Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

justi 23:31, 30 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)
Przytnij po wierzchu i obserwuj czy mają zaczątki listków nowych w kącikach.

Oczywiście przytnę. U malych już widać młode listki w kącikach, a u tych dużych nic, nawet tych lepszych. Boję się o nie, ale może nie będzie tak źle.
justi 23:32, 30 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)
Obejrzałam kwiat magnolii, tulipany , warzywniak i wszystko piękne. Bukiet również.Tylko o ten bukszpan musisz zadbac . U mnie też tak wyglądają. Podmarzły a teraz mocne słońce jeszcze przypaliło. Pozdrawiam.

Nie pomyślałam, że jeszcze słońce dodatkowo zadziałało, dzięki Bogdziu
justi 23:34, 30 kwi 2012

Linka napisał(a)
Hej, co do bukszpanów to mam podobne i mam też nadzieję że będą żyć, natomiast mój klon palmowy mnie zaskoczył........... dostałam w donicy na jesieni, wstawiłan we wrzosowisko i zapomnialam wsadzić ..... no i bardzo sie zdziwiłam wiosną że on tam został po pierwsze a po drugię że przeżył i ma się dobrze. Zaskoczyło mnie to tym bardziej że nieopodal są róze które podmarzły, nie wspomne o bluszczach które całkiem poległy a rosły juz dwa sezony.
Słyszałam że klony są wrażliwe a zima była ciężka w tym roku.

U mnie padł tylko jeden z trzech klonów, był innej odmiany, ale najstarszy i największy. Na razie go jeszcze nie usuwam, może gdzieś coś odbije, chodź wątpię.
justi 23:35, 30 kwi 2012

Kulcia na dobranoc, bo już uciekam

Madzenka 23:44, 30 kwi 2012

Jeden kwiat magnolii mnie rozczulił
Zmartwiłaś mnie tym klonem. Mi co kilka lat umiera kolejny, tej zimy wymarzl pięknie powyginany miniaturowy. Jeśli umrze taki sam czerwony jak u Ciebie to się poddam i posadzę coś innego.
Martek 02:34, 01 maj 2012

AgnieszkaBK napisał(a)

te same tulipki w dwóch odsłonach

Śliczne tulipanki..... pozostałe kwiatki też... a warzywka super

Mamy takie same
justi 09:45, 01 maj 2012

Marzenko ja się nie spodziewałam, że ten wymarznie. Wszystkie inne , ale nie ten, najpopularniejszy, największy, juz przetrwała tyle zim. No cóż trudno.

Martek te właśnie były kupione 10 szt w woreczku z etykietką. Miały być białe z fioletowo-różową obwódką. No i są jakie są, ale może to lepiej, ładne przecież.
justi 09:49, 01 maj 2012

A teraz dzisiejsze zdjęcia, jeszcze gorące Zachwycaja mnie te tulipanki moje, mimo że nie mają jeszcze ładnego tła....muszą czekać

i chyba się trochę wybielają

justi 09:53, 01 maj 2012

..cd..

jotka 09:53, 01 maj 2012

justi napisał(a)
A teraz dzisiejsze zdjęcia, jeszcze gorące Zachwycaja mnie te tulipanki moje, mimo że nie mają jeszcze ładnego tła....muszą czekać

i chyba się trochę wybielają

mnie tez zachwycają A w przyszłości tło jeszcze bardziej podkreśli ich urodę

Ja białego mam tylko jednego i to inna odmianę - widoczny z daleka jak samotny biały żagiel