Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 22:34, 30 kwi 2012

ana_art napisał(a)
a i podpisuje się obiema rękami pod tym co napisała bociek piękne zdjęcia Jesienią obczytalam się że pełne tuipany są kiepskie, tzn że się łamią pod ciężarem 'glowy' i nie kupowałam dużo. Teraz widzę że o błąd... jak widać czlowiek uczy się całe życie na jesień nadrobię straty tegoroczne...
widzę kwiaty doniczkowo-skrzynkowe po niedzieli też muszę zadziałać ale nie mam pomysłu co pasuje do czerwonych begonii które będą na rabatach...

Aniu do czerwonych begonii kupuj czerwone i żółte kompozycje. Czasami dodawalam niebieskie werbeny i też było pieknie.
Uwielbiam million bells są piękne w odcieniach pomarańczy, źółci i czerwieni. Poza tym nie ma chyba piękniejszych zwisłych pelargonii niż czerwone???
Madzenka 22:36, 30 kwi 2012

arcobaleno napisał(a)
O rany - jaki pięęękny widok na dom ! Cudne masz te przeszklenia ! I magnolia urocza

Arcobaleno dziekuję za komplementy. Te przeszklenia to było moje marzenie a marzenia trzeba realizować
justi 22:37, 30 kwi 2012

Marzenko, ale bosko u Ciebie, nawet pogoda sprzyja leniuchowaniu w ten długi weekend.
Magnolie cudne są, a moja to unikat chyba na forum, jeden kwiat z dziurą, hihi
ana_art 22:38, 30 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)

a i podpisuje się obiema rękami pod tym co napisała bociek piękne zdjęcia Jesienią obczytalam się że pełne tuipany są kiepskie, tzn że się łamią pod ciężarem 'glowy' i nie kupowałam dużo. Teraz widzę że o błąd... jak widać czlowiek uczy się całe życie na jesień nadrobię straty tegoroczne...
widzę kwiaty doniczkowo-skrzynkowe po niedzieli też muszę zadziałać ale nie mam pomysłu co pasuje do czerwonych begonii które będą na rabatach...

Aniu ja podpatruję tulipany Domi Uczmy się od najlepszych. Piwoniowe i papuzie szybko przekwitają ale dla ich piękna warto poczekać na późną wiosnę. Kupuję różne odmiany corocznie , kwitną w rożnych terminach. Ale w przyszlym roku muszę dokupić jeszcze wczesnych odmian, chyba białych, o mnie urzekły w innych ogrodach. Ale białe pójdą w okolice kul bukszpanowych. Ojej już myślę o jesiennych kompozycjach. I pójdę w większą ilość liliokształnych. Czekam jeszcze na kwitnięcie zielonkawych, zapomniałam jak się nazywają.

ja mam pierwszy raz w życiu tulipany, sadziłam je na wyczucie, pocieszam się że kolejne lata będą lepsze bo widzę jak wyglądają. U mnie jako pierwsze zakwitły wlasnie białe na frontowej rabacie (chociaż jeszcze nie wszystkie, bo podsadziłam biale w różnych odmianach
Ania 23:02, 30 kwi 2012

Piękny, przeszklony dom i meble tarasowe moje marzenie.Gratuluję gustu i pozdrawiam
Madzenka 23:31, 30 kwi 2012

ana_art napisał(a)

Aniu ja podpatruję tulipany Domi Uczmy się od najlepszych. Piwoniowe i papuzie szybko przekwitają ale dla ich piękna warto poczekać na późną wiosnę. Kupuję różne odmiany corocznie , kwitną w rożnych terminach. Ale w przyszlym roku muszę dokupić jeszcze wczesnych odmian, chyba białych, o mnie urzekły w innych ogrodach. Ale białe pójdą w okolice kul bukszpanowych. Ojej już myślę o jesiennych kompozycjach. I pójdę w większą ilość liliokształnych. Czekam jeszcze na kwitnięcie zielonkawych, zapomniałam jak się nazywają.

ja mam pierwszy raz w życiu tulipany, sadziłam je na wyczucie, pocieszam się że kolejne lata będą lepsze bo widzę jak wyglądają. U mnie jako pierwsze zakwitły wlasnie białe na frontowej rabacie (chociaż jeszcze nie wszystkie, bo podsadziłam biale w różnych odmianach

Aniu skoro pierwsze w zyciu to starch się bać jakie będą za kilka lat pomyśl, źe co roku będą piękniejsze
Madzenka 23:32, 30 kwi 2012

Ania napisał(a)
Piękny, przeszklony dom i meble tarasowe moje marzenie.Gratuluję gustu i pozdrawiam

Aniu dziękuję a ja zazdraszczam Danusiowego projektu. Z niecierpliwością czekam na Twoją realizacje ale chyba Ty czekasz jeszcze bardziej
Madzenka 23:33, 30 kwi 2012

justi napisał(a)
Marzenko, ale bosko u Ciebie, nawet pogoda sprzyja leniuchowaniu w ten długi weekend.
Magnolie cudne są, a moja to unikat chyba na forum, jeden kwiat z dziurą, hihi

Justynko pędzę ogladać unikat
Sebek 23:33, 30 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Sebku dziękuję za podpowiedź z wilczomleczem, fajne połączenie. Czekam jeszcze na dostawę pelargonii angielskich białych. Poszukam jeszcze innych roślin aby stworzyć jakieś ciekawe kompozycje. Ale na razie nie mam natchnienia jutro o tym pomyślę

Ja też nie mam pomysłu na donice - jak mam to zapisałem sobie na kartce co, gdzie i jak będzie - najgorzej przy wejściach do domu - chyba zostawię to co jest na razie i będę czekać na Was
noemi 23:38, 30 kwi 2012

Śliczne tulipany też już planuję na jesień większe ilości, bardziej mi pasują niż krokusy ... i zakupy fajne , petunie mają śliczny kolor ... muszę balkonowe zakupić , bo teraz jest jeszcze wybór ...
Marzenko a do tej podświetlanej donicy to sypałaś ziemię czy masz ją jako osłonkę... jest taka ładna jak świeci , że szkoda mi jej brudzić

p.s. jak jeszcze nie wyczerpałam Twojej dobroci, to daj znać, gdzie będą dostępne białe pelargonie ?