Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magara 23:48, 05 paź 2023

Madzia, jak jest piękny ogród to każde zdjęcie piękne, nieważne z jakiego źródła
O rabacie wstydu się nie wypowiem
basia3012 12:04, 06 paź 2023

Madziu, z tego co widziałam to rabata na przedpłociu będzie raczej trawiasta. Myślę, że dobrze, że będzie dominował jeden rodzaj roślin. Będzie ładnie.
TAR 12:48, 06 paź 2023

Ech, Madziulka pieknie, niezaleznie czy to aparat czy telefon.
Dziewczyny serdecznie Wam polecam azalie, sa cudowne i zazwyczaj bezproblemowe. Ja mam ze 20 krzaczkow i zamierzam jeszcze dokupic. Polecam azalie nadbrzezna (pachnie), ktora lubi wilgotniejsze stanowisko i azalie pachnace - zapach wiosna niesie sie po calym ogrodzie, mam biale, żólte i pomaranczowe plus oczywiscie pontyjskie.

Madziu, mysle ze i w koncu przedplocie tez ogarniesz, na razie zle nie wyglada Irgi, niedoceniane a przesliczne, tak samo jak trzmieliny. Na skarpke jedne i drugie sie nadadza tak samo zreszta jak azalie japonskie lub te nizsze wielkokwiatowe
Magleska 06:48, 08 paź 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
OMG ile roboty....

Robota nie do przerobienia niestety ....za duży ogród i jedne ręce do pracy
Buziaki
Magleska 06:54, 08 paź 2023

LIDKA napisał(a)
Jak tak patrzę ile Ty roboty potrafisz zrobić w jeden dzień - to już wiem skąd mam moje nowe 4 kg.
Lenia mam od dłuższego czasu,

Madzia duże masz to przedpłocie i całkiem na bogato obsadzone już. Na ten weekend wyjeżdżam ale po powrocie czwartek i piątek działam w ogrodzie. A przedpłocie zostawię na przyszły sezon.

Buziaku Pracusiu.

Lidka
Przedpłocie ma 24 metry ,a na szerokość pewnie ze 3-4 -tam nie mam co szaleć -zimą odśnieżarka cały śnieg z drogi rzuca ,a teraz samochody mijając się też często zjeżdżają na pobocze -więc obsadzam tylko roślinami ,których mam nadmiar i żal mi wyrzucić .

ja też go nie skończę w tym sezonie -po prostu teraz robiąc porządki i roszady na rabatach miałam dużo roślin ........ takim sposobem kawałek po kawałku kiedyś się zrobi

ja w sezonie chudnę ,ale zimą z reguły kg wracają jak bumerang

Buziaki
Magleska 06:58, 08 paź 2023

Magara napisał(a)
Madzia, jak jest piękny ogród to każde zdjęcie piękne, nieważne z jakiego źródła
O rabacie wstydu się nie wypowiem

Daga Dziękuję
na przedpłociu jeszcze w tym sezonie -muszę się jedynie zmobilizować ,żeby porozkładać kartony i wysypać jakąś ściółką -mam co robić w środku ogrodu -

tym kawałkiem na zewnątrz zajmę się kiedyś ,jak będę się nudzić

Buziaki

Magleska 06:59, 08 paź 2023

basia3012 napisał(a)
Madziu, z tego co widziałam to rabata na przedpłociu będzie raczej trawiasta. Myślę, że dobrze, że będzie dominował jeden rodzaj roślin. Będzie ładnie.

Basiu okaże się w przyszłym sezonie

Miłej Niedzieli
Magleska 07:17, 08 paź 2023

TAR napisał(a)
Ech, Madziulka pieknie, niezaleznie czy to aparat czy telefon.
Dziewczyny serdecznie Wam polecam azalie, sa cudowne i zazwyczaj bezproblemowe. Ja mam ze 20 krzaczkow i zamierzam jeszcze dokupic. Polecam azalie nadbrzezna (pachnie), ktora lubi wilgotniejsze stanowisko i azalie pachnace - zapach wiosna niesie sie po calym ogrodzie, mam biale, żólte i pomaranczowe plus oczywiscie pontyjskie.

Madziu, mysle ze i w koncu przedplocie tez ogarniesz, na razie zle nie wyglada Irgi, niedoceniane a przesliczne, tak samo jak trzmieliny. Na skarpke jedne i drugie sie nadadza tak samo zreszta jak azalie japonskie lub te nizsze wielkokwiatowe

Ania dziękuję poczytam sobie o tych nadbrzeznych -tych nie znam

w tym sezonie dosadziłam już sporo azalii na różową rabatę koło domku ogrodnika i na rabatę przy szklarni .

a w przyszłym sezonie właśnie będę dosadzać na żółtą skarpę -wiesz- po tylu sezonach jestem już zmęczona walką z niektórymi roślinami -czas zacząć ograniczać niektóre ,bo lat nie ubywa i sił będzie coraz mniej

-ten sezon poświęciłam na spore przeróbki -czy będzie mniej pracy ........nie wiem -ale mam taką nadzieję

-miskanty mnie pokonały -na pewno jeszcze ich sporo wydam-u mnie w jeden sezon robią kępę prawie metrowej średnicy -zostawię dla akcentu po kilka sztuk na rabacie

wczoraj w szkółce zachwyciłam się molinią Windspiel -te ciemne wysokie kłosy ach ....już miałam ją w ręce ....,ale odłożyłam ....nie znam jej i tak mi przyszło do głowy -że najpierw sprawdzę i poczytam ,a najlepiej podpytam na forum kto taką ma i wtedy ewentualnie kupię
żeby nie było ,że strzelam sobie w kolano

i żeby nie było ,że marudzę -lubię swój ogród i lubię pracę w nim ,ale chcę mieć kilka rabat mniej wymagających
Buziaki

Iwonka 22:17, 08 paź 2023

Kilka kadrów z niedzieli w Wilczym Ogrodzie
Dziękuję Madzi za gościnę w towarzystwie Uli, Moni i Jędrka. Było pysznie i jak zawsze wesoło.
Lodowaty wiatr urywał głowy, słońce piękne choć do zdjęć za ostre, niemniej kilka kadrów udało się uchwycić.
Ogród nadal pełen kolorów, dopieszczony tetriskami.
Rośliny mają u Madzi jak w raju, pięknie rosną.
Nasz Pracuś na końcówce sezonu nadal tryska energią i planuje kolejne zmiany

Dziękuję za dary z warzywnika i pyszne ciacho.
Za sadzonki astrów i miłki okazałej. A przecież mówiłam, że już nic nie potrzebuję
Buziaki i do następnego

Jesienny taras magiczny, zaczarowany kolorami, bajecznymi widokami...
Iwonka 22:17, 08 paź 2023