Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

bociek 20:05, 30 kwi 2012

Marzenko, co ten Twoj Malz opowiada. Zdjecia bajkowe!!!!!!! Tulipki sliczne, te ciemnofioletowe wsrod rozowych sa cudne Sciagam w przyszlym roku
A juz nic nie wspomne o tarasie, mebelkach i klimacie Twojego domu. Bosko musialo Wam byc z siostra na tym tarasiku
Madzenka 20:22, 30 kwi 2012

Kasia mi też się najbardziej podobają te fioletowe. Spradzę na zamówieniu jak się nazywały i dam CI znać to sobie zamówimy jesienią
I dzisiejsze zakupy. Rh nie wiem gdzie posadzę, tzn wiem gdzie ale Bożenka mnie za to skarci bo będzie za gęsto

bociek 20:31, 30 kwi 2012

Oj, koniecznie, bardzo Cie prosze

Widze, ze juz bedziesz skrzynki obsadzac.... Ja moze w piatek pokupuje pelargonie, bo do surfinii nie mam reki. Marza mi sie biale pelargonie, ale to rarytas
ircia 20:40, 30 kwi 2012

Marzenko - jak fajnie jest przejść się po Twoim ogrodzie!! Jak masz pięknie już w kazdym kątku Magnolia to widok, który zapiera dech! Tulipany prześliczne!!
Madzenka 21:42, 30 kwi 2012

ircia napisał(a)
Marzenko - jak fajnie jest przejść się po Twoim ogrodzie!! Jak masz pięknie już w kazdym kątku Magnolia to widok, który zapiera dech! Tulipany prześliczne!!

Irciu za magnolie i tu.ipany kocham najbardziej wiosnę, od lat
ana_art 21:53, 30 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Siostra, która mieszka aż w Szczecinie (a autostrad nie ma, samoloty drogie ) wyjechała, więc bedę juz na bieżaco.
odpoczywłam i uczyłam się robić zdjęcia bo M mówi, ze robię makabryczne !!!
Zatem uwieczniłam tulipki bo już prez palące słońce i wiatry przekwitają

I moje ulubione zdjęcie. M twierdzi, że powoli robię postępy

no widzisz u Ciebie zaczynają przekwitać u mnie zaczynają kwitnąć
ana_art 22:03, 30 kwi 2012

a i podpisuje się obiema rękami pod tym co napisała bociek piękne zdjęcia Jesienią obczytalam się że pełne tuipany są kiepskie, tzn że się łamią pod ciężarem 'glowy' i nie kupowałam dużo. Teraz widzę że o błąd... jak widać czlowiek uczy się całe życie na jesień nadrobię straty tegoroczne...
widzę kwiaty doniczkowo-skrzynkowe po niedzieli też muszę zadziałać ale nie mam pomysłu co pasuje do czerwonych begonii które będą na rabatach...
Sebek 22:09, 30 kwi 2012

Marzenko - robisz śliczne zdjęcia

a mebelki cudne - tak jak zakupy Dodaj może wilczomlecz diamond frost do surfini - to bardzo zgrany duet
Madzenka 22:25, 30 kwi 2012

Sebku dziękuję za podpowiedź z wilczomleczem, fajne połączenie. Czekam jeszcze na dostawę pelargonii angielskich białych. Poszukam jeszcze innych roślin aby stworzyć jakieś ciekawe kompozycje. Ale na razie nie mam natchnienia jutro o tym pomyślę
Madzenka 22:29, 30 kwi 2012

ana_art napisał(a)
a i podpisuje się obiema rękami pod tym co napisała bociek piękne zdjęcia Jesienią obczytalam się że pełne tuipany są kiepskie, tzn że się łamią pod ciężarem 'glowy' i nie kupowałam dużo. Teraz widzę że o błąd... jak widać czlowiek uczy się całe życie na jesień nadrobię straty tegoroczne...
widzę kwiaty doniczkowo-skrzynkowe po niedzieli też muszę zadziałać ale nie mam pomysłu co pasuje do czerwonych begonii które będą na rabatach...

Aniu ja podpatruję tulipany Domi Uczmy się od najlepszych. Piwoniowe i papuzie szybko przekwitają ale dla ich piękna warto poczekać na późną wiosnę. Kupuję różne odmiany corocznie , kwitną w rożnych terminach. Ale w przyszlym roku muszę dokupić jeszcze wczesnych odmian, chyba białych, o mnie urzekły w innych ogrodach. Ale białe pójdą w okolice kul bukszpanowych. Ojej już myślę o jesiennych kompozycjach. I pójdę w większą ilość liliokształnych. Czekam jeszcze na kwitnięcie zielonkawych, zapomniałam jak się nazywają.