Ula i ta jedna rozplenica co sie zastanawiałyśy, ze nie kwitnie to pięnie zakwitł i ona jest cudna taka jasniejsza, dam zdjecia pozniej bo mam zrobione, tylko tyły u mnie okropne.
kolejny wieczór i kolejny pomysł ( pomyśleć że tych wieczorów jeszcze sporo do wiosny ).. a co myślicie o takiej wersji:
-w donicy funkie te z białymi obrzeżami + dosłownie 3 średnie trawki
-przy podjeżdzie bukszpan i funkie u podstawy zamiast tych trawek z poprzedniej wersji
- dodatkowo pod oknem bedzie dereń sibirica, przed carexy, obok derania rozplenica, ML i tez kilka funki przed . Te funkie połączą charakterem lisci derenia i te funkie w donicy i przy bukszpanach
te funkie coś na wzór: http://3.bp.blogspot.com/-oy6Nsx783Kc/U2z-ccsPJXI/AAAAAAAAEKw/E4FKp1NZ9vw/s1600/zart.jpg
Grażynko, perukowca możesz śmiało ciąć, zagęści się. Mój sam zaczął wypuszczać nowe gałęzie od dołu, a i te wiosną przycinam. Niestety mój choruje i wiosną się okaże czy coś z niego będzie.
Gosia, zimuje bez problemu, tylko rozplenica Rubrum czy Vertigo nie zimują, a Black, Hameln, Moudry i z niskich little Banny bez problemu
Pięknie nabrała masy i zakwitła
ścinamy wiosną, jak już ciepło, a na zimę wiążemy w snopek
przy okazji kancikowania znalazłam 20 siewek carex Buchanni
posadziłam w różne docelowe miejsca, ciekawa jestem, jak szybko nabiorą masy
Iwonko rozplenica piękna
A ja sie chciałam zapytać o perukowca czy masz jakieś doświadczenie w jego cięciu czy zagęszcza sie przez cięcie jak wiele innych krzewów
Kupiłam taka jedną odnogę dosyć wysoką i było by fajnie teraz góre zagęścić przez cięcie
Pamiętając tamten widok, nie myślałam, że podołamy, a tak dużo za 2 lata zrobiliśmy
to nie wiem, czy ktoś się znajdzie, co lepiej niż lump wygląda, kiedyś siebie sfocę, ten widok wart będzie śmiechu Aniu, nie martwimy się tym
tak w tej chwili wygląda rozplenica Modry, może Aga z Jurajskiego wpadnie, to zobaczycisów nie widać
Bożenko wzajemnie
taki akcencik dla ciebie sumak Tiger Eyes
oj tu jest tyle roślin, że za jakiś czas przesadzanie
hortki, 2 bzy koralowe, liliowce, rozplenica, arundo, miskant Variegatus, Carex Elata, tabuny goździków i liliowców, nie wytrzymają długo w tej ciasnocie, nie wspominam już nawet astrów i turzyc kaktusowych
i nie wiem skąd, róża jakaś rośnie
Iwonko, ja cały czas dosadzam trawy, polubiłam także turzyce, rozplenica przepiękna, a głazior wpasował się doskonale, to chyba wapień pięknie wyrzeźbiony i już spatynowany, ciężko u mnie z pozyskaniem takich okazów, tafla w oczku cudownie obrośnięta
tak po prawdzie to nie sa to gatunki docelowe tylko najbardIej zblizone z programu
chcialabym aie ograniczyc do traw czyli ML proso i rozplenica i maly carex. potem kolor dodany to lawenda szalwia werbena jezowki różowe i gozDziki na przodzie. czyli zielen z elementami bladego rozu i fioletu