Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 15:20, 10 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Proszę

http://gardenpuzzle.pl/desktop/download

Co chwilę jak rysujesz wyskakuje kup licencję - zamykaj to po prostu, nie potrzeba wydawać pieniędzy niepotrzebnie

A ty wykupiłeś jakąś licencję? Jak wstawiasz własne zdjęcia jako tło?

Nie kupowałem - jakbym nie miał na co wydawać pieniędzy

U góry jest edycja -> wgraj tło - tam możesz sobie wybrać scenerię i swoje zdjęcie

Dzięki, lecę sprawdzić
Jakie narzędzia na start - czyli kupowanie z głową :D 23:37, 09 sty 2012

Do góry
Najważniejsze grabie i łopata - porządna

A potem jak trawnik to kosiarka, potem mniejsze jak łopatki czy pazurki (za kilka złotych mam z super są ), a potem to już kto co chce
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:29, 09 sty 2012

Do góry
Ta jodła rzeczywiście wygląda jakby miała świeże przyrosty, ale to niemożliwe - w końcu iglaki nadal śpią - chociaż ?
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 23:22, 09 sty 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Złotlin zimą wygląda pięknie - ma takie soczyście zielone gałązki sztywno do góry idące. Drzew bym nie dawała. Pęcherznica wg mnie jest OK.

Właśnie te zielone pędy- cudne są
Jednak ta purpura liści będzie ładnie wyglądać z hortensjami i kannami - jednak zimą niezbyt dobrze....
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 23:21, 09 sty 2012

Do góry
anetawi napisał(a)

Proszę

Co chwilę jak rysujesz wyskakuje kup licencję - zamykaj to po prostu, nie potrzeba wydawać pieniędzy niepotrzebnie

Nie kupowałem - jakbym nie miał na co wydawać pieniędzy

U góry jest edycja -> wgraj tło - tam możesz sobie wybrać scenerię i swoje zdjęcie
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 22:29, 09 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Proszę

Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 21:40, 09 sty 2012

Do góry
Tak ta pierwsza strona by wyglądała mniej więcej w realu.

Jednak miedzy lawendę a trawy jeśliby miałby być chciałbym coś trwałego, bo będzie pusto.

Co myślicie o złotlinie - miałbym okazję zdobyć już wysokie sadzonki.

A jak nie to może bym trawy wysunął do przodu, a z tyłu dałbym jakieś brzozy, może buki - i ciąłbym je w taką płaską ścianę? Mam też pęcherznicę diabolo - może ona?
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 21:18, 09 sty 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Sebek, jeśli chodzi o ten rysunek, to bardzo ładnie wszystko skomponowane.

Myślę, że powinno być OK - tej strony właściwie jestem bardziej pewny niż tej pierwszej...

Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 21:16, 09 sty 2012

Do góry
Sebek, jeśli chodzi o ten rysunek, to bardzo ładnie wszystko skomponowane.

Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 21:12, 09 sty 2012

Do góry
Proszę

Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 21:10, 09 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Skąd wy umiecie tak ładnie rysować, co to za program, można go skądś ściągnąć?

To garden puzzle - można ściągnąć za darmo

Jakiś link? Poproszę.
Przedogródek - tragedia - pomocy :) 21:09, 09 sty 2012

Do góry
Funkii na pewno nie - a trzmielina to dobry pomysł.
Możesz też posadzić wrzośce
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 21:05, 09 sty 2012

Do góry
abiko napisał(a)
O super, właśnie coś takiego mi się podoba, może coś z tego rosłoby na mojej skarpie gliniastej do przekopania wiem, że berberysy byłyby ok, ale to już w moim wątku, nie zaśmiecam Sebkowego

Ten rysunek jest super - zrealizuj to skoro Ci pasuje - w sam raz na piętrowe nasadzenia.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A co myślicie o moim - ma to ręce i nogi? - specjalnie przeplatałem tak rośliny, aby ciągle coś było i żeby potem pustki nie zostały .
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 21:02, 09 sty 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

A mi się Goni rysunek podoba fajna rabatka, co tam dałaś?

A ja nie powiedziałam, że mi się nie podoba. Podoba, a jakże. Rabatka wzorcowa, tylko wydawało mi się, że u Sebka skromniutko z miejscem.

Tam na końcu jest może około 20 - 30 cm szerokości ziemi - a jest umieszczony jałowiec, kostrzewa i miskant - na pewno by się nie zmieściły.
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 21:00, 09 sty 2012

Do góry
goniak napisał(a)

A mi się Goni rysunek podoba fajna rabatka, co tam dałaś?

Patrząc od lewej czyli tej węższej strony :
niebieski kępki to kostrzewa sina, za nią jakaś niska odmiana miskanta a z tyłu jałowiec kolumnowy Blue Arrow.
Iglaczek na nóżce to może być modrzew płaczący lub inny karłowy w zależności od ilości miejsca .
Iglaczek podsadzony jest niskim przetacznikiem kłosowym a za nim są kolumnowe cisy.
Poduszeczki na murku to skalnica Arendsii, karmnik ościsty, macierzanka cytrynowa, floks szydlasty,rozchodniki .
W części środkowej rabaty są róże podsadzone lawendą lub szałwią a za różami wyższe odmiany miskanta, na ścianie powtórzyłam kolumnowe cisy.
Te różowe kulki to berberys Admiration przeplecione karłową odmianą kosodrzewiny, za nimi okazała kępa rozplenicy, pod samą ścianą zaś hortensja Limelight.
Patrząc z prawej strony większa, niebieska plama to karłowa odmiana świerka kłującego Glauca Globosa a za nim buk czerwony Purple Fountain formowany według potrzeb. Za nim kolejny krzak hortensji a na szczycie (czego nie widać już na projekcie) kępa miskanta Mourning Light.
.

Gdybym ja nie miał roślin w ogóle w to miejsce to pewnie bym zrobił coś mniej więcej takiego, jednak tu ma być ogród bylinowy - krzewy mam na reszcie rabat
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 20:58, 09 sty 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Skąd wy umiecie tak ładnie rysować, co to za program, można go skądś ściągnąć?

To garden puzzle - można ściągnąć za darmo
Nieforemny ogród na przodzie 18:19, 09 sty 2012

Do góry
Witaj ewalm i dziękuję za projekcik, bardzo mi się podoba Twój pomysł
i muszę przyznać,że mnie zainspirował
Jednak muszę go troszkę przerobić, tzn odsunąć placyk od drogi albo go trochę pomniejszyć. jak coś przerobię to dorzucę do oceny
Jak masz jeszcze jakieś fajne pomysły to "podrzuć" bo mnie już chyba ogarnęła niemoc...

Sebek - catalpa faktycznie puszcza bardzo późno ale mimo wszystko musi zostać bo uwielbiam jej duże liście, a co do chorób to "odpukać", na razie zostaje
Wykonanie źródełka z kamienia 12:36, 09 sty 2012

Do góry
Sebek bardzo udana fotorelacja z budowy, aż mi się zachciało ciurkadełka
Czy na zimę wybierałeś wodę z tego pojemnika wkopanego w ziemię? A jak sprawdzasz czy wody nie jest tam mało w czasie sezonu?
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 23:03, 08 sty 2012

Do góry
Druga strona (to co narysowała Gosia) przedstawia się tak

Od lewej - anabelle za kominem, obok w ziemi piwonia różowa

Na murku od lewej - 9 róż, przed nimi to niebieskie to astry nowoangielskie, obok nich lawenda z werbenami patagońskimi
Obok róż przy ścianie irysy holenderskie, przed nimi rozwary i dzwonki karpackie i orliki.
Obok irysów dalia - może być biała lub czerwona, przed daliami floksy szydlaste - różne kolory.
Drzewo to magnolia podsadzona żółtym rozchodnikiem ostrym.
Za magnolią w prawo będą hortensje bukietowe ( nie naniesione)
Wzdłuż całości rośnie już karmnik ościsty

Teraz w ziemi od lewej
anabelle za kominem, obok w ziemi piwonia różowa - przed kominem.
Potem przed murek albo ostróżki albo łubin - chyba lepszy będzie łubin. Przed to miało jeszcze coś iść, ale będzie wąsko - więc tam jakieś jednoroczne - albo aksamitki beżowe albo begonie
Następnie przy murku tawuły japońskie, przed nimi żurawki jasnozielone.
Obok firletka smółka, obok niej trzykrotki niebieskie (nie było więc dałem białe tulipany), a obok nich wrzosy.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:49, 08 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Z tymi psami to muszę się przyjrzeć - ale nawet one mogą się mylić, skoro śniegu tak dawno nie widziały - choć sypał dziś znowu - wysoko w górach ciągle jest

Psy, które mieszkają w mieszkaniach ogrzewanych nie będą miały tak gęstej sierści jak te spędzające większość czasu na zewnątrz. W mieszkaniach jest ciepło, więc sierść wypada.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies