Z tego co pamiętam coś Ci doradzałem, tylko nie pamiętam co i gdzie
Jednak jeżówek w roli głównej przy tarasie bym nie dawał - raczej jako wypełnienie - tylko w większej ilości. Według mnie najlepsze byłyby trawy, ale chyba pisałaś, że nie chcesz - przy tarasie fajnie by Ci szumiały
U nas jeszcze traw na klombach nie spotkałem, ale dziś zwieźli urodzajną ziemię na nasz nowy wadowicki rynek- może będzie coś więcej niż tylko trawniki?
Witaj ! Żurawki przetrwały pierwszą zimę doskonale .Okryłam je gałązkami iglaków i śniegu napadało na nie sporo .Po stopnieniu wygladały wszystkie podobnie .
to wygląd żurawki 22.03.2011-trzy tygodnie po stopnieniu śniegu.
Ależ Przemku śpij spokojnie ja już mogę ci pomóc, mam dużo miejsca i pomogę ci w przetrzebieniu zbieractwa )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ja w tym roku dużo siać nie będę - jedynie beżowe aksamitki i odętki (wczoraj wymyśliłem, że pójdą między pęcherznicę a lawendę na nowej rabacie) no i werbeny patagońskie - liczę na nowe nasionka
Przemek no właśnie kilka lat temu włączyło mi się jakieś niekontrolowane zbieractwo a teraz nijak nie potrafię nad tym wszystkim zapanować, aby to wszystko się jakoś razem komponowało, myślę że czeka mnie duuuuuuużo przesadzania, tylko gdzie co i jak to jeszcze nie mam pojęcia, ale mam nadziję że z pomocą tego forum, mój ogród nabierze trochę smaku
Sebek, wcześniej Zbyszek pytał o klimat tutaj. Pisałam, że wieje okrutnie! A jak bardzo, to właśnie tutaj najlepiej widać Pomimo, że auto stoi w carporcie, jest całe pod śniegiem. Tak wiało i sypało, że odcięło nas na jeden dzień od świata. Wejście do domu mamy właśnie od carportu i tego dnia nie dało się wyjść z domu. Miałam przymusowy urlop. Zresztą nie tylko ja W podobnej sytuacji była masa ludzi