Dzisiaj było piękne słońce, ale wiało okropnie i prawie wszystkie drzewa już bez liści..aż trudno uwierzyć, jak w jeden dzień wszystkie liście spadły z klonów
magnolie przygotowane na śnieg, a brzozy będą nadal śmiecić
[b][b]Marta jazzy, Marta Warmia, Justynko, Renatko[/b][/b]macham do Was
U nas dzisiaj powiało i to bardzo mocno.
Na szczęście brzozy nie zrzuciły wszystkich liści i jeszcze się nimi nacieszęByło +16st.
Skopiowałam ze swojego watku coś takiego- mój pomysł. Wiem odbiega to od Twojej wizji, ale może???
Ta muszla powstała z konieczności, gdyż na całej działce nie było ani jednego drzewa. Czekać na cień z nowo posadzonych drzew możnaby całą wieczność. Od czasu do czasu jednak chce się gdzieś usiąść z kubkiem kawy i w cieniu chwilę odetchnąć od pracy. Stąd pomysł z muszlą. Poza tym po budowie domu zostało trochę drutu zbrojeniowego, który przerzucany był z miejsca na miejsce i w końcu znalazł zastosowanie w formie muszli, oczywiście po zespawaniu.
Bardzo Ci dziękuję, i miło mi tym bardziej,że tak dobrze oddziaływuję na Was, sprzątać w ogrodzie lubię, jak jest taka fajna słoneczna pogoda
Robinia nawet się jeszcze trzyma
Tak to jest rabata z mahoniami i czego na nie nie ma
Rosną 2 mahonie, buszpany, 2 róże Lovely Fairy, cisy kolumnowe, 3 jałowce, rozplenice, turzyce Ice Dance i proso, trzmielina, liliowce, rośnie też świerk serbski pendula
A coś zimozielonego zamiast derenia? Myślałam o tujach między cisami, ale musiałabym je wtedy przesunąć na boki. Hortensje przed tujami, a trawy przed cisami, tylko prawą stronę zacieniają drzewa, nie wiem czy miskant variegatus sobie tam poradzi