Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

GabiK 16:17, 09 sty 2012

U mnie hortensja pnąca ma nabrzmiałe pąki. Teraz to już by mogła zima wcale nie przychodzić.

Wiem, że nigdy nic nie wiadomo, dlatego napisałam "raczej". Różne rzeczy się zdarzają, ale w przewidywalnym czasie się chyba nic nie zmieni. A dużego ogrodu i domu na starość mieć nie chcę, bo kto to będzie oporządzał? Zresztą dom i tak jest już spory.
Przy obecnych dochodach na nowy dom nie zarobimy. Teraz kredyt duży mamy. Główny powód jednak to koszt urządzania - wybrałam drogie materiały, w założeniu na lata i wykończenie domu kosztowało prawie tyle co kupno domu. Nikt mi za ten dom tyle nie zapłaci, nawet połowy nie odda w razie czego. Dlatego trzeba przynajmniej jeszcze 10 lat pomieszkać, a potem może zamiast remontu nowy dom? Zobaczymy jaka będzie sytuacja. Teraz to by mi strasznie szkoda było tego co by zostało.
ana_art 20:33, 09 sty 2012

Ja tam za zimą nie tęsknie....
Dzisiejsze fotki runianki

Sebek 23:29, 09 sty 2012

Ta jodła rzeczywiście wygląda jakby miała świeże przyrosty, ale to niemożliwe - w końcu iglaki nadal śpią - chociaż ?
marzena 23:45, 09 sty 2012

witaj Aniu, zaglądnęłam, a tu Wasze rozważania dotyczące domu, ogrodu, ich wielkosci, zamian itd...
no, ja nigdy ( kilka lat temu) nie przypuszczałam, że tak mnie zafascynuje ogród i jego urządzanie ... ale to dopiero rzeczywiscie od niedawna 'tak mnie wzięło' , zresztą posiadanie domu tez mnie specjalnie nie interesowało... mieszkałam sobie w średniej wielkosci mieście, w bloku, a ogrodek ...mialam w doniczkach na balkonie...no, zmieniło się...

a te pzryrosty na jodle to rzeczywiscie chyba nowe... muszę jutro sprawdzic swoje jodły/iglaste i runianki też
Bogdzia 20:01, 11 sty 2012

A ja bym chciała jeszcze raz budowac dom i urządzac wieeelki ogród. W przeciwieństwie do Was już tego nie zrobię ze względu na mój wiek i roczny przyrost emerytury o 70 zł.Szkoda.
Ta runianka chyba zaraz zakwitnie. Co do przyrostów jodły myślę że jest to drugi przyrost z ubiegłego roku. Jeśli rok jest mokry to niektóre rośliny (w tym rh i iglaki) puszczają drugi raz przyrosty, które są krótsze i u rh np mają pąki które nie chcą się rozwinąc wiosną.
ana_art 11:12, 22 sty 2012

Wczoraj moji chłopcy zaprosili do ogrodu takiego jegomościa

W nocy dopadalo z 10cm śniegu ale że temperatura na plusie to leje się z dachu i jegomość jakiś potargany, uśmiech mu znikł i porospinal sie leciutko

ana_art 11:18, 22 sty 2012

i kilka zimowych obrazków zdzisiejszego poranka

ana_art 11:22, 22 sty 2012

ana_art 11:28, 22 sty 2012

Tydzien temu w pogodzie straszyli że w ten weekend temperatura spadnie do -20 przestraszyłam się i poowijałam conieco

i co? dzisiaj leje się z dachu
ana_art 11:33, 22 sty 2012

Po spacerze przy drzwiach wita gości wrzosik i bluszcz który mnie zadziwia że jeszcze nie zmarzł

a w domu szarlotka z cynamonem i gorąca kawka z pianką