Super ujęcie, zrób takie samo jak zakwitną
U mnie wiśnia piłkowana już sypie płatkami, bardzo krótko kwitły.
I bajeczny kolor tych purpurowych tulipanów.
Wracasz do zdrowia?
Dzień dobry, jestem tutaj pierwszy raz i jest mi potrzebna porada fachowca. Kupiłam sadzonki ligustru przez internet i niektóre mają plamki na liściach. Sprzedawca twierdzi, że to normalne w przypadku ligustra, ponieważ stare pędy tak zamierają, a później pojawiają się nowe. Nie znam się, ale muszę potwierdzić, czy z otrzymanym zamówieniem jest wszystko ok? Jeżeli to choroba czy mogę takie posadzić i zrobić oprysk?
O rany...przepięknie
Śliczne tiarelki, kwiatki mają jak gwiazdeczki
Kiedyś jakąś kupiłam, ale nie była taka wysoka jak Twoja, słabo rosła i miała pstre liście. Twoje zdecydowanie ładniejsze
z tymi tulipanami to źle nie jest. Szybciej zakwitły te zostawione w ziemi i jak się okazuje jedyne żelazne pewniaki Exotic Emperor i Flaming Purissima. Jakbym do tej rabaty dosadzała nowe to całość kwitła by dłużej bo nowe cebulki rozwijają się kapkę później a tak wszystko w jednym czasie przekwitło i już zostało ścięte by nie wiązały nasienników.
Dzisiejszy urobek złapany telefonem i rabata po cięciu
Guziczkologia w miarę opanowana. Buziaki, cieszę się że się komuś to podoba bo napędza do zrobienia więcej. Teraz uczę się innego spojrzenia na świat. Choć dokumentacyjne kadry, mimo lampy na dworze, też są
Ja zauważyłam że one jakby się obudziły po ostatnim przesadzaniu. Fakt że dostały dobroci aż nieprzyzwoicie. Ale im to służy. Ja chyba nie mam opuchlaków bo zarówno tiarelle i żurawki szaleją u mnie dość odważnie. Przynajmniej jedna plaga mnie na razie omija.
Za to kolejny rok nie będę miała kwiatów na magnolii Elizabeth. Coś je wyjada, na pół.