Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród Sylwii od początku :) 18:23, 14 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
I tak masz mniej ode mnie

Ja ciągle podziwiam te cisy - będę szukał do upadłego, żeby zdobyć tańsze niż 300 złotych za sztukę - do dwa potrzebuję

To szukaj , szukaj ..... dla mnie również ... potrzebuję trochę kul cisowych i bukszpanowych nie koniecznie szczepionych na pniu ........
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 18:22, 14 sty 2012

Do góry
Danusiu - te kropeczki źle odczytałaś - miskanty są dwa, tojeści jest tyle

Miskant jest varegiatus
Cebule posadź w tojeści
Ogród Sylwii od początku :) 18:17, 14 sty 2012

Do góry
I tak masz mniej ode mnie

Ja ciągle podziwiam te cisy - będę szukał do upadłego, żeby zdobyć tańsze niż 300 złotych za sztukę - do dwa potrzebuję
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:57, 14 sty 2012

Do góry
alinak napisał(a)
Sebek pisałes u Oli że będziesz potrzebował większej ilości bukszpanów . to nie masz co kombinowac z internetem tylko udaj sie do krzywaczki . w jesieni widziałam piekne sadzonki po 5 zt. sama byłam zdziwiona . i nabyłam tam też jakąś odmianę wysoko rosnąca kolumnową . pamiętasz jak kupiłam na necie po 2 zt i prawie wszystko chyba wyrzuce , bo suche jak złoto . za to moje przyjęte z badylka pięknie się przentują .

dobrze, że przypomniałaś mi o tej Krzywaczce

Mam własne sadzonki i ilość OK, ale nie mam ochoty czekać - zależy mi bardzo na szybkim efekcie
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:38, 14 sty 2012

Do góry
Sebek pisałes u Oli że będziesz potrzebował większej ilości bukszpanów . to nie masz co kombinowac z internetem tylko udaj sie do krzywaczki . w jesieni widziałam piekne sadzonki po 5 zt. sama byłam zdziwiona . i nabyłam tam też jakąś odmianę wysoko rosnąca kolumnową . pamiętasz jak kupiłam na necie po 2 zt i prawie wszystko chyba wyrzuce , bo suche jak złoto . za to moje przyjęte z badylka pięknie się przentują .
Ogród w parkowym stylu 16:58, 14 sty 2012

Do góry
badara- Łucja ta hortensja należy do moich ulubionych .
Kwiatek z bliska - zobacz jaki piękny

marzena - roślin mam sporo i może kiedyś uda mi się wszystkie pokazać .

Ela -witam, ale znajomych tu jest

Obuwiki są piękne i zasługują na miejsce w ogrodzie .Miałam też różowe, ale nie chciały u
mnie rosnąć.
Szkoda tylko,że są takie drogie !!

Sebek - nie wiem, czy ktoś ma więcej odmian hortensji ode mnie . Nie traktuję mojej pasji jako rywalizacji , po prostu są to moje ulubione rośliny
Wszystkich roślin mam około dwóch tysięcy .

hania - witam .Mam siostrę Hanię "D

pamelka - koleżanka Marty ,czy się mylę ?
White Chifon ma z osiem lat i nigdy go nie zabezpieczałam na zimę. U mnie rośliny muszą same sobie radzić . Jeśli coś zginie,to znaczy,że jest nie dla mnie
Blue Chifon-a nie mam ,ale widziałam -ładny jest

Dzisiaj pokażę trochę roślin o kolorowych liściach .
Floks Joice

Floks Elizabeth

Ogród z Czerwonym mostkiem 14:25, 14 sty 2012

Do góry
Gratuluję 100 - piękny wiek w każdym razie

Pewnie mi napiszesz, że odezwał się ten co ma prawie 800
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:23, 14 sty 2012

Do góry
Piękne zimowe zdjęcia - u mnie o wiele więcej - wieczorem wrzucę zdjęcia
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 14:18, 14 sty 2012

Do góry
Kaisia napisał(a)

My tu gadu gadu, a pomysł na rabatę frontową rabatę przedstawia się następująco

Dwa cisy na pniu otoczone obwódką z bukszpanu sięgającą do schodów (jeszcze nie wiem czy kostka będzie po fali czy prosto), dwie hortensje silver dollar i nie wiem czy jeden miskant czy dwa - długość całości to 3,5 metra

Sebastianie czy dobrze ja widzę chcesz na każdej rabacie naprzemiennie wsadzić po dwie hortensje i po dwa miskanty , czy to tylko wycinek rabaty?
Ogólnie rabata bardzo mi się podoba, dla kolorku wsadziła bym jeszcze coś żółtego lub czerwonego, zastanawiam się czy te hortensje nie będą tutaj za wysokie, rabata nie jest za szeroka przynajmniej na taką nie wygląda, zobacz na hortensję Bobo jest mniejsza a też piękna, a Twoje Silver Dolar na pewno znalazły by inne miejsce w Twoim Ogrodzie
Pomyśl o wiośnie na tej rabatce, wiem o czym mówię bo patrzyłam na moją trawiastą wiosną i bardo mi się nie podobała, dosadziłam tam krokusy i tulipany zobaczymy jak będzie teraz.

Jednak będą dwie hortensje i jeden miskant między nimi.

Rabaty mają po 90 cm szerokości i 3,5 metra długości

Tutaj z drugiej strony

Na wiosnę na pewno będą tu kwitnąć cebulowe.
Z tymi żurawkami na boku nie wiem - mogą się nie zmieścić - mogę dać np. po trzy za miskantem - hortensje przykryją resztę ziemi
Chyba, że tojeść rozesłaną - tylko ona nie jest zimozielona...
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 14:10, 14 sty 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Sebciu, a gdzie kupisz Silver Dollar?

Beata już odpowiedziała za mnie - już mam 4 krzaczki - z Warszawy przyjechały od Danusi
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 11:55, 14 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Dwa cisy na pniu otoczone obwódką z bukszpanu sięgającą do schodów (jeszcze nie wiem czy kostka będzie po fali czy prosto), dwie hortensje silver dollar i nie wiem czy jeden miskant czy dwa - długość całości to 3,5 metra

Sebastianie czy dobrze ja widzę chcesz na każdej rabacie naprzemiennie wsadzić po dwie hortensje i po dwa miskanty , czy to tylko wycinek rabaty?
Ogólnie rabata bardzo mi się podoba, dla kolorku wsadziła bym jeszcze coś żółtego lub czerwonego, zastanawiam się czy te hortensje nie będą tutaj za wysokie, rabata nie jest za szeroka przynajmniej na taką nie wygląda, zobacz na hortensję Bobo jest mniejsza a też piękna, a Twoje Silver Dolar na pewno znalazły by inne miejsce w Twoim Ogrodzie
Pomyśl o wiośnie na tej rabatce, wiem o czym mówię bo patrzyłam na moją trawiastą wiosną i bardo mi się nie podobała, dosadziłam tam krokusy i tulipany zobaczymy jak będzie teraz.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 09:37, 14 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Jednak jak teraz patrzę to jeden miskant się zmieści - morning light będzie

Tylko nie wiem co na bok i pod hortensje - myślałem o tojeści, ale mi odradzają - może tylko kora wystarczy??
A może żurawki?

Albo wsadź pod miskanta i hortensje jakieś kwitnące wczesną wiosną cebulowe, bo jak przytniesz miskanta i hortensję to będzie pustawo wiosną.
Eksperyment ogrodowy Beaty 23:47, 13 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale avantem już tak

Ja takich zwariowanych snów nie mam - ale większości nie pamiętam

Ale coś czaję, że na święcie róż udzielałem Mai wywiadu... o_O Teribul

No widzisz Sebuś.. ja też z reguły nic nie pamiętam, ale ten był wyjątkowy
Zapamiętałam i odrazu się z Wami podzieliłam, bo też nie mogę wyjść z podziwu co to się człowiekowi w głowie miesza
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:08, 13 sty 2012

Do góry
Jednak jak teraz patrzę to jeden miskant się zmieści - morning light będzie

Tylko nie wiem co na bok i pod hortensje - myślałem o tojeści, ale mi odradzają - może tylko kora wystarczy??
A może żurawki?
Ogrodnik mimo woli 23:05, 13 sty 2012

Do góry
witaj - super historia - a piesio śliczny

Chwal się ogrodem
Puste pole z wysepką kwiatową 23:03, 13 sty 2012

Do góry
Pięknie, tak świątecznie się zrobiło

Pięknie wyglądają liściaste drzewa po takim śniegu

I czapkę elfa widzę
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:00, 13 sty 2012

Do góry

Bajkowy ogród Weroniki 22:39, 13 sty 2012

Do góry
Bajkowe zdjęcia - poduchy floksów wymarzone
Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 22:38, 13 sty 2012

Do góry
Na dobry początek najmniejsza już ze 25 cm.... - żurawka może mieć z 15
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies