Moja radosna twórczość . Widzicie tę bramę? Za nią jest droga i chodzą tamtędy ludzie, przydałoby się więcej intymności. Plan na przyszły (chyba) rok jest taki, żeby mniej więcej na długość garażu zrobić podjazd z kostki, a przed nim jakąś powiedzmy jajowatą w kształcie rabatę, z nasadzeniami, które chociaż w sezonie będą zapewniały więcej intymności. Będzie tam świerk Inversa, pewnie jakieś trawki, żeby pasowało do trawiastej rabaty tuż obok. Do bramy będą prowadziły dwa wąskie przesmyki po bokach.
To tak jak ja. Chociaż od niedzieli pogoda wyżowa, i udało mi się co nieco ogarnąć. Ale liście jeszcze wiszą, ostatecznego szlifu i tak zrobić nie mogę.
Pozdrawiam
Jola.jak patrzę na te cukiereczki na stole to mnie skręca bo jeszcze wiele wody w morzu ubedzie zanimnprzy tym moich dwóch urwisach na coś takiego siebie pozwolę
Z tym rozmnażaniem z odkładów i gałązek to chyba może być problem, ale o ile dobrze pamiętam, Karol99 chyba jakoś berberysy rozmnażał, spróbuj go podpytać.
Natomiast berberys Maria możesz formować jak chcesz, Syla robi z nich ekranik, ja też swoje podcinałam w trakcie sezonu bo za bardzo się rozpanoszyły - teraz wyglądają tak: