Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Biało różowy ogród za płotem.

Biało różowy ogród za płotem.

popcorn 12:50, 04 kwi 2016

wow.. suuper!!
żurawki od Ciebie ładnie przezimowały, zbierają się żeby rosnąć
pozdrawiam!
bdan 13:41, 04 kwi 2016

Łukasz z mojego doświadczenia to mam zraszacze w trawniku i na skaju rabat. I nie wiem gdzie lepiej, ale teraz przy wertykulacji dwa zraszacze sobie rozwaliłam, tzn. mąż rozwalił
nicol21 15:10, 04 kwi 2016

Wow - ale ten główny kopacz ma siły, żeby takie rowki piękne pokopać!
Niezła robota - tymbardziej jeśli to ma byćtakie w miedzyczasie robienie!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Lukasz2013 20:37, 04 kwi 2016

Brawo ogrom prac
Luki 21:37, 04 kwi 2016

Edyto prace w istniejącym ogrodzie jednak troszkę bardzie utrudnione, ja na szczęście się uparłem i nie zrobiłem sobie problemu sianiem trawnika w zeszłym roku

Mateusz wystraszyłem się, że zraszacze nie chcą mi się wysunąć, ale jak wylałem sobie 'kubeł zimnej wody na głowę' to policzyłem, że spadek ciśnienia na 70 metrach węża ogrodowego jest prawie całkowity ale ostatecznie wszystko okaże się za dwa dni.

Karolino cieszę się bardzo

Danusiu rozmieszczanie zraszaczy mam prawie w małym paluszku, raczej nie chciałbym się dowiedzieć, że popełniłem błąd przy obliczeniach hydraulicznych.

Ewelino czasem trzeba na szybko gdzieś wyskoczyć, coś podlać, a to róże przyciąć, nawóz rozsypać jeszcze ktoś coś chce to i prace troszkę się przeciągają.
Szczerze to mam dość kopania, a jeszcze troszkę zostało

Łukasz a jeszcze ogrom prac został
mateuszmichn 21:43, 04 kwi 2016

Luki napisał(a)

Mateusz wystraszyłem się, że zraszacze nie chcą mi się wysunąć, ale jak wylałem sobie 'kubeł zimnej wody na głowę' to policzyłem, że spadek ciśnienia na 70 metrach węża ogrodowego jest prawie całkowity ale ostatecznie wszystko okaże się za dwa dni.

no trzymam kciuki ale mam nadzieje, że sprawdzałeś wszystko przed zakopaniem ? czy nie cieknie itp?
Nallar 21:47, 04 kwi 2016

Łukaszu, gdzie kupiłeś swoją Munstead Wood?
Do sprzedaży internetowych większego przekonania nie mam i trochę się takich zakupów boję.
Masz jakieś sprawdzone miejsce?
Luki 22:21, 04 kwi 2016

Mateusz na złączkach skręcanych nie oszczędzałem i chyba najlepsze na rynku mam, mogą tylko cieknąć połączenia gwintowane, ale te uszczelniam i sprawdzam Najważniejsze by nic nie ciekło przed zaworami.

Ewo pozwól, że nie będą sobie przypominał tego zakupu bo sporo przepłaciłem, ale to była ogrodnicza desperacja Zamawiałem a dodatek w niesprawdzonym sklepie, na all... który handlował wszystkim do ogrodu. Jedni chwalą rosarium ja byłem zadowolony z floribundy. Niestety jest to angielka i na dodatek dość droga, ale warta swojej ceny.
Nallar 22:49, 04 kwi 2016

Luki napisał(a)

Ewo pozwól, że nie będą sobie przypominał tego zakupu bo sporo przepłaciłem, ale to była ogrodnicza desperacja Zamawiałem a dodatek w niesprawdzonym sklepie, na all... który handlował wszystkim do ogrodu. Jedni chwalą rosarium ja byłem zadowolony z floribundy. Niestety jest to angielka i na dodatek dość droga, ale warta swojej ceny.

Dziękuję, może uda mi się ją zdobyć w przyzwoitej cenie.
ZielonaKasia 13:32, 06 kwi 2016

Cześć, ładnie popracowałeś - jest moc. Pomyślałam, że napisze Ci co wymyśliłam ze swoim tarasem. Otóż wszelkiego rodzaju zadaszone werandy, pergole, czy rolety w kasiecie są bardzo drogie i tu był największy ból. Wykombinowałam wersję z kwadratowym żaglem ogrodowym, a nawet dwoma - jeden jako daszek a drugi jako ściana od zachodu. U mnie na działce bardzo wieje i bałam się, że jakieś stałe konstrukcje może mi kiedyś zanieść do sąsiada, a tak będzie wersja tylko na ładną pogodę i siedzenie na tarasie. Sama konstrukcja będzie aluminiowa lub stalowa - tu jeszcze Brat musi się wypowiedzieć, raczej malowana proszkowo na ciemny grafit.

Pozdrawiam wiosennie