Sebku dziękuję za podpowiedź z wilczomleczem, fajne połączenie. Czekam jeszcze na dostawę pelargonii angielskich białych. Poszukam jeszcze innych roślin aby stworzyć jakieś ciekawe kompozycje. Ale na razie nie mam natchnienia jutro o tym pomyślę
Ja też nie mam pomysłu na donice - jak mam to zapisałem sobie na kartce co, gdzie i jak będzie - najgorzej przy wejściach do domu - chyba zostawię to co jest na razie i będę czekać na Was
Sebku musimy poczekać co nam Danusia podpowie coby 30 razy potem roślinek nie przesadzać
Śliczne tulipany też już planuję na jesień większe ilości, bardziej mi pasują niż krokusy ... i zakupy fajne , petunie mają śliczny kolor ... muszę balkonowe zakupić , bo teraz jest jeszcze wybór ...
Marzenko a do tej podświetlanej donicy to sypałaś ziemię czy masz ją jako osłonkę... jest taka ładna jak świeci , że szkoda mi jej brudzić
p.s. jak jeszcze nie wyczerpałam Twojej dobroci, to daj znać, gdzie będą dostępne białe pelargonie ?
Magda donice podświetlaną już 5 razy komponowałam i znów jest do wymiany sypałam ziemię bezpośrednio do donicy, bo i tak jest otwór na odpływ.
Białe pelargonie kupowałam wczoraj w casto. Ale poczekaj chwilę bo zaraz na targowiskach i w każdej kwaiaciarni będa. Poluję na wielkie angielskie w środę mają być u mojego ogrodnika. Szukałam białych surfini pełnych z filoetowym środkiem też nie było
Trawy śliczne, przy najmniej wiem jak powinny wyglądać bo mam pierwszy sezon i nie wiem jak długo śpią
A sosenka to jakaś mega wypasiona u ciebie??? Taki przyrosty teraz???
Czy jakas dobra dusza podpowie czym zlikwidowac skrzyp polny... Juz mi wylazi dziadostwo ze zdwojona sila Co roku go wiecej
Wapniowanie! Skrzyp rośnie dobrze w kwaśnej glebie. Cholerstwa si pozbyć nie mogę!! Podsypałam go w ubiegłym roku zwykłym wapnem to osłabł ale teraz mi znów wyłazi. Mozesz sypnąć dolomitu inne rośliny odźywi i zmieni odczyn geleby.
Roundap mało skuteczny na skrzyp lepszy starane. Ale u mnie rośnie wśród ozdobnych więc go dolomitem będę atakować....
Jeden kwiat magnolii mnie rozczulił
Zmartwiłaś mnie tym klonem. Mi co kilka lat umiera kolejny, tej zimy wymarzl pięknie powyginany miniaturowy. Jeśli umrze taki sam czerwony jak u Ciebie to się poddam i posadzę coś innego.
Marzenko, ale bosko u Ciebie, nawet pogoda sprzyja leniuchowaniu w ten długi weekend.
Magnolie cudne są, a moja to unikat chyba na forum, jeden kwiat z dziurą, hihi
a i podpisuje się obiema rękami pod tym co napisała bociek piękne zdjęcia Jesienią obczytalam się że pełne tuipany są kiepskie, tzn że się łamią pod ciężarem 'glowy' i nie kupowałam dużo. Teraz widzę że o błąd... jak widać czlowiek uczy się całe życie na jesień nadrobię straty tegoroczne...
widzę kwiaty doniczkowo-skrzynkowe po niedzieli też muszę zadziałać ale nie mam pomysłu co pasuje do czerwonych begonii które będą na rabatach...
Aniu ja podpatruję tulipany Domi Uczmy się od najlepszych. Piwoniowe i papuzie szybko przekwitają ale dla ich piękna warto poczekać na późną wiosnę. Kupuję różne odmiany corocznie , kwitną w rożnych terminach. Ale w przyszlym roku muszę dokupić jeszcze wczesnych odmian, chyba białych, o mnie urzekły w innych ogrodach. Ale białe pójdą w okolice kul bukszpanowych. Ojej już myślę o jesiennych kompozycjach. I pójdę w większą ilość liliokształnych. Czekam jeszcze na kwitnięcie zielonkawych, zapomniałam jak się nazywają.
ja mam pierwszy raz w życiu tulipany, sadziłam je na wyczucie, pocieszam się że kolejne lata będą lepsze bo widzę jak wyglądają. U mnie jako pierwsze zakwitły wlasnie białe na frontowej rabacie (chociaż jeszcze nie wszystkie, bo podsadziłam biale w różnych odmianach
Aniu skoro pierwsze w zyciu to starch się bać jakie będą za kilka lat pomyśl, źe co roku będą piękniejsze
a i podpisuje się obiema rękami pod tym co napisała bociek piękne zdjęcia Jesienią obczytalam się że pełne tuipany są kiepskie, tzn że się łamią pod ciężarem 'glowy' i nie kupowałam dużo. Teraz widzę że o błąd... jak widać czlowiek uczy się całe życie na jesień nadrobię straty tegoroczne...
widzę kwiaty doniczkowo-skrzynkowe po niedzieli też muszę zadziałać ale nie mam pomysłu co pasuje do czerwonych begonii które będą na rabatach...
Aniu do czerwonych begonii kupuj czerwone i żółte kompozycje. Czasami dodawalam niebieskie werbeny i też było pieknie.
Uwielbiam million bells są piękne w odcieniach pomarańczy, źółci i czerwieni. Poza tym nie ma chyba piękniejszych zwisłych pelargonii niż czerwone???
Aniu ja podpatruję tulipany Domi Uczmy się od najlepszych. Piwoniowe i papuzie szybko przekwitają ale dla ich piękna warto poczekać na późną wiosnę. Kupuję różne odmiany corocznie , kwitną w rożnych terminach. Ale w przyszlym roku muszę dokupić jeszcze wczesnych odmian, chyba białych, o mnie urzekły w innych ogrodach. Ale białe pójdą w okolice kul bukszpanowych. Ojej już myślę o jesiennych kompozycjach. I pójdę w większą ilość liliokształnych. Czekam jeszcze na kwitnięcie zielonkawych, zapomniałam jak się nazywają.
Sebku dziękuję za podpowiedź z wilczomleczem, fajne połączenie. Czekam jeszcze na dostawę pelargonii angielskich białych. Poszukam jeszcze innych roślin aby stworzyć jakieś ciekawe kompozycje. Ale na razie nie mam natchnienia jutro o tym pomyślę
Marzenko - jak fajnie jest przejść się po Twoim ogrodzie!! Jak masz pięknie już w kazdym kątku Magnolia to widok, który zapiera dech! Tulipany prześliczne!!
Irciu za magnolie i tu.ipany kocham najbardziej wiosnę, od lat
Kasia mi też się najbardziej podobają te fioletowe. Spradzę na zamówieniu jak się nazywały i dam CI znać to sobie zamówimy jesienią
I dzisiejsze zakupy. Rh nie wiem gdzie posadzę, tzn wiem gdzie ale Bożenka mnie za to skarci bo będzie za gęsto