Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 11:56, 25 kwi 2023

Do góry
Męczę wertykulację, znów mam przerwę bo popaduje.
Do tego truskawki przyszły a nie zdązyłam zagonka przygotować. Za to wiosną się rozkręca

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 11:54, 25 kwi 2023

Do góry
sarenka napisał(a)
Asiu, szybkiego powrotu do sprawności Ci życzę jak to się stało, że tak niefartownie nogę złamałas? Jeśli można wiedzieć.
Czy na FB też piszesz? Bo ja insta nie mam

Dziękuję Madzia! Nogę złamałam na szkoleniu, poślizgnęłam się na schodku z wykładzina dywanową.

Niestety, na FB nie działam w tym zakresie.
Zakładaj konto na IG! Tam to dopiero jest żyćko ogrodowe! Zdjęcia ładujesz w sekundę i możesz filmy dodawać polecam.
Nawet Danusia z Witkiem tam publikują.

Znowu na wsi 11:52, 25 kwi 2023

Do góry
Vita, jeden z twoich ciemierników już uziemiony

Na ganku

I mój aktualnie ulubiony widok z wnętrza mieszkania

Znowu na wsi 11:46, 25 kwi 2023

Do góry
Świeża zieleń listków trzmieliny

Śliwa wiśniowa w swojej najlepszej fazie

Porzeczka krwista też

Natomiast w przedogródku kompletny bałagan. Coś poprzesadzałam, coś zaczęłam wywalać, przycięłam jodłę - jak przeżyje to przeżyje, jak nie to wywalę. Zbytnio rozpaczać nie będę.

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 11:44, 25 kwi 2023

Do góry
Żółwiki trochę się namnożyły

A tu z penstemonami

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 11:41, 25 kwi 2023

Do góry
Amonagawy

Droga do spełnienia 11:41, 25 kwi 2023

Do góry
i świdośliwa
Znowu na wsi 11:39, 25 kwi 2023

Do góry

Moja mini szklarenka w przytulnym kącie tarasu

Droga do spełnienia 11:38, 25 kwi 2023

Do góry
Żeby nie było u mnie była wiosna a teraz zimno i deszcz i zapowiadają przymrozki
kilka zdjęć na dowód
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 11:38, 25 kwi 2023

Do góry
Grujecznik japoński (u mnie w formie jednopiennej), wylądował w miejscu derenia kousa schmetterling, bo dereń mi w tym miejscu nie przypasował. Niestety rabatę w jego dolnej części mam do poprawienia, bo jest lekko przesunięty do tyłu. Miałam tam też żurawki do przesadzenia.

Dereń poszedł na tyły za miniaturowe azalie maruschka. W tej części rabaty mam niskie nasadzenia, więc powinno wszystko ładnie się komponować. Poza tym dereń "kwitnie" w podobnym terminie co azalie.

Za drzwiami do ogrodu... 11:37, 25 kwi 2023

Do góry
anpi napisał(a)
W międzyczasie wiosna na dobre rozgościła się w moim ogrodzie

cudownie

A placyk z kostki wygląda super

ps. też zaglądam na wiele tematów, ale nie zawsze (a ostatnio bardzo często) nie mam kiedy coś napisać
Znowu na wsi 11:35, 25 kwi 2023

Do góry
Jej część wygląda całkiem zdrowo

Kolejne widoczki bliższe i dalsze

Grzebiuszka ziemna 11:32, 25 kwi 2023

Do góry
Basiu - też czekam na rozwinięcie pączków na razie dzisiaj leje i prawie wszystkie kwiaty pozamykały się. Natura broni się przed utratą i wypłukaniem pyłku przez deszcz

Magda - dzięki, ale to roslinki śliczne, mam takie samo doświadczenie z lubczykiem, wariat po prostu, chyba pół metra na dobę
An_na napisał(a)
Piękne kadry
A kolor magnolii obłędny. Jaka to odmiana?

Aniu tłucze mie się po głowie Purpurea Nigra, ale nie jestem na 100 % pewna, bo zakupiona w czasach - "o! magnolia"

Elu - jeśli chodzi o te ze 119 str, to Tulip Light Pink:

a tuż za nimi Tulip White Purple jaśniejsze z fioletkowym paskiem:

i jeszcze te wczoraj się ukazały o nazwie - T. Negrita Double (już kiedyś miałam, ale zniknęły, te z zeszłorocznych cebul)

Spojrzałam na Twoją Alexandrinę w internecie, piękna jest Moje flance pomidorkowo-paprykowe chyba też w połowie lutego, już nie pamiętam, ale podlewałam ze skórką od banana z potasem pomidorki, no i zostawiłam te ładne Jak uda Ci się zrobić obelisk to pokaż jak wyszedł

mirkaka napisał(a)
Może zorganizujesz jakąś wycieczkę po okolicy, chętnych chyba nie zabraknie

Ha, ha, dobre, nie mam uprawnień przewodnika (że się tak mignę ) ale mam koleżankę, która takie uprawnienia ma i oprowadza wycieczki

Zacisze Alicji 11:32, 25 kwi 2023

Do góry
Pięknie masz , w końcu wiosna! niezapominajki i epimedia są urocze , lubię takie drobniutkie kwiatuszki.

to zdjęcie jest mistrzowskie

Alija napisał(a)

Znowu na wsi 11:30, 25 kwi 2023

Do góry
Hortensja pnąca o żółto obrzeżonych liściach, kupiona bodajże przy Ogrodzie Botanicznym we Wrocławiu kilka lat temu. Inspiracją była pięknie uformowana hortensja rosnąca w tymże ogrodzie. Posadziłam ja u siebie z myślą że zakryje mi niezbyt ozdobny płot. Niestety, dobrały się do niej ślimaki, zżarły ja niemal doszczętnie. Myślałam że już nic z niej nie będzie ale z czasem zaczyna powolutku nabierać masy. Nadzieja jest .

Piwonie startują, ta jako najstarsza prezentuje się dobrze ale słabo kwitnie. Chyba szkodzi jej rosnąca po sąsiedzku tuja. Postanowiłam podsypać jej jeszcze obornika granulowanego.

Kolejna, kupiona w Wojsławicach od jakiegoś czasu traci pędy. nie wiedziałam co jej jest. Dopiero na tych zdjęciach odkryłam przyczynę. Chyba jakiś grzyb. Czym popryskać? Ktoś podpowie? czy wywalić zupełnie żeby paskudztwo nie przeniosło się na sąsiedztwo?

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 11:29, 25 kwi 2023

Do góry
Tulipany Sunlover

Znowu na wsi 11:17, 25 kwi 2023

Do góry
Wczoraj pod wieczór zaliczyliśmy pierwszą burzę w tym roku i dość mocny deszcz. Bardzo mnie ten deszcz ucieszył bo zaczynało się robić sucho, szczególnie tam gdzie słońce mocno świeci. Dzisiaj ochłodziło się i mocno wieje. Jak na razie za zimno żeby coś robić w ogrodzie. Wyszłam jedynie z aparatem żeby uwiecznić gdzie posadziłam moje drobiny. Pamięć moja już chyba nieco ułomna, nie potrafię sobie przypomnieć gdzie coś rośnie, zdarza mi się denerwować że coś niechcący wywaliłam z zielskiem. Przy okazji takie obrazki:

Ogród w dolinie 11:15, 25 kwi 2023

Do góry
Roocika napisał(a)
I zieleń frontowej zza winkla

Miłego weekendu wszystkim

przepięknie

Grujeczniki nabierają masy, lubię te ich listeczki
Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:13, 25 kwi 2023

Do góry
mrokasia napisał(a)
]

Piękne ujęcie, świetny jest ten widok! i pomysleć, że niedawno było szaro, buro i ponuro

bergenie masz śliczne, muszę sobie dokupić te mniejsze

Bodziszki, a raczej to coś, rzeczywiście nadają się tylko do reklamacji.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:12, 25 kwi 2023

Do góry
U mnie od wczoraj leje. Wracając z pracy miałam nadzieję, że zdążę rozsypać nawóz, ale rozpadało się nim dojechałam. A zimno się zrobiło i sobie darowałam. Dojrzałam dzisiaj, że startuje chyba rutewka, ciekawa jej jestem. I zakupione epimedia chyba wszystkie żyją bo coś z ziemi wyłazi, a jedno ma już pączki kwiatowe. A ze strat po zimie to jedna hakone nie żyje nic nie wypuściła.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies