Sebastianie czy dobrze ja widzę chcesz na każdej rabacie naprzemiennie wsadzić po dwie hortensje i po dwa miskanty , czy to tylko wycinek rabaty?
Ogólnie rabata bardzo mi się podoba, dla kolorku wsadziła bym jeszcze coś żółtego lub czerwonego, zastanawiam się czy te hortensje nie będą tutaj za wysokie, rabata nie jest za szeroka przynajmniej na taką nie wygląda, zobacz na hortensję Bobo jest mniejsza a też piękna, a Twoje Silver Dolar na pewno znalazły by inne miejsce w Twoim Ogrodzie
Pomyśl o wiośnie na tej rabatce, wiem o czym mówię bo patrzyłam na moją trawiastą wiosną i bardo mi się nie podobała, dosadziłam tam krokusy i tulipany zobaczymy jak będzie teraz.
Jednak będą dwie hortensje i jeden miskant między nimi.
Rabaty mają po 90 cm szerokości i 3,5 metra długości
Tutaj z drugiej strony
Na wiosnę na pewno będą tu kwitnąć cebulowe.
Z tymi żurawkami na boku nie wiem - mogą się nie zmieścić - mogę dać np. po trzy za miskantem - hortensje przykryją resztę ziemi
Chyba, że tojeść rozesłaną - tylko ona nie jest zimozielona...
Sebek pisałes u Oli że będziesz potrzebował większej ilości bukszpanów . to nie masz co kombinowac z internetem tylko udaj sie do krzywaczki . w jesieni widziałam piekne sadzonki po 5 zt. sama byłam zdziwiona . i nabyłam tam też jakąś odmianę wysoko rosnąca kolumnową . pamiętasz jak kupiłam na necie po 2 zt i prawie wszystko chyba wyrzuce , bo suche jak złoto . za to moje przyjęte z badylka pięknie się przentują .
Sebek pisałes u Oli że będziesz potrzebował większej ilości bukszpanów . to nie masz co kombinowac z internetem tylko udaj sie do krzywaczki . w jesieni widziałam piekne sadzonki po 5 zt. sama byłam zdziwiona . i nabyłam tam też jakąś odmianę wysoko rosnąca kolumnową . pamiętasz jak kupiłam na necie po 2 zt i prawie wszystko chyba wyrzuce , bo suche jak złoto . za to moje przyjęte z badylka pięknie się przentują .
dobrze, że przypomniałaś mi o tej Krzywaczce
Mam własne sadzonki i ilość OK, ale nie mam ochoty czekać - zależy mi bardzo na szybkim efekcie