Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród Loczka 22:04, 04 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Trawnika uubywa i ubywa, ciekawe kiedy postawisz na ścieżkę w około domu

No ubywa jeszcze kilka miejsc w przyszlosci do zagospodarowania i moze tak za 2 lata wymiana bruku i wtedy pozwole sobie na nowe miejsca nasadzen przed domem
Ogród z pergolą 21:49, 04 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, ten plan jest dobry, tylko ten rozchodnik w drugim roku będzie pożarty przez hortensje. Ale możesz go tak posadzić. Zapełni luki na rabacie, w tym czasie się rozrośnie i wiosną będziesz miała swój rozchodnik do podziału Posadzisz go na innej rabacie. Albo podzielisz go znowu
Zobacz grę kolorów, jak zmienia się rozchodnik w miarę czasu:
23 sierpnia rozchodnik z Vanilkami:

6 września:

22 września:

ale Ty masz pieknie, marzy mi się taki busz.a nie puste pole..
czyli na początek ta rabata będzie takim trochę przechowalnikiem
Biało różowy ogród za płotem. 21:43, 04 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Mateusz wystraszyłem się, że zraszacze nie chcą mi się wysunąć, ale jak wylałem sobie 'kubeł zimnej wody na głowę' to policzyłem, że spadek ciśnienia na 70 metrach węża ogrodowego jest prawie całkowity ale ostatecznie wszystko okaże się za dwa dni.

no trzymam kciuki ale mam nadzieje, że sprawdzałeś wszystko przed zakopaniem ? czy nie cieknie itp?
Biało różowy ogród za płotem. 21:37, 04 kwi 2016

Do góry
Edyto prace w istniejącym ogrodzie jednak troszkę bardzie utrudnione, ja na szczęście się uparłem i nie zrobiłem sobie problemu sianiem trawnika w zeszłym roku

Mateusz wystraszyłem się, że zraszacze nie chcą mi się wysunąć, ale jak wylałem sobie 'kubeł zimnej wody na głowę' to policzyłem, że spadek ciśnienia na 70 metrach węża ogrodowego jest prawie całkowity ale ostatecznie wszystko okaże się za dwa dni.

Karolino cieszę się bardzo

Danusiu rozmieszczanie zraszaczy mam prawie w małym paluszku, raczej nie chciałbym się dowiedzieć, że popełniłem błąd przy obliczeniach hydraulicznych.

Ewelino czasem trzeba na szybko gdzieś wyskoczyć, coś podlać, a to róże przyciąć, nawóz rozsypać jeszcze ktoś coś chce to i prace troszkę się przeciągają.
Szczerze to mam dość kopania, a jeszcze troszkę zostało

Łukasz a jeszcze ogrom prac został
Ogród z pergolą 21:37, 04 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

zmieniłam, podoba mi się
co ile generalnie sadzi się hortki żeby szpaler tworzyły?co metr?

Aniu, ten plan jest dobry, tylko ten rozchodnik w drugim roku będzie pożarty przez hortensje. Ale możesz go tak posadzić. Zapełni luki na rabacie, w tym czasie się rozrośnie i wiosną będziesz miała swój rozchodnik do podziału Posadzisz go na innej rabacie. Albo podzielisz go znowu
Zobacz grę kolorów, jak zmienia się rozchodnik w miarę czasu:
23 sierpnia rozchodnik z Vanilkami:

6 września:

22 września:

Ogród Loczka 21:27, 04 kwi 2016

Do góry
Trawnika uubywa i ubywa, ciekawe kiedy postawisz na ścieżkę w około domu
Moja codzienność - ogród Oli 20:57, 04 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Olu zostaw czasem jednego chwaścika lub niechcianego listka z premedytacją do zdjęcia, będzie nam lżej na duchu

postaram się
OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 20:16, 04 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Wiosenne zakupy bardzo cieszą Dalie bardzo lubię, ale zrezygnowałem z nich bo nie mam nigdzie warunków do ich przechowywania. Jednej zimy straciłem 3 duże koszyki karp dalii, Będę podziwiać u innych

Ja już kiedyś miałam dalie ale denerwowało mnie to przechowywanie.Zobaczymy, najwyżej oddam w dobre ręce.
Miłkowo - sezon 2016-2022 19:50, 04 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Irenko podziwiam Twoją wiosnę nieustannie i aż trudno mi uwierzyć, że o tej porze roku może być tak ładnie, pomijam, fakt, że wiosna o dwa tygodnie do przodu u Ciebie. Czerwone okiennice z lustrami są genialne
Pozdrawiam

Łukasz, fajnie cię widzieć
Dzis to juz napawde wiosna, kwitnac chce wszystko, a mam tak duźo hiacyntow, ze zapach w powietrzu obłedny
Pozdrawiam i dziekuję
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:30, 04 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
O dziwo u mnie też ruszył już Baron, a to wcale nie takie oczywiste bo u mnie zawsze wszystko opóźnione
Spróbowałem oczyścić jednego Smaragda od środka... w tym roku postanowiłem zostać w nieświadomości, że wypadałoby to zrobić Może w przyszłym roku znów pierwszy raz to usłyszę i zdecyduję się na czyszczenie

Luki, przyznam szczerze, że jakbym nie miała odkurzacza to nie wiem czy miałabym wyczyszczone te smaragdy...Pewnie tej wiosny nawet bym nie spojrzała na tujki. Pewnie dużo nie usłyszysz na ten temat bo czyszczenie mało popularne więc bez obaw
Moja działka. 17:06, 04 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Bogusiu dużo wiosennego kwiecia u Ciebie, wiosna w pełni

Dopiero wszystko zaczyna kwitnąć
Rododendronowy ogród II. 15:44, 04 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Wszystko mam nadrobione, cudne łączki krokusowe, filmiki, spotkania już się zaczęły. Łączę się jedynie w bólu wodnym, nie sądziłem, że u mnie po tak wilgotnym przedwiośniu będzie tak sucho, a ogród mam niewielki. Do tego widać, że teren chłodny bo wiosna opóźniona względem tego co u innych widać. Cóż zrobić taki nasz los

Łukasz podziwiam że przy dwóch wątkach dajesz rade , ja z jednym się nie wyrabiam . Zimno było więc robota i domowa jak mycie okien i ogrodowa nie zrobiona. Lilie juz dawno przyszły i jeszcze nie posadziłam a dzis przyszło 11 róz i też trzeba posadzic a Renia jeszcze zafundowała mi dwie dodatkowe dla których nie mam miejsca, juz całkiem nie wiem co z nimi zrobię. U mnie zima duzo zmarzło , piwonie drzewiaste, świerki , wiele róz , Chyba wszystkie jesienne zawilce i wiele innych roślin , mały pogrom.Nie wszystko jeszcze ruszyło wiec pewnie bedzie jeszcze wiecej.Macham.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:23, 04 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
W zeszłym roku na forum krążyły tujowe 'zwołki' Do mnie dotarły w tym tygodniu dla odmiany cisowe zwołki tak na oko 4 latka

Zawartośc na szczęście nie została podmieniona

Witaj, śledzę Twój wątek już jakiś czas. Zastanawia mnie czy Twoje źródło cisów to jest to samo co moje. Bo identyczną paczkę dostałam w zeszłym tygodniu. Jednak ani jedna sadzonka nie miała max wymiaru z opisu, za to wiele było na totalnym styku minimum.
Do tego bukszpany zamówione w tym samym miejscu częściowo przyszły chore i czekam czy sprzedawca je wymieni czy nie.
Wstawiłabym zdjęcie takiego bukszpanu, ale nie wiem czy mogę.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:26, 04 kwi 2016

Do góry
Sebek no nie strasz człowieka, musiałbym się przeprowadzić bo we wsi żadnego mostu do zameldowania nie mam

Gosiu kopanie jak to mówię odmóżdża, a po ziemie i siedzeniu w domu ten stan bardzo potrzebny. Chociaż gdybyś miała jakieś piguły na takie wirusy, nie wahaj się tylko pisz
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:18, 04 kwi 2016

Do góry
Luki pech jak wirus, trzeba zwalczyć porządną dawką optymizmu Wiem że to trudne w takiej sytuacji ale konieczne Widzę zresztą że łopata i tyraniecw ogrodzie też pomaga trochę Trzymam kciuki za powodzenie kuracji
Biało różowy ogród za płotem. 08:52, 04 kwi 2016

Do góry
Powoli obsadzam rabaty tym co mam. Niestety żywopłot z jednej strony musi poczekać do jesieni co mnie się bardzo nie podoba, ale zmieniane będzie ogrodzenie z sąsiadami, więc na razie będą rośliny na rabatach, a żywopłoty na końcu, czyli tradycji w tym domu musi stać się zadość, wszystko robione w złej kolejności, dobrze że z nawadnianiem się uparłem.
Planuję posadzić jeszcze wszystkie hortensje i to o co się wyprosić nie mogę czyli drzewa.
Koncepcja w kilku miejscach delikatnie się zmieniła, ale to sukcesywnie będę pokazywał
Najwięcej nasadzeń będzie pod koniec miesiąca, tak sobie planuje
Biało różowy ogród za płotem. 08:49, 04 kwi 2016

Do góry
Trochę tego kopania było, ale jeszcze troszkę zostało bo robię to w międzyczasie tak zwanym.

Na szczęście całą zime miłaem to przed oczami, więc robiłem z pamięci

Plątanina rur. Oczywiście tak nie może to być zakopane, rury muszą być ułożone w większym porządku

Większość zraszaczy na miejscu, teraz muszę czekać, aż pewien domownik się zlituje i przerobi mi instalacje w kotłowni do podłączenia.
Biało różowy ogród za płotem. 08:44, 04 kwi 2016

Do góry
Przyszły graty do nawadnianie, iec najwyższy czas zabrać się do kopania i instalacji oraz weryfikacji czy to czego się nauczyłem na temat nawadniania działa Główny kopacz też się załapał na zdjęcie.

Zawartość skrzynki zaworowej, troszkę uległa zmianie by zmniejszyć jej gabaryty, ale układ pozostaje. Dwie sekcje na przyszłość na trawnik z przodu działki, ale to najwcześniej w przyszłym roku.

No i zaczęły się wykopki, strasznie męczące i bolesne po czasie

Biało różowy ogród za płotem. 08:37, 04 kwi 2016

Do góry
Iwonko i Iwonko zdjęcia zaraz będą O pergoli dziękuję za pamięć, na razie temat poszedł w odstawkę, trzeba zrobić ogrodzenia, zająć się elewacją domu i podjazdem, nie mówie o ogrodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies