Ewa, a znasz bajkę o tymitunie? Wiesz, że jakby mi się nie podobało, to bym nic nie pisała, no na tyle to mnie chyba znasz . Kubuś puchatek cudny. Ale to jego smutnawe spojrzenie wynika chyba z braku małego co nieco . Aparacik mam, doszedł dziś, tylko zdjątka będą pewno dopiero wieczorem, bo muszę po pracy dom do stanu używalności doprowadzić i jeszcze godzinkę wieczorem dla formy wyhaczyć . Buziaki Ty moja Ewuniu .
Szukam inspiracji ciasteczkowych i znalazłam w notatkach przepis z SEZON-u 2014..Zimtsterne - niemieckie ciasteczka świąteczne przeeeepyszne,ale sporo z nimi pracy.
Chyba znowu skuszę się na nie...choć zarzekałam się,że koniec z ich produkcją
Tez tak sądzę że za dużo gatunków i za bardzo porozrzucane na rabacie. Ładniej będzie posadzić dużymi kolorowymi plamami, np po 6-7 turzyc w jednym miejscu, w innym tyle samo rozplenic.
... wiem wiem, że ta cała przyjemność jeszcze przed Tobą ... tylko chodzi o to czy wiesz na 100% gdzie posadzisz później to drzewko żeby dobrze się komponowało
narysowałam plan rabaty trawiastej
ale juz mi sie wydaje że mam za duzo gatunków...
przez srodek rabaty usypana bedzie taka rzeczka z kamieni odprowadzajaca wode z rynny
R - róża okrywowa, niewiem jeszcze jaka. ale nie jestem pewna czy tak bedzie wokół tych schodów, na ta chwile chciałabym ustalic rabatę trawiasta. a skarpa tak jak podpowiada Bożena i Jazzy może podzielę na pół w poziomie palisada aby ułatwić sobie aranżację.
Dokupiłam 2 sztuki tui Reingold i posadziłam, nadal zbieranie liści i wiązanie traw, jeszcze ciut zostało
a grabienie do lutego, jeśli taka zima będzie, wiosna mniej pracy
goniłam gołębie, całe stada siedzą i wszystko zafajdane