Tak godzilla wyglądała dzisiaj. Przed burzą było bardzo malownicze niebo
Muszelko, u Ciebie same ciekawostki! Fajne malutkie papryczki,niesamowicie wypasione hortensje, ciekawe eksperymenty! Cudne ogrodowe widoczki ogrodowe i wnętrzarskie( ale ładnie masz w domku)
A jak mocno tniesz te limkowe godzille?
Dużo masz tych hortek na pniu, pięknie wyglądają, no i zaoszczędzają trochę miejsca, dobry pomysł. W ogóle cała rabata jest super.
U mnie nic się nie dzieje, poza tym że wszystko schnie na potęgę Kupiłam sobie fajne choiny kanadyjskie Gensch White. Ale małe bździdła. Ale będą z czasem cudne, wiem bo mam już cztery takie.
U mnie nic się nie dzieje, poza tym że wszystko schnie na potęgę
Aniu, chyba imienin czas przyszedł. Czy tak? Jeśli tak to zdrówka życzę bo ono najważniejsze. Oprócz tego radości i samych dobrych ludzi wokół. Sto lat, sto lat.....
Aniu, Twój ogród jest taki romantyczny, przepiękny, z wielką przyjemnością ogląda się zdjęcia.