Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

mrokasia 17:36, 23 lip 2023

U mnie mogłoby z tydzień popadać, wcale bym się nie obraziła.
An_na 18:59, 23 lip 2023

TAR napisał(a)
Porobilam chwile w ogrodzie nim deszcz przylazł. Bunio posadzony, do towarzystwa dostał przetaczniki, hortensje, czysciec i krwawnik różowy, w pleckach bedzie na ogrodzeniu powojnik Terniflora. Fajnie wyglada. Parrocje przenioslam kawalek dalej i posadzilam kolo kasztanka. Kasztanka poprowadze na sredniej wielkosci krzew. Posadzilam tez w rabacie kostkowej w zamian zdechlego buka Asplenifolia wiśnie Schmidsu Sakura i znalazlam miejsce dla wiśni Okame, pomiedzy dereniem kousa a klonem scietolistnym, pasuje do zestawu.
Na rabacie przy brzozach zaminilam miejscami wiaza Geishe i kaline Kilimandżaro i dosadzilam tam jeszcze 3 smiałki darniowe, teraz mi sie podoba.
W sumie szalu nie ma ale przynajmniej cos ruszylam. Juz mnie wkurza ten deszcz. No ile moze padac.

Z rozgrywką szachową mi się skojarzyły te Twoje roszady

Też już mam dość deszczu. Nie mogę opielić kilku małych rabatek, bo mnie ciągle wygania.
Raz słońce, za chwilę ulewa.
Pada w kratkę od wczoraj.
TAR 18:59, 23 lip 2023

A wezcie go sobie, u mnie juz dosc. Chociaz jak dzis sadzilam palmowego miedzy brzozami to suchy piach wykopywalam, dolozylam klonusowi hydrozelu, dobrej ziemi w dolek, kory i obornika. Powinno mu byc dobrze
Kasya 19:05, 23 lip 2023

Hydrozel sypiesz suchy czy namoczony ?
TAR 19:06, 23 lip 2023

Aniu, te partie szachow wygralam choc nie umiem ani w szachy ani w warcaby
Judith 19:08, 23 lip 2023

Kasya napisał(a)
Mnie tez juz wkurza ten deszcz u ciebie
Ja go chce !

Mam to samo!
TAR 19:08, 23 lip 2023

Kasya napisał(a)
Hydrozel sypiesz suchy czy namoczony ?

Tu akurat mialam juz rozrobiony z ziemia w donicy, po deszczu galaretka Po tym jak przesadzilam z iloscia za pierwszym razemi zadusilo mi derenia, oproznilam caly dolek i wykorzystuje w nasadzeniach. Jak zuzyje to bede sypac suchy, stolowa łyzka na dolek tak mniej wiecej a co?
TAR 19:13, 23 lip 2023

Judith napisał(a)

Mam to samo!

Prosze Cie zabierz sobie ten deszcz, na serio mamy dosyc i czekamy na slonce. Psiurkow nie ma nawet jak wyprowadzic, zobacz wczoraj prawie caly dzien taki:

wkurza mnie to, bo mam wolne a nic w ogrodzie nie moge robic, taka bezproduktywnosc
Judith 19:26, 23 lip 2023

Jak mówiłam wcześniej - ten brak symetrii jest dobijający. U mnie rośliny schną, codziennie dwugodzinna sesja podlewania, trawnika już nie ma, została słoma…
My na każdą ciemna chmurę patrzymy z nadzieją, każdy głośniejszy dźwięk jawi sue jako nadchodząca burza… I nic… Chętnie bym wzięła, gdyby tylko była taka możliwość .
Kasya 19:28, 23 lip 2023

TAR napisał(a)

Tu akurat mialam juz rozrobiony z ziemia w donicy, po deszczu galaretka Po tym jak przesadzilam z iloscia za pierwszym razemi zadusilo mi derenia, oproznilam caly dolek i wykorzystuje w nasadzeniach. Jak zuzyje to bede sypac suchy, stolowa łyzka na dolek tak mniej wiecej a co?

No bo się zastanawiam czy suchy nie wyciąga resztek wilgoci z ziemi